Ondřej Plšek - eWRC.cz
12. 11. 2011 23:20 − 2649× − 6

Craig Breen prvním vítězem WRC Academy

Irský jezdec potřeboval pro zisk titulu ve Walesu zvítězit a současně vyhrát co nejvíce rychlostních zkoušek – povedlo se.

Ve Walesu po dnešní druhé etapě skončil i první ročník WRC Academy. Až do poslední rychlostní zkoušky nebylo o vítězi tohoto poháru rozhodnuto, titul mohl získat jak dosavadní leader Egon Kaur, ale i jeho pronásledovatel Craig Breen.

Bodování ve WRC Academy totiž funguje trochu jinak. Jezdci nedostávají body jen za konečné umístění, ale mají i bonusový bod za každou vyhranou rychlostní zkoušku. A protože Craig Breen vyhrál i závěrečnou rychlostní zkoušku, tak srovnal bodový účet s Estoncem Kaurem. V případě rovnosti bodů o vítězi rozhoduje větší počet vyhraných zkoušek během sezony a zde porazil Breen Kaura v poměru 24-14. Irský jezdec si tak nejen zajistil titul, ale i výhru 500 tisíc euro, které jsou určeny pro jeho další kariéru.

"Tento okamžik nejde popsat slovy," řekl Breen wrc.com. "Určitě je to šílený pocit se dostat až sem po veškeré snaze během roku, všech vzestupech a pádech, které nás dovedly až do cíle. Sice máme stejný počet bodů, ale získali jsme to kvůli vyhraným zkouškám, takže jsme úplně unešeni."

V cíli řekl Egon Kaur, že na poslední zkoušce ho brzdil pomalejší vůz. "Jeli jsme až na doraz, ale ztratili jsme čas a kvůli tomu přišli o titul," uvedl Estonec. "Ale Craig odvedl skutečně dobrou práci. On tlačil hodně, my jsme zvolili strategii dovezení vozu v pořádku, ale nestačilo to."

S velkým odstupem skončil třetí Brit Alastair Fisher, Jan Černý se po Walesu propadnul na celkovou sedmou příčku. Kompletní bodování WRC Academy najdete jako vždy na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 6
13. 11. 2011 00:191
0 0
Vo tom klukovi ještě uslyšíme smajlík
kirra
13. 11. 2011 00:452
0 0
Tak to si pište že liposh nekecá! Tanak, Mikkelsen, Breen a snad i Nikara smajlík
13. 11. 2011 12:233
0 0
to bodováni je nějake divne, kaur vyhral prvni tři souteže, pak měl naskok kolem 50 bodu a stejně nevyhral... bodovat rzty je tedy pěkně na nic
13. 11. 2011 12:474
0 0
Academy hledá nové talenty a ti můžou bejt mezi dojížďáky i mezi střelci. Proto asi chtěli najít nějakej systém, aby jim v hodnocení neunikl ďábel, kterej umí letět, ale taky s tím praští. Ze soutěže na druhým konci světa tak nejede skoro nikdo s prázdnou i když mu třeba kejchne auto, nebo udělá minichybičku. Nechtěli znevýhodnit ani dojížďáky. Ve věku těhle kluků ještě moc nezáleží na tom, aby dojížděli až do cíle (i proto se asi jelo jen dva dny), ale hlavně aby ukázali, co umějí.
13. 11. 2011 16:165
0 0
Novej: to je hodně rozumná úvaha a asi to tak i nastavili.smajlík
13. 11. 2011 19:596
0 0
Dva dny se jelo hlavně kvůli tomu že o moc víc ty auta nevydržej.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!