Ondřej Plšek - eWRC.cz
26. 10. 2011 12:03 − 2454× − 4

Švýcarsko chce do mistrovství světa

Vedle Brazílie, Ruska a Jižní Afriky chtějí pořádat soutěž MS i Švýcaři, Rallye du Valais má být od roku 2014 součástí MS.

Kalendář mistrovství světa 2012 byl již schválen, nyní začíná diskuze o další budoucnosti mistrovství světa v rally. O nejvyšší ligu rallysportu mají zájem Brazílie, Rusko a Jižní Afrika. Jenže zatím je ohledně jejich vstupu do MS vcelku nejasno, například ani jedna z těchto zemí ještě neuspořádala kandidátskou soutěž MS, která je podmínkou pro zařazení do kalendáře.

Dnes pak přichází rallye-magazin.de s informací, že zájem o pořádání soutěže MS má i Švýcarsko. Má se jednat o Rallye du Valais, která by dle plánu měla být součástí MS od roku 2014. Podporu tomuto projektu nevyjádřil jen kanton Valais, ale i Olympijská komise, která sídlí v nedalekém Luzernu.

Jenže o místa v kalendáři MS je velký přetlak. Vedle již zmiňovaných zemích se spekuluje o Číně, Indii nebo zemích Středního východu. Zájem vyjadřuje hlavně Abu Dhabi, ale dosud tato země nebyla schopna uspořádat ani kandidátskou soutěž. O zařazení Číny má pak velký zájem Volkswagen. Pro německou značku je trh největší země světa tak důležitý, že dle uvedeného serveru je ochotna celou soutěž finančně zajistit, jen aby se v Číně podnik MS jel.

Diskuse byla zablokována

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!