Jarda Malík - eWRC.cz
24. 10. 2011 19:31 − 2898× − 0

Rallye Berounka Revival 2011 startuje

O posledním říjnovém víkendu se uskuteční Rallye Berounka Revival 2011.

O posledním říjnovém víkendu se uskuteční Rallye Berounka Revival 2011. Po roce se opět sejdou pánové a několik dam, kteří se zapsali do historie našeho automobilového sportu. Promotér automobilových závodů pro ně pořádá akci, jejímž účelem je setkání většinou bývalých závodníků, kteří jsou již v závodnickém důchodu, ale závodnické srdce v jejich hrudi stále tepe a po dva dny jim dá oživit vzpomínky na doby strávené za volanty, nebo navigátorském sedadle závodních automobilů. po loňském prvním ročníku, který byl velkou neznámou pro všechny zúčastněné, nyní již pořadatelé i jezdci mají již určitou představu, co je ve dvou dnech čeká.

Trať letošního revivalu zavede účastníky v sobotu ze startu v SOU Radotín na Slánsko. Akce má charakter mototuristické jízdy, kdy posádky musí projet neznámou trať podle itineráře stanoveným průměrem za dodržování pravidel silničního provozu. Mimochodem, na trati pořadatel nachystal tajné radarové kontroly. K ukojení závodnických choutek slouží Show Sections situované mimo veřejné komunikace. K rozehřátí poslouží dvě kolečka na plochodrážním stadionu ve Slaném, další prostor k vyřádění posádky naleznou na letišti v Panenském Týnci. Stejná sekvence měřených úseků čeká všechny ještě jednou. Po jejím absolvování se peloton závodních automobilů přesune do Rakovníka, kde jezdci uloží vozy na noc v tenisovém areálu. V neděli ráno vyrazí do Strašic na první nedělní Show Section, další nedělní měřené úseky čekají jednou na Bytízu a dvakrát na letišti v Dlouhé Lhotě. Z Dlouhé Lhoty se pak posádky vrátí do cíle V SOU Radotín.

Na start se postaví ke stovce posádek a nad startovní listinou musí zaplesat srdce každého znalce a fanouška historie našeho motosportu. Účastníci revivalu získali dohromady množství mistrovských titulů a nespočet vítězství v různých disciplínách automobilového sportu nejen u nás, ale i na mezinárodním poli. Posádky V. Blahna – L. Hlávka, J. Srnský – J. Syrovátko, V. Berger – Z. Petera, P. Šofr – P. Ryšánek, jezdci T. Hank, Z. Halada, M. Zapadlo a další byli ve své době zárukou nejvyšší kvality a špičkových výkonů, které přinesly pamětníkům nezapomenutelné zážitky. Všechna slavná jména zde nelze vyjmenovat, ale startovní listina jich obsahuje úctyhodnou řadu.

Kromě samotných jezdců a spolujezdců je ozdobou podniku i seznam automobilů, které se na startu objeví. Připuštěny jsou automobily do roku výroby 1985. A tak se na revivalu sejde taková přehlídka automobilové historie, jaká nemá u nás obdoby. Po loňském prvním ročníku získali pořadatelé zkušenost, že i když je akce pořádána jako společensko-sportovní pro bývalé závodníky a skromný pořadatelský sbor nemůže zajistit divácký servis, na jaký jsou diváci zvyklí z velkých závodů, přesto je o ní i mezi diváky, fanoušky motoristického sportu a znalci motoristické historie velký zájem. Není ani divu, vždyť takřka ve stočlenné startovní listině se najdou snad všechny typy závodních škodovek s motorem vzadu, Lady, Trabanty, Wartburgy, letos by se měla na startu objevit i replika továrního soutěžního Moskviče, který úspěšně absolvoval automobilový maratón London Mexico World Cup Rally 1970. Fanoušky určitě potěší i vozy z tehdejší západní produkce. Na start se postaví dva legendární Renaulty Alpine A 110, společnost jim budou dělat Fordy Escort Mk. I, Alfy Romeo, Lancie, BMW, Saaby, Porsche, Audi Quattroale i Mercedes a Jaguar a další známé značky.

Úplnou startovní listinu, časový harmonogram, zvláštní ustanovení a další zajímavosti mohou zájemci najít na webových stránkách www.edda.cz/mscrdovrchu. Všechny Show Sections jsou divákům přístupné, jen pořadatelé prosí příznivce motoristického sportu a jeho historie, kteří hodlají akci navštívit, aby se ve vlastním zájmu řídili zdravým rozumem a respektovali pokyny pořadatelů, aby zajímavý motoristický zážitek nezkalil nějaký incident.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!