Semerád s Ernstem úspěšně zahájili Britskou Rally

Martin Semerád s Michalem Ernstem úspěšně vstoupili do Rally of Wales, soutěže, kde se bojuje o titul mistra světa.

Diváci, kteří sledovali zápolení posádek na trati Britské Rally, měli dnes hodně těžké na trati poznat, že se k nim blíží modrobílé Mitsubishi Lancer Evo IX posádky Martin Semerád – Michal Ernst. Soutěžní vozy se dnes totiž po pár kilometrech na trati Britské Rally proměnily ve stejnobarevné „hroudy bláta“, které z dálky vypadaly všechny stejně. Tak obtížné podmínky dnes panovaly na tratích velšské vysočiny, kterou hodně ztížil déšť v odpoledních hodinách a hlavně mlha v podvečer. Ta vytvořila na trati takové podmínky, že jezdci doslova mluvili o peklu a každý z nich se s danou situací vyrovnával po svém. Roli také hrálo, v jakém místě která posádka vjela do mlžného mraku, protože mlha se po trati stále stěhovala. „Chvílemi jsme vůbec nevěděli, kam jedeme, a tak jsme hodně zpomalovali. I tak se nám v závěru dne ale podařilo stáhnout násko Poláka Kosciuszka na dvacet vteřin, což v těchhle podmínkách není mnoho. Je to ale trochu zavádějící, protože jsme po dvou dnech závodění teprve v cíli druhé etapy, a máme toho ještě mnohem víc před sebou, než za sebou. S dnešním výkonem nejsem úplně spokojený, protože jedeme dost vlažně. Neděláme sice chyby, ale chybí trochu dravosti a lepší časy, které by nás držely v kontaktu s nejrychlejšími v kategorii produkčních vozů, kteří skutečně letí. Na rychlostní zkoušky druhé etapy se moc těším, protože patří k tomu nejhezčímu tady na Rally of Wales,“ říká Martin Semerád, kterému patří v cíli první etapy třetí místo v kategorii produkčních vozů.

V předchozích soutěžích mistrovství světa měly kolísavou výkonnost pneumatiky Dmack, které Martin Semerád letos obouvá na své závodní Mitsubishi. Proto jsme se jej zeptali, jak to s pneumatikami je na Rally of Wales: „Pneumatiky fungují dobře, jsem s novou směsí spokojený. Podmínky na trati jsou skutečně těžké a nemáme zásadní problém s gripem ani s výdrží pneumatik. Jsem i spokojený s nastavením auta, které se nám podařilo dobře najít pro tento typ rychlostních zkoušek.“

V sobotní, třetí etapě čeká na účastníky Britské Rally, včetně Martina Semeráda šest rychlostních zkoušek o celkové délce přes 128 kilometrů.

Foto: Petr Eliáš

Komentářů celkem: 1
12. 11. 2011 09:341
0 0
Sledujeme a fandíme: smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!