Fiesta Cup 2011: Fri.Tech FiestaCup zakončila Rally Humpolec

Poslední podnik letošního Volného Poháru v Humpolci, byl i poslední letošní akcí seriálu Fri.Tech FiestaCUP 2011.

Poslední podnik letošního Volného Poháru v Humpolci, byl i poslední letošní akcí seriálu Fri.Tech FiestaCUP 2011. Po předchozí soutěži ve Světlé nad Sázavou a nehodě posádky Hanzelka-Váňa a jejich modré Fiesty, už bylo o celkovém titulu rozhodnuto. První dvě posádky celkového pořadí byly jasné a tak se na start Rallye Humpolec postavily jen tři posádky.

Poslední podnik letošní sezony v rámci Volného Poháru, Rallye Humpolec měl na startu 38 posádek. Startovní pole doplnil Škoda cup, takže se na celkem 8RZ představilo různorodé pole s více jak šedesáti posádkami. Ve startovním poli se prezentovaly také tři posádky FiestaCUPu a z toho dvě posádky Fiest mezi sebou bojovaly o celkové 3.místo v absolutním pořadí. Dvojice Miloš Felgr a Adéla Přibylová v oranžové Fiestě měla horší pozici,protože musela čekat na zaváhání posádky červené Fiesty – Petr Mácal a Marie Flašarová – té stačilo dojet i na třetím místě. Tuto dvojici doplnila posádka Jiří Galuška a Barbora Rendlová, startující ve fialovém provedení Fiesty, která ovšem v celkovém hodnocení poháru neboduje.

Humpolecké sobotní ráno bylo pro závodění dosti nezvyklé…. Noční mráz totiž pokryl nejen auta v servisní zóně, ale i kompletní trať prvních dvou RZ bílou námrazou. Přestože hned od rána svítilo sluníčko, teploměr byl dlouho dopoledne okolo nuly a na trati bylo několik namrzlých klouzacích míst, které velmi komplikovaly všem závodníkům správnou volbu pneu. Oba jezdci bojující o třetí místo /Felgr vs. Mácal / se rozhodli jet na jistotu a zvolili pneu medium, posádka fialové Fiesty oproti tomu obula klasické nejměkčí slicky. Tato volba se ukázala jako lepší, protože i přes občasné „uklouznutí“ slicky na promrzlém asfaltu fungovaly lépe a dvojice Galuška-Rendlová si vyjela po 2.RZ náskok 1min 12s. Druhé místo bylo v držení posádky Felgr-Přibylová, třetí jela dvojice Mácal-Flašarová.

Po prvním servisu, kde i obě zbývající Fiesty dostaly měkké slicky se posádky vydaly na další sekci. Vedoucí posádka Fiesta Cupu Jiří Galuška-Barbora Rendlová dokázala zajet na 3.a 4.RZ o celých 32s rychlejší časy a posunula se na 21.místo v absolutním pořadí. Pozadu ale nezůstaly ani další dvě posádky. „Druhé průjezdy byly již o hodně lepší, dost jsem zrychlil-je znát že slicky daleko lépe brzdí a drží více i na zmrzlém asfaltu. Taky jsem na fialovou Fiestu ztratil už jen cca 25s a to je zlepšení víc než o 50%,“ komentoval svůj výkon na 3.a 4.RZ s úsměvem Miloš Felgr. „My jsme ranní dvě RZ jeli hodně na jistotu, nechtěl jsem udělat podobnou chybu jako v Č.Budějovicích, kde jsme vypadli už na 3.RZ. Důležité pro nás je dostat se až do cíle. Naše druhé průjezdy byly o hodně lepší. Měli jsme sice dvě menší krizovky, ale v obou RZ jsme zrychlili a to je pro mě důležité," posoudil své výkony Petr Mácal.

Na dobu oběda organizátor připravil pro posádky 45min servis, který byl přípravou před odpoledním programem. Dvě odpolední sekce opět obsahovaly průjezdy přes obě erzety. Pořadí Fiesta Cupu bylo poměrně jasné rozdané. Dvojice Felgr-Přibylová v obou sekcích opět dokázala zrychlit – a to i přes krátký výlet do křoví na šotolinové časti 5.RZ. Na vedoucí posádku Galuška-Rendlová ztratila ve třetí sekci jen 21s a v té poslední již jen 15s. Třetí do party ve Fiestách, posádka červené Fiesty, dvojice Mácal-Flašarová také dokázala ubírat vteřiny z jednotlivých průjezdů, ale na nějaký bližší souboj o 2.místo to nestačilo. V cíly 8.RZ tak pořadí v rámci Fiesta Cupu bylo následující: 1. Jiří Galuška-Barbora Rendlová /20.místo absolutně a 6.místo ve třídě A1/ , 2. Miloš Felgr-Adéla Přibylová /24.abs.a 7.ve třídě A1/, 3.Petr Mácal-Marie Flašarová /27.abs.a 9.ve třídě A1 /.

Celkové pořadí seriálu Fri.tech FiestaCUP 2011

1. Petr Lukašík – Martina Mikulášková – 60b
2. Roman Hanzelka – Radek Dobrinič – 49b
3. Petr Mácal – Marie Flašarová – 30b
4. Miloš Felgr – Adéla Přibylová – 17b
5. Jan Rudolf – Pavel Gubáni – 17b
6. Radek Dobrinič – Martin Chamrád – 15b
7. Karel Záloha – Jiří Šámal – 0b

Poslední rallye akce sezóny 2011

Do konce letošní sezony Fiesta CUPu chybí ještě dvě rallye soutěže a možná jedna speciality v Praze Chuchli. První akcí kalendářně bude letošní poslední soutěž Rallye Cupu – velmi zajímavá Rallye Střela Kralovice v termínu 11-12.11 2011, která bude mít letos centrum ve středočeském Rakovníku. Jako jediná v rámci Rallye Cupu se totiž jede jako dvoudenní podnik a bude obsahovat i páteční noční etapu. Celkem bude na posádky čekat celkem 380km a z toho 145 km na 12.RZ . Protože se jedná i o poslední soutěž seriálu MillersOils Fiesta CUP 2011 bude na startu kompletní pole- tj. pět posádek Fiesta Cup. A soutěž to bude rozhodně zajímavá, protože souboj o celkové první místo ještě není rozhodnut. Zároveň bude startovat i další speciál ARTFordSPORTu Plzeň, a to ve třídě A3 FordPuma 1,7Kit.

Poslední letošní rallye akcí pak bude DIXI RallyeShow Líně 20. 11. 2011. I zde bude startovat pět speciálů Ford Fiesta 1,3Cup a také Ford Puma1,7Kit. V této chvíli jsou k dispozici na pronájem ještě dvě volná místa v rámci Fiesta Cupu a také Ford Puma. RallyeShow se pojede v areálu Letiště Líně na dvou erzetách, každá erzeta třikrát. Každá posádka absolvuje 46 km na celkem 6RZ. Cena za pronájem je nastavena na 13.800Kč /včetně DPH/. POZOR – protože pořadatel umožňuje, aby se na jednom autě střídaly dvě posádky /a každá přitom bude samostatně hodnocena do závodu, protože pojede všech 6RZ/ je zde nabídka i pro „dvouposádky“. Cena za pronájem při střídání bude pro jednu posádku jen 8.880 Kč/včetně DPH. V ceně je kompletní zajištění – servis, závodní pneu-v provedení slick,medium i wet, stany, mechanici, doprava, benzín a náplně, atd.

Závěrečnou akcí, na které by pak Fiesta Cup mohl startovat je podnik Amater rallye 10.12 2011 – Praha Chuchle. Zde by bylo využito stejné tratě, na které se týden před tímto termínem pojede známý Pražský rallyesprint. Rozhodující pro účast na této akci ale bude samozřejmě zájem jezdců či posádek /minim.počet pro účast jsou 4 zájemci/ a pak také samozřejmě rozhodnutí pořadatele –zda se závod opravdu uskuteční. Přestože finální rozhodnutí je v plánu ze strany pořadatele až 5.12 2011, mohou se zájemci o start s Fiestou již teď hlásit. Podmínky jim budou sděleny individuálně.

Bližší informace ke všem výše uvedeným akcím získáte na emailu hanstoodv12@seznam.cz, kam také můžete případně zasílat Vaše přihlášky. Další info o akcích Fiesta Cupu získáte také na webech www.FIESTACUP-afs.com nebo www.ARTFordSPORT.com.

Komentářů celkem: 3
30. 10. 2011 20:00
0 0
Zdravím jezdce Fiesta Cupu! Chtěl bych se zeptat, pan Galuška dříve psal, že by se mělo uskutečnit testování v Biskupicích, přičemž ještě nevěděl přesně kdy. Pokud někdo máte nějaké informace, napište prosím, zda-li se testování uskuteční nebo ne. Díky.smajlík
30. 10. 2011 20:51
0 0
Napiš si na uvedený mail na konci a vše se dozvíšsmajlík
3. 11. 2011 11:46
0 0
Shacki, psal jsem, bohužel se mi nedostalo odpovědi :-( Doufal jsem teda, že třeba se zde někdo objeví a napíše.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!