Premiéra nových WRC v Sosnové na Setkání mistrů

Tučným písmem mají v kalendáři napsané datum 20. listopadu všichni příznivci rychlých kol. Pojede se totiž Global Assistance Setkání mistrů.

Při akci, která je nazvaná Global Assistance Setkání mistrů, měli fanoušci motorismu v minulosti šanci vidět mnoho zajímavého, včetně hvězd typu Sebastiena Loeba, či premiér nových závodních vozů v České republice. Podobná lahůdka je připravena i na letošní rok. V sobotu 19. listopadu, se v Global Assistance Racing Areně v Sosnové u České Lípy poprvé českým fanouškům představí speciál Ford Fiesta WRC, který na Setkání mistrů rovnou z Velké Británie přiveze juniorský mistr světa a letošní účastník SWRC, Martin Prokop. Druhou novinku, která dosud v České republice nikdy nestartovala, představí Václav Pech jun. Ten své nové MINI John Cooper Works S2000 pro Setkání mistrů přestaví do specifikace WRC tak, jak tento vůz známe z tratí mistrovství světa, kde v rukou Daniho Sorda a Krise Meeka sbírá jeden úspěch za druhým.


Pavel Valoušek se v roce 2010 představil s mistrovskou Škodou Fabia S2000. Letos pojede s vozem stejné značky, ale s přídomkem WRC

Setkání mistrů tak bude jedinečnou příležitostí k porovnání výkonů a vlastností nové generace vozů WRC s motory o objemu 1,6 litru s jejich předchůdci, kterými jsou WRC vozy s motorem 2,0. Ty se totiž do Racing arény v Sosnové chystají také. Za volantem Škody Fabia WRC se například představí čerstvý mistr České republiky v Rallysprintech Pavel Valoušek a také mladý účastník mistrovství světa Jan Černý. Nebudou ale chybět ani osvědčené Škody Octavia WRC a divácky velmi atraktivní vůz Subaru Impreza WRC přiveze do Sosnové slovenský závodník a velký milovník rally, Igor Drotár. Chybět nebudou ani dvoulitrové speciály bez přeplňování S2000, kde si českou premiéru v tomto voze odbude okruhový, ale i současný soutěžní jezdec známý z historických rally, Jiří Navrátil. Při Setkání mistrů, ale muziku dokáží pořádně tvrdit i souboje produkčních vozů, kde značku Mitsubishi budou kupříkladu hájit hodně divocí Semerádové, kterým bude se Subaru chtít sekundovat Daniel Běhálek, jemuž letos jen o vlásek unikl mistrovský titul ve skupině N Mezinárodního mistrovství ČR v rally.


Silné rallycrossové speciály jsou kořením Setkání mistrů

Diváci na Setkání mistrů ale dobře vědí, že se při této akci mohou těšit i třeba na historické vozy rally, atraktivní rallycrossové speciály či bugyny z autokrosu. Tak to bude i v tomto roce a už teď například můžeme potvrdit, že v Sosnové se fanouškům s historickým Opelem Kadett představí novopečený mistr Evropy v rally historických vozidel, Miroslav Janota.


Lehké a přemotorované bugyny si diváci na Setkání mistrů oblíbili

Setkání mistrů se tento rok uskuteční v sobotu a v neděli 19. a 20. listopadu. V sobotu budou na programu celého dne volné tréninky, kde se budou účastníci seznamovat s tratí a prostor tradičně využijí pro svezení partnerů týmů, či jiných osob. V neděli 20. listopadu je připraven hlavní program Global assistance Setkání mistrů, kdy se hned po ránu jezdci rozehřejí při volných trénincích a měřených rozjížďkách, aby se pak odpoledne utkali ve finálových jízdách, které se pojedou na známé paralelní trati Racing Arény v Sosnové u České Lípy. Pokud se vám v žilách mísí krev alespoň s troškou benzinu, a vaše srdce tepe v rytmu závodních motorů, přijeďte na Setkání mistrů, kde se letos bude rozhodně nač dívat. Více informací o časovém rozvrhu Setkání mistrů a cenách vstupného se dozvíte na oficiálních stránkách www.rallycross-sosnova.cz.


Předběžná startovní listina Global Assistance Setkání mistrů 2011

Komentářů celkem: 23
5. 11. 2011 09:2321
0 0
Nevíš proč účast zrušil ?? dikysmajlík
5. 11. 2011 09:2322
0 0
ten smajl tam být neměl smajlík
5. 11. 2011 14:4123
0 0
bohemak: Vím. Má jiné starosti, které mají prioritu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!