20. 10. 2011 07:48 − 2600× − 2

Thierry Neuville potvrdil účast na Kyperské Rally

Thierry Neuville se objeví na závěrečné soutěži Intercontinental Rallye Challenge a může tak bojovat o korunu šampiona IRC.

Thierry Neuville potvrdil, že se objeví na závěrečné soutěži Intercontinental Rallye Challenge a může tak bojovat o korunu šampiona IRC. Tradičně se mladý Belgičan objeví za volantem Peugeotu 207 S2000 týmu Peugeot Bel-Lux a po boku s Nicolasem Gilsoulem.

Třiadvacetileté překvapení letošní sezóny v současnosti ztrácí na lídra Jana Kopeckého 16 bodů. Na Kypru je ve hře dvojnásobek bodů, takže Neuville může za případné prvenství obdržet 50 bodů. Šance na titul tedy v jeho případě je na místě. "Aby byl korunován mistrem, záleží na i faktorech, které nezávisí na naší posádce. Šance ale stále existuje," řekl Adelheid Terryn z týmu Peugeot Bel-Lux.

Mladý Belgičan letos dominoval soutěžím Tour de Corse a Rally Sanremo. "Nemohl jsem doufat v lepší výsledky na konci roku. Ale abych řekl pravdu – kde bych byl, kdyby Peugeot Bel-Lux ve mně nevěřili? Díky nim jsem zajel několik dobrých závodů a sbíral zkušenosti, které pro mě budou přínosem do celé mé kariéry. Tým má výjimečnou motivaci, vše je možné," stále doufá v titul Neuville. Jestli se mu to podaří, uvidíme o prvním listopadovém víkendu.

Komentářů celkem: 2
20. 10. 2011 10:561
0 0
Myslím že jeho časy dozajista ještě přijdou . Jezdí čím dál líp .smajlík
20. 10. 2011 12:432
0 0
Jj, jako si dovedu časem představit Andrease u VW a Otíka u Fordu, dovedu si představit i Thieryho u Citro, jistě má rovněž skvělou budoucnost a jeho poslední výkon ve Skotsku byl stejně překvapivý, jako rychlost Andrease na asfaltu-oba jsou výborní jezdci.

Jen se nemůžu zbavit podivné pachuti koeficientů na posledních letošních soutěžích.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!