Ondřej Plšek - eWRC.cz
11. 11. 2011 19:32 − 3149× − 42

Sebastien Loeb znovu mistrem světa

Mikko Hirvonen do Britské rally již nenastoupí a tak je Sebastien Loeb již poosmé mistrem světa v rally.

Letošní mistrovství světa je rozhodnuto, mistrem světa je znovu posádka Sebastien Loeb – Daniel Elena. Večer totiž Ford oznámil, že Mikko Hirvonen se do Britské rally již nevrátí. Motor jeho Fiesty WRC byl kvůli přehřátí příliš poškozen a není tak schopen další jízdy. Odpoledne totiž Mikko udělal chybu a prorazil chladič, ze kterého vytekla veškerá voda. Jezdec se snažil dostat vůz do servisu, ale motor nápor dlouho nevydržel.

Nutno dodat, že i návrat do soutěže by na situaci asi nic nezměnil. Finský jezdec by v sobotu pokračoval se ztrátou skoro půlhodiny, jeho naděje získat o devět bodů více než Sebastien Loeb by byla z říše sci-fi. Mistrovství světa tak od roku 2004 zná jen jediného mistra světa, další šanci na ukončené fenomenální série budou mít ostatní jezdci v sezoně 2012.

Komentářů celkem: 42
12. 11. 2011 11:21
0 0
Velká gratulace velkému Sebovi.smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
12. 11. 2011 12:20
0 0
Je to škoda, ale ač fandím Fordu, Miko by si titul nezasloužil. I kdyby měl Loeb tak "problém" a titul spadnul do klínu Mikovi, nevyhrál by nejlepší. Snad zůstane v rally FORD a JML bude mít příští rok šanci... Docela by mně zajímalo, kde by byl kdyby nejel na Miku...Klobouk dolů před Sebemsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!