Po roce jsme tu zase…

Návrat na tratě rychlostních zkoušek chystá ve velkém stylu jeden ze členů redakce eWRC.cz.

Je to dva a půl roku zpátky, kdy jsem poprvé okusil vůni benzínu v závodním speciálu. Po boku Michala "Krtka" Kotka jsem absolvoval první kilometry v jeho Trabantu v barvách ikony motorsportu – Subaru. Musel jsem při této rokycanské soutěži udělat převeliký dojem, když si mne již třičtvrtě roku na to vyhlédl Láďa Kopelent. Posadil mne do historického favoritu, které se na většině soutěží Volného Poháru 2010 honosilo startovním číslem 3 a v Českých Budějovicích dokonce jedničkou. Výsledkem bylo prvenství ve třídě H2 za celý rok. Za odměnu mne na konci roku svezl ještě při "Kramolínu" a v Erpužicích ve Felicii 1600 Kit Car. Chybu udělal ale již o půl roku dříve…

Zapůjčil mně totiž Škodu Felicii a já se rázem ocitl za volantem na Rallye Show Velký Rapotín. A věřte, že Milan Blahout ne nadarmo říká, že nejlepší rada pro začátečníky zní: "Vykašli se na to, dokud je čas." Protože jakmile si jednou čuchnete, není cesty zpět… Nejsem výjimkou, Láďa svolil k dalšímu startu s Felicií a srpnové Rallye Show Vysoké Jamné nebránilo nic v cestě. Jenže pak se "felda" prodala a tím se uzavřela jedna kapitola mého života.


Loňské závodění se neslo ve znamení Felicie, letos přezbrojuji na modernější speciál.

Letošní sezóna začala smolně, s Láďou jsme v Žihli nechali spoustu času při výměně defektu. Nedlouho na to přišlo na řadu mé velké pracovní vypětí a jiné smutné věci, rally musela stranou a za půl roku jsem se byl podívat jen na akci v Chrudimi. Podzim jsem ale začal po boku Milana Štvána na moc pěkném 10. místě z "Kramolína". V plánu je Rallye Kralovice s Láďou, po jarním zkušenostech pilně přezouvám všechny tři civilní auta v rodině osobně. Třeba se to bude hodit. A třeba ne, protože s Láďou nakonec opravdu pojede Lucie Bílá uvedená v seznamu přihlášených.

A pak se blíží akce, kvůli které píšu tento blog. Vracím se za volant na Dixi Rallye Show Líně! Připraven bude speciál Ford Fiesta RS eWRC aneb budoucí vítězný vůz letošního Mistrovství Světa a to vylepšený ještě o pár detailů! Start se podařilo domluvit díky nově vzniklému eWRC-results.com Rallye Teamu. Po předlouhé diskuzi a neskutečném přemlouvání svolil k usednutí na sedadlo spolujezdce finský matador Markus Prochÿninen. Podporu vyjádřila i společnost VITO CZ z Tlučné, stejně jako skupinka anonymních alkoholiků, potravinový řetězec Aldi a ministr Dobeš.

V současnosti je na listopadový závod přihlášeno 42 mých konkurentů. Informace o posledním podniku seriálu Rallye Show naleznete na www.wmr.cz. Hurá do Líní! :-)

Komentářů celkem: 4
4. 11. 2011 21:501
0 0
Hodně štěstí a ať to frčí!!!smajlík
4. 11. 2011 22:282
0 0
Je to návykové, já to pořád říkám. A stejně tak platí že pachatel se vrací na místo činu. Budeme Ti držet palce chlapče, vždyť s námi jsi vlastně přišel o to rally panictví smajlík
5. 11. 2011 01:163
0 0
sem netušil, že Krteczek odpanil Přemu... chlapci chlapci tady se člověk dozví věcísmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
8. 11. 2011 08:004
0 0
Budu držet moc palec a ať to sviští smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!