Ondřej Plšek - eWRC.cz
2. 11. 2011 10:55 − 3381× − 5

Petr Lusk vystavuje na pražském letišti

Dakar – pohledy do zákulisí, tak se jmenuje výstava 66 velkoformátových fotek Petra Luska v terminálu 2 pražského letiště v Ruzyni.

Odletová hala terminálu 2 mezinárodního letiště v Praze – Ruzyni hostí v těchto dnech výstavu fotek z Rally Dakar. Z našeho pohledu je zajímavý fakt, že autorem celkem 66 velkoformátových fotek je Petr Lusk. Toto jméno je pojmem každému fanouškovi rychlých kol, kde Petr patří k absolutní špičce.


Foto: Martin Haleš

Včera se pak konala vernisáž výstavy, která nese název "Dakar – pohledy do zákulisí". „Je to výběr fotek z uplynulých dakarských ročníků zachycující hlavně atmosféru vytrvalostního závodu. Jde víc o celkový pohled na soutěž, o přiblížení podmínek a prostředí, v němž se pohybují jednotliví závodníci, než o popis dílčích skutečností,“ popsal výstavu fotograf, který se soutěže zúčastňuje v barvách KM Racing teamu.


Foto: Martin Haleš

„Jsme rádi, že nás tým KM Racing oslovil a umožnil nám podílet se na zahájení slavné maratonské rallye, která startuje na Nový rok. Expozice na letišti zprostředkuje záběry z Dakaru více než milionu cestujícím, kteří po dobu trvání výstavy navštíví odletovou halu,“ řekl výkonný ředitel pro letecký obchod a marketing Letiště Praha Stanislav Zeman. „Pevně věřím, že i tento projekt návštěvníky letiště osloví a zařadí se mezi úspěšné kulturní akce, které mají v moderních prostorách Terminálu 2 svou tradici.“


Foto: Martin Haleš

„Chtěl bych poděkovat týmu, že mi fotografování ve fantastických jihoamerických scenériích umožňuje. Je skvělé, že tisíce návštěvníků mohou posoudit, jak se snažím dostat do každého snímku nějaký nápad. Rallye Dakar se může těžko něco vyrovnat. Je to pro mě ta největší výzva,“ uvedl Petr Lusk, který se již připravuje na další ročník Dakarské rally.

Kompletní fotogalerii z vernisáže si můžete prohlédnout na stránkách Martina Haleše www.martinhales.com. Zájemci o knihu Dakar 2011 si ji pak mohou objednat na stránkách KM Racing.

Expozice je volně přístupná všem cestujícím i ostatním návštěvníkům letiště ve veřejné části odletové haly Terminálu 2 až do 31. ledna 2012.

Komentářů celkem: 5
2. 11. 2011 11:50
0 0
No, tak to se zajdu podívat smajlík
DND
2. 11. 2011 11:53
0 0
Fotky nádherné, ale nemohla ta výstava být o týden dřív? I když - to by mi pak asi uletělo letadlo...:-D
2. 11. 2011 16:10
0 0
Jihoamerická krajina poskytuje nedostižné možnosti a pokud s nimi dokáže fotograf pracovat tak jak Petr, můžeme se s úžasem a potěšením kochat nad nádhernými kompozicemi. Velký dík.
2. 11. 2011 16:48
0 0
DND: přesně, jsme se vraceli ze Španěl smajlík
2. 11. 2011 22:08
0 0
Petře, ty fotky jsou nádherný, ostatně jak jinak. Před 14-ti dny jsme byli na exkurzi letiště a kdybych tušil, že tam budeš až teď, rád bych to přeložil...no ale na další návštěvu mám čas do ledna, tak dobrý smajlík Budou některé fotky k vidění v tvém kalendáři na příští rok?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!