Semerád s Ernstem mají před sebou britské finále

Účastníci PWRC Semerád s Ernstem budou v Británii bojovat o celkové umístění v šampionátu produkčních vozů.

Česká posádka ve složení Martin Semerád navigovaný Michalem Ernstem vstoupila letos do mistrovství světa jak nejlépe mohla a to hned vítězstvím při Švédské Rally. Následovalo portugalské pneumatikové trápení a zámořský start v daleké Argentině. Po třech odjetých soutěžích PWRC ale Semerád s Ernstem stále vévodili výsledkové tabulce PWRC a až bodový výpadek po havárii ve Finsku a smolná Španělská Rally znamenaly postupný sestup na současné čtvrté místo. Druhého Patrika Flodina a čtvrtého Martina Semeráda ale dělí jen osm bodů a o místa na „bedně“ se tedy bude bojovat až do úplného finále. Šanci na pódiové umístění má minimálně pět jezdců. Již jistý mistr světa Hayden Paddon při Britské Rally vyzkouší vůz vyšší kategorie a odstartuje ve třídě R4.

Martina Semeráda tento rok čeká již třetí start na Britské Rally. V roce 2009 zde se žlutým Mitsubishi Lancer EVO X Pirelli Stars Driver teamu a po bohu Bohuslava Ceplechy uspěl a odvážel si premiérové pódiové umístění v soutěži mistrovství světa a poháry za třetí místo. Minulý rok jej z velmi pěkně rozjetého závodu z druhého místa vyřadil výpadek v samotném závěru soutěže, kdy se nepodařilo modrobílé týmové Mitsubishi Lancer EVO IX vyprostit z bahnitého příkopu. Letos má před sebou Martin hodně klíčový závod, kde se rozhodne, zda-li sezonu v mistrovství světa zakončí Semerád Rally team tak, jak si na začátku předsevzal, tedy s celkovým výsledkem na stupních vítězů.


Foto: Honza Froněk

Martin Semerád s Michalem Ernstem jsou nyní po shakedownu a seznamovacích jízdách Britské Rally, a tak jsme se s ním spojili a chtěli vědět, jaké jsou dojmy před startem důležitého závodu: „Momentálně je tady ve Walesu "překvapivě" docela nevlídné počasí. Takže taková britská klasika. Máme za sebou test a dva dny seznamovacích jízd a jak jsme viděli, tak povrch rychlostních zkoušek je hodně rozbahněný a dost měkký. Netradičně v neděli jsme s týmem absolvovali test, kde jsme sice neměli možnost vyzkoušet poslední specifikaci nové pneumatiky, kterou Dmack nominoval jako „joker“ (specifikace pneumatiky může být upravena v průběhu sezony a každý výrobce má jen jednu možnost změny) na tuto soutěž, ale i s tou stávající byly časy velmi dobré a já věřím a doufám, že s novou směsí to bude ještě lepší. Jde nám tady o hodně a bude to asi nejdůležitější závod v mé dosavadní kariéře. Chceme se vrátit zpátky na bednu v celkovém hodnocení PWRC a tomu podřídíme vše. V tuhle chvíli je dost obtížné spekulovat nad tím, jaké umístění k tomu bude potřeba. My se budeme snažit jet co nejlépe hned od začátku, ale délka a náročnost soutěže nedovoluje žádné kamikaze. Nálada v týmu je docela optimistická a do závodu se těšíme. Historicky se mi tady ve Velké Británii dařilo, jak při mém prvním startu s Bohoušem, kdy jsme dojeli na třetím místě, tak loni s "myšákem" jsme odpadli dokonce z druhého místa. Letos se musíme podobným chybám vyvarovat. Rally bude hodně dlouhá a náročná na fyzičku. Jsou tady každý den hodně dlouhé přejezdy ze servisu a na závěr dne do uzavřeného parkoviště v Cardiffu, ale to mají všichni stejné,“ říká Martin Semerád, který odstartuje do první rychlostní zkoušky Britské Rally ve čtvrtek 10 .listopadu kolem třetí hodiny odpoledne místního času. Do cíle Rally of Wales přijedou první posádky v neděli odpoledne. O účinkování posádky Semerád – Ernst v Britské rally vás budeme informovat v dalších zprávách.


Foto: Honza Froněk

Komentářů celkem: 5
9. 11. 2011 19:11
0 0
Přeji Martinovi zavodnicke štěsti,pěkný výsledek a hodně bojovnosti.smajlíksmajlíksmajlíksmajlík:smajlík
9. 11. 2011 22:31
0 0
Bojovnosti má dost, tak popřeji, ať gumy na vlhku pořádně fungují a hodně štěstí a hlavně dojet.
Ifo
10. 11. 2011 08:19
0 0
Hodně štěstí. smajlík
Fox
10. 11. 2011 11:35
0 0
Snad se číňanům podařilo upéct nějakou slušnou směs a kluci se nebudou tak trápit jako posledně. Držím palce smajlík
10. 11. 2011 12:40
0 0
Taky držím klukům palce smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!