Tlusťák prožene ve Vsetíně Lancer WRC

Velké překvapení připravil na závěrečný mistrovský rallysprint sezony zádveřický jezdec Antonín Tlusťák.

Velké překvapení připravil na závěrečný mistrovský rallysprint sezony zádveřický jezdec Antonín Tlusťák. Úřadující vicemistr Evropy se představí na Partr Rally Vsetín (21. – 22. října 2011) na voze Mitsubishi Lancer WRC 05 z anglické stáje MML Sports Ltd., která vznikla z bývalého továrního týmu Mitsubishi World Rally Team. Na místě spolujezdce se místo Jana Škalouda objeví Martin Tomeček, zástupce sponzorské firmy MIT METAL.

„Každoročně startuji na dvou rallysprintech českého šampionátu ve Slušovicích a Vsetíně. S pořadateli obou podniků se velmi dobře poznám a organizátoři nám vycházejí maximálně vstříc. Samozřejmě naší prioritu je FIA Mistrovství Evropy v rally a vsetínský rallysprint vyšel právě na termín mezi závěrečnými soutěžemi ve Francii a Švýcarsku. Z tohoto důvodu je nereálné, abychom ve Vsetíně startovali s naším vozem Škoda Fabia Super 2000,“ uvedl úvodem devětadvacetiletý jezdec. Tlusťák startoval v loňském roce ve Vsetíně s fábií ze stáje KIT Racing a skončil v celkovém pořadí na pátém místě. Letos ovšem není k dispozici žádná volná fabia. „Stáj JM Racing odjíždí na závěrečný podnik seriálu IRC, který se koná na Kypru, Roman Odložilík má auto po Košicích a nestihne se připravit. Jiný vůz tady bohužel není. Proto jsme využili nabídky na start s vozem specifikace WRC. Pro nás, ale i pro diváky to bude vítané zpestření závěru sezony,“ vysvětlil start Antonín Tlusťák. Coby držitel mezinárodní priority FIA B poveze na dveřích lanceru startovní číslo 2. Na místě spolujezdce se objeví vsetínský Martin Tomeček. „Je to můj dlouholetý sponzor a kamarád. Martin má ve Vsetíně prosperující firmu, navíc pojede v domácím prostředí. Domluvili jsme se, že si zpestříme víkend startem na voze WRC a závod si patřičně užijeme. Martin se mnou startoval v minulosti již několikrát, dokonce si vyzkoušel rally úspěšně i jako jezdec,“ pověděl zádveřický jezdec.

Pro Tlusťáka to nebude premiérový start na voze specifikace WRC. Před šesti lety startoval na Rallye Ecce Homo a Rally New Balance Rosice v rámci Českomoravského poháru. Na voze Škoda Octavia WRC tehdy obě soutěže vyhrál. V plánu má celodenní testování na Zlínsku. „Potřebuji najet, co nejvíce kilometrů, abych dostal auto do ruky. Mitsubishi zůstalo po soutěži v Košicích v České republice včetně mechaniků, neboť kompletní servis zajišťují Angličané. Určitě se jedná o jednorázový start, nemáme v plánu startovat na tomto voze ani v exhibičních podnicích v závěru sezony,“ řekl otec tří dcer.

Rally Vsetín startuje v sobotu 22. října v 8.30 hodin u vsetínského zámku. Na posádky čeká celkem 78 ostrých kilometrů na osmi rychlostních zkouškách. “Určitě nejedeme vyhrát. Chceme se společně s Martinem dobře pobavit a užít si sobotní rallysprint. Tratě rychlostních zkoušek jsou sice známé, ale tradičně velmi náročné. Už jsem v říjnu na Vsetínsku zažil v tuto dobu sníh, vodu, led nebo sluníčko, nicméně jsme připraveni na všechny rozmary počasí,“ uzavřel v současnosti čtvrtý jezdec průběžného pořadí evropského šampionátu.

Komentářů celkem: 3
21. 10. 2011 20:25
0 0
Tak suvereně nejlepší zázemi má podle fotek posádka Galia-Hloušeksmajlík obrovský gril a nachystané selátkosmajlík jen doufám,že moc nepřiberou ať je zítra auto uvezesmajlík
22. 10. 2011 18:12
0 0
krásná jízda a pěkný výsledek. gratulujusmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!