Jarda Malík - eWRC.cz
15. 11. 2011 22:36 − 3062× − 0

Rallye Praha Revival 2012 se už chystá

Rozhovor s duchovním otcem Rallye Revivalů Edou Paterou o další chystané akci.

Rozhovor s duchovním otcem Rallye Revivalů Edou Paterou o další chystané akci.

Jak bys krátce zhodnotil letošní Rallye Berounka Revival?

Tu ať zhodnotí hlavně Ti, kteří se jí zúčastnili, pro ně to společně s mými kamarády děláme. Pro nás všechny byla Berounka hlavně dalším zdrojem námětů ke zlepšení. Zatím máme za sebou tři akce a tak je stále co zlepšovat. Pro příští podnik, kterým bude Rallye Praha Revival, se důkladně zaměříme na pečlivé vypracování itineráře, aby pokud možno úplně zmizely stížnosti na nesedící údaje o vzdálenostech.

Takže Rallye Praha Revival 2012 se uskuteční?

Uskuteční, i kdybych nechtěl. V současnosti už máme totiž přihlášených 75 posádek! Přihlášky začaly chodit snad hned po tom, co se závodníci dostali po vyhlášení RBR z Radotína domů. A to je pro nás nejlepší vysvědčení.

Co už můžeš o RPR 2012 prozradit?

Revival se bude konat 27. – 29. dubna. Je to poněkud později než letos, ale v březnu jsem ho pořádat nechtěl, kvůli možné povinnosti obout zimní pneumatiky. Nejsem totiž přesvědčen, že je všichni, kteří se našich akcí zúčastňují, na své historiky a youngtimery mají. Stejné s letošní Prahou bude to, že pořadatelem bude opět AMK Bílá Labuť, páteř organizačního týmu budou tvořit zkušení činovníci Edda cupu. Centrum bude opět v Radotíně se snahou slavnostně odstartovat z reprezentativního místa.

A chystáš nějaké novinky?

Nerad mluvím o věcech, které nejsou ještě hotové, ale rýsuje se spolupráce s ÚAMK, jehož prezident Dr. O. Vaníček se byl na Berounku podívat a asi se mu to líbilo. Mým velkým přáním je dostat na start i zahraniční posádky, hlavně ty, které si vybavují pamětníci z jejich startů u nás. Zatím sháním kontakty, tipy a byl bych vděčný za každé zprostředkování kontaktu na úspěšné závodníky, kteří u nás v minulosti startovali.

Můžeš něco prozradit o trati?

Zatím nic prozrazovat nebudu, sice už jí mám celou v hlavě, ale dokud nebudou jednotlivé Show Section potvrzeny a trať opravdu najeta, řeknu jen to, že se účastníci Rallye Praha Revival 2012 mohou těšit na poznávání nového regionu.

Chtěl bys, abych se Tě ještě na něco zeptal?

Ani ne. Jen bych chtěl případným zájemcům o start poradit, ať neváhají a přihlásí se a již přihlášeným vzkázat, že budou o přípravách průběžně informováni. Fandové revivalů mohou sledovat přípravy na stránkách Edda cupu www.edda.cz/mscrdovrchu/.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!