29. 10. 2011 13:58 − 2720× − 6

Volný pohár 2011 – dobojováno

Rallye Humpolec, nový podnik v seriálu soutěží Volného poháru, uzavřel letošní sezonu.

Rallye Humpolec, nový podnik v seriálu soutěží Volného poháru, uzavřel letošní sezonu. Na tratích dvou měřených testů, které se opakovaly celkem čtyřikrát byli opět nejrychlejší Martinové Šikl s Pecinou s jejich tradičním náčiním Mitsubishi Lancer Evo IX.

Po této soutěži tak vykrystalizovala konečná podoba celkových výsledků. Závěrečné vyhlášení vítězů proběhne v Českých Budějovicích 26. listopadu. A jak to dopadlo v absolutním pořadí i v jednotlivých třídách se dozvíte v následujících větách.

Absolutní pořadí

Absolutními vítězi Volného poháru se stejně jako loni stali Martin Šikl s Martinem Pecinou. Obhájili tak celkové vítězství a tak mají na další rok zaručené vlastnictví putovního poháru.

O druhé a třetí místo se bojovalo až do poslední soutěže a za kratší provaz tentokrát tahala polská posádka Danys- Borko (Mitsubishi Lancer). Třetí místo obsadila posádka Zabloudil-Plocek/Kalistová na Subaru Impreza. Zajímavostí je, že se stejným vozem obsadil loni 3. místo absolutně Michal Černý, který se letos do nejlepší trojky nevešel.

Třída A1 do 1400 ccm

Po roce kralování radouňské posádky Michálek-Hála se vítězství v této třídě vrací na mladoboleslavsko. Vybojovali ho Jan Klinger s Tomášem Trubičkou na Škodě Felicii. Druzí skončili Michálek s Hálou, kterého v polovině sezony vystřídal Roman Maryška na horkém sedadle. Třetí místo i přes absenci na posledním závodě obsadili Buchar s Jechou na Škodě Felicia. Jejich účinkování na předposledním závodě Rallye Světlá skončilo „kolostřešní kombinací“ a tak doufejme, že v průběhu zimní přestávky opraví vzniklé škody a uvidíme je na soutěžích v příštím roce.

Třída A2 1400 až 1600 ccm

Po loňském suverénním vítězství Trojana se letos bojovalo až do poslední soutěže. Celkové vítězství tak nakonec pravidelnými kvalitními výsledky vybojovala posádka Kulička – Koudela na Peugeotu 106. Na Trojana s Bendou letos zbylo druhé místo, ale i to pro něho může být úspěch, když vezmeme v potaz jeho technické problémy, které ho pronásledovaly letošní rok. Třetí místo si vítězstvím v posledním závodě zajistil Aleš Moravec s Lukášem Bártíkem a Mazdou 323 „homemade“ Kit car.

Třída A3 1600 až 2000 ccm

5 startů = pět vítězství. Touto rovnicí by se dalo charakterizovat letošní působení posádky Kašpar – Kabourek v letošním Volném poháru ve třídě A3. Zajistili si tak celkové vítězství již po rallye Světlá a závěrečný Humpolec už vynechali. O druhé místo se rozhořel boj na poslední soutěži v Humpolci. Polák Wazynski si pronajal Ford Puma, ale ani tento tah mu nezajistil závěrečné druhé místo. To obsadili Láník s Pížou na Renaultu Clio. Wazynski s Kratkou skončili na třetím místě o pouhých 5 bodů.

Třída A4 nad 2000 ccm

Jak se již stává pravidlem, tak tato třída kopíruje absolutní pořadí. Vítězi se tedy stali Šikl s Pecinou, druzí skončili Danys s Borkem a třetí pozici vybojovali Zabloudil s Plockem, kterého od Budějovic nahradila Martina Kalistová.

Třída H1 do 1600 ccm rok výroby do 1991 včetně

Nejslabší třídě historiků dominovala posádka „Hary“ – Lidický se Škodou 130 RS. Ze 6 absolvovaných závodů 5krát vyhráli třídu a jednou skončili pro technické problémy s převodovkou. V průběhu sezony bylo patrné, že než na vítězství ve třídě, se spíše soustředili na výsledky v absolutním pořadí, kde pravidelně obsazovali místa v první desítce. Druhé místo ve třídě si zajistili poctivým sbíráním bodů Richard Valent s Lubošem Kajmanem a jejich Fiatem Uno. Třetí místo si pak na poslední soutěži zajistilo rodinné duo Urbanů s krásnou Škodou 1000 MB.

Třída H2 nad 1600 ccm rok výroby do 1991 včetně

Jednoznačně polským úspěchem skončilo pořadí silnější třídy historiků. Vítězství si již po Rallye v Budějovicích zajistila polská posádka Miziak – Miziak na mohutném Mercedesu. Druhé místo obsadil Mařík s Nováčkem na Fiatu Uno a třetí místo putuje opět do Polska zásluhou posádky Wojcicki – Kieniewicz na krásném a silném Fordu Capri.

Takové je tedy zhodnocení Volného poháru 2011, kterého se účastnilo celkem 162 posádek z České Republiky, Polska, Slovenska, Ukrajiny a Anglie. Děkujeme všem posádkám a připomínáme, že závěrečné vyhlášení vítězů proběhne letos v Českých Budějovicích 26. listopadu. Posádky, které absolvovali alespoň 3 soutěže obdrží poštou vstupenky. Ostatní si mohou lístky doobjednat u Budějovických pořadatelů: autodesign@centrum.cz nebo tel. 606 325 812.

Děkujeme všem zúčastněným posádkám a doufáme v zachování přízně i do další sezony.

Komentářů celkem: 6
29. 10. 2011 21:151
0 0
VP zdar.Kdy nám pořadatel z Humpolce dopřeje výsledky z jednotlivých RZ?smajlík
31. 10. 2011 06:192
0 0
Ahoj Honzo, výsledky z RZ mám v mejlu. Až se na ně dostanu, budou i na ewrc-results.com.
31. 10. 2011 07:173
0 0
Tak to šlo rychleji, než jsem si myslel. smajlík
31. 10. 2011 09:164
0 0
Přemku,díky.smajlík
31. 10. 2011 12:025
0 0
Mae, prosím Tě, opravte drobnou chybku, 25. na Humpolci Wojcicki je v databázi dvojmo - jednou jako Wojcicki a jednou Wójcicki, tak to ujednoťte smajlík
31. 10. 2011 12:196
0 0
Díky Ti za poznámku, upraveno! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!