Mistři Evropy sklidili aplaus na Masarykově okruhu

Na brněnském automotodromu se v rámci akce Opel Power Celebration představil novinářům a hostům i Hájek Historic Czech National Rally Team.

Na brněnském automotodromu se v tomto týdnu v rámci akce Opel Power Celebration představil novinářům a hostům v kompletním složení i Hájek Historic Czech National Rally Team, který se letos postaral o skvělou reprezentaci značky Opel v mistrovství Evropy v automobilových soutěžích historiků. Radotínská stáj Ctirada Hájka vybojovala titul evropských šampiónů v kategorii 2 zásluhou posádky Miroslav Janota – Pavel Dresler s vozem Opel Kadett C-GTE.

Opel, který letos slaví dvacet let na českém a slovenském trhu, představil v Brně všechny současné modely značky v čele se špičkovými vozy Corsa OPC Nürburgring a Insignia OPC Unlimited. Možné bylo ale nahlédnout i do nabídky z blízké budoucnosti, protože nechyběly vozy Zafira Tourer a Astra GTC, které čeká premiéra začátkem příštího roku, a českou premiéru absolvoval vůz Opel Ampera. Přes tyto lahůdky bylo stále plno i v prostoru před boxy Masarykova okruhu, kde vybudoval své zázemí Hájek Historic Czech National Rally Team. Největší pozornost se pochopitelně soustředila na dva žluté závodní speciály Opel Kadett C-GTE. Hlavní hvězdou byl ovšem vůz se startovním číslem 4 se šestnáctiventilovým dvoulitrovým motorem, ve kterém Miroslav Janota s Pavlem Dreslerem o víkendu vyhráli kategorii 2 na Historic Vltava Rallye v Klatovech a potvrdili tak zisk titulu mistrů Evropy. Zájem o svezení s Mirkem Janotou přímo v areálu závodiště byl proto obrovský. Neodolal a na sedadlo spolujezdce usedl i generální manažer Opelu C&S Pavel Šilha, který poznamenal: „Takový adrenalin jsem ještě v žádném sportovním voze nezažil. A to jsem měl možnost si vyzkoušet několik současných nejmodernějších soutěžních speciálů. Jenže tam jste v rukou elektroniky, zatímco tady rozhodují především kvality jezdce a Mirek Janota mi dokázal, že s Opelem Kadett je sžitý opravdu perfektně“.

„Prožili jsme v Brně na akci Opel Power Celebration krásný den. Hlavně jsem byl ale rád, že jsme se tady už mohli představit v roli mistrů Evropy a přispět tak k úspěšné propagaci značky Opel u nás doma. Vydařenou sezonu dokumentovaly nejen poháry za medailová umístění, ale také fotografie ze všech soutěží evropského šampionátu. Zájem o náš tým mě potěšil. Všichni, kdo za námi přišli, ocenili nejen profesionální zázemí našeho týmu, ale i perfektně připravená auta. Velkým zážitkem pak byla jízda s Mirkem Janotou. O to víc se těšíme na další setkání se značkou Opel a s příznivci mototuristického sportu“, řekl Ctirad Hájek.

Komentářů celkem: 1
13. 10. 2011 12:111
0 0
Já bych se chtěl taky svést. Nebude něco podobného v okolí Plzně nebo Klatov?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!