Sébastien Loeb a Daniel Elena po osmé mistry světa 2011

Sébastien Loeb a Daniel Elena vyjížděli na nedělní závěrečnou etapu Rally Velká Británie s odhodláním vyhrát.

Sébastien Loeb a Daniel Elena vyjížděli na nedělní závěrečnou etapu Rally Velká Británie s odhodláním vyhrát, když už první den odpadl po nehodě jejich jediný soupeř v boji o celkový titul mistra světa WRC, Mikko Hirvonen. Posádka Citroën Total World Rally Teamu se však střetla s vozem jedoucím po opačné straně silnice během přejezdů a musela tak hned na začátku dne odstoupit. Tento incident však nezabránil týmu Citroën Racing v oslavě jejich osmého titulu mistrů světa v Cardiffu. Sébastien Ogier a Julien Ingrassia dojeli poslední rally sezony na 11. místě.

Loeb: Chtěli jsme vyhrát

Čtvrtý den Rally Velké Británie měl na programu šest rychlostních zkoušek o celkové délce 84 km, což slibovalo napínavý souboj mezi Latvalou a Loebem. Bohužel první Citroën DS3 WRC musel na přejezdu mezi rychlostními zkouškami 18 a 19 rally ukončit.

„Je to velká škoda, protože bych rád dokončil bitvu s Jari-Matti Latvalou. To, co se stalo, není nic neobvyklého. Jeli jsme po úzké cestě a přijeli jsme na vrchol stoupání se špatnou viditelností. Španělský řidič měl špatný postřeh a vjel doprava, kde jsme se srazili," vysvětloval Sébastien Loeb. „Poškodili jsme chladič a skončili právě na tom místě. I to je důkaz, že rally skončí vždycky, až když dojdete zpátky do servisního parku."

Technici Citroënu pak museli udělat všechno pro to, aby byl vůz zprovozněn alespoň na slavnostní závěr soutěže na hradu v Cardiffu.

Banzet: Rally v genech

„Nenecháme si zkazit radost tímto incidentem," řekl Frédéric Banzet, generální manažer Citroënu. „Sébastien, Daniel a Citroën Racing mají za sebou pozoruhodnou sezonu. Deset vítězství ze třinácti možných, tituly mezi výrobci i piloty a navíc nové rekordy: celý tým předčil všechna očekávání a plány, které jsme si stanovili. Od Švédska až po Velkou Británii nám soutěže WRC pomáhaly prezentovat naši kreativní technologii napříč čtyřmi kontinenty. Tato vítězství a tituly pomohly rally sport ještě více zapustit do genů Citroënu."

„Ještě jsme neměli dost času na to, abychom titul oslavili během soutěže. V neděli ráno jsme museli vstávat v půl páté a jít na start," dodal Séb. „Konečně můžeme slavit s celým týmem. Všechny tituly jsou důležité a nezapomenutelné, protože žádný z nich nebyl dosažen stejným způsobem. Letos bylo průběžné pořadí hodně těsné, proto jsme museli bojovat až do poslední rally. Jsem samozřejmě pyšný na to, že jsem se stal nejúspěšnějším závodníkem, i když se rally těžko srovnává s ostatními sportovními odvětvími. Když jsem začínal svou kariéru, těžko bych si to mohl jen pomyslet!"

Zatímco mechanici Citroën Racing měly plné ruce práce se zprovozněním jedničky DS3 WRC, číslo 2 týmu pokračovalo v boji ve velšských lesích. Sébastien Ogier zajel tři nejrychlejší časy posledního dne a celkově dojel na 11. místě. „Tím, že se každá trasa jela dvakrát, lépe jsme pochopili celou soutěž. Určitě to zužitkujeme při dalším startu. Zkoušíme jet co nejrychleji a otestovat si naše poznámky a současně si to užít. Rád bych blahopřál Sébastienovi a Danielovi k jejich titulu. Ještě jednou opakuji, dokázali, že jsou opravdu nejlepší a zaslouží si obdiv."

Komentářů celkem: 1
15. 11. 2011 08:46
0 0
Ty voe,samá gratulace,asi tě maj Sebe v čechách hodně rádismajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!