JST: Výtečné finále v Jeseníkách

Junior Sport Talent reprezentovali v Jeseníkách Miroslav Jakeš a Vladimír Mandík.

Junior Sport Talent reprezentovali v Jeseníkách Miroslav Jakeš a Vladimír Mandík. Oba mladí jezdci měli před startem velmi blízko k zisku titulu ve svých třídách. Třetím do party s podporou JST byl Robert Adolf.

Miroslav Jakeš mohl v případě dobrého výsledku oslavit zisk titulu ve skupině N a třídě 3, Vladimír Mandík aspiroval na šampiona ve třídě 11. Déšť a teploty kolem 10°C vytvořily v Jeseníkách tu pravou podzimní kulisu. Trio pilotů JST opustil na předposlední RZ8 Robert Adolf. Na vině byla technická závada Mitsubishi Lancer Evo IX.


Foto: František Dušek

Mirek Jakeš s Petrem Grossem nastoupili bez respektu k sychravému počasí a s jedinou drobnou chybkou zajeli v RZ1 čtvrté místo. „S počasím se dalo počítat. Znali jsme předpověď, takže jsme se docela dobře mohli připravit. Voda na trati mi vůbec nevadila. Je pravdou, že jsme přebrzdili jednu zatáčku. Vyřešila to ručka a jelo se dál,“ komentoval start Jakeš.

Kdyby v tu chvíli valašskému jezdci někdo tvrdil, že stejně jako úvodní zkouška závod i skončí, byl by jistě za blázna. „Výsledek je asi maximem toho, co jsme mohli dokázat,“ uznal Miroslav Jakeš. „Před námi se umístila jen „véercéčka“ a Vašek Pech s mini. Náš úkol byl udržet za zády Honzu Sýkoru, což se taky podařilo,“ uzavřel valašský jezdec, kterého skvělý výsledek přiblížil k zisku titulu ve skupině N i ve třídě 3.

Vladimíra Mandíka s Romanem Niemetzem opět čekal tuhý boj s bratry Bočkovými. Leč prasklá poloosa Bočkovy octavie vyřešila situaci prakticky v samém úvodu soutěže. Vladimír s Romanem zajeli do konce závodu 8 nejrychlejších časů ve třídě 11 a v cíli Rally Jeseníky byli klasifikováni na 35. místě absolutně. Klíčové ale bylo prvenství ve třídě 11, druhý Zbyněk Harásek zaostal o 1:12 minuty. Tímto výsledkem si druhý z mladíků JST zajistil s předstihem celkové vítězství ve třídě 11.

„Boj o titul předčasně ukončila technická závada bratří Bočků, takže se do Vsetína zase nepodívám… Určitě bych chtěl za celou sezonu poděkovat oběma spolujezdcům. Mamce, která se i při závodění starala o naše hladové krky, a za posun kupředu Romanovi. Za kompletní podporu tátovi, projektu JST, Pepovi Semerádovi a jeho mechanikům a nakonec fanouškům a pořadatelům, bez kterých by to taky nešlo,“ řekl Vladimír Mandík.

Manažer projektu JST Bohdan Havlík zářil po závodě spokojeností: „Máme za sebou velmi pěkný víkend a prakticky velmi vydařenou, úspěšnou sezonu. Mohu tvrdit, že s takovým výsledkem jsme na začátku vůbec nepočítali. A to má Mirek Jakeš stále šanci promluvit na závěrečném sprintu ve Vsetíně do absolutního pořadí.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!