Dunovský – Machů: Poprvé se nám to líbilo

Václav Dunovský se spolujezdcem Petrem Machů se na Rallyshow Uherský Brod ukázali v jiném světle, než jsme ze sezóny 2011 zvyklí.

Václav Dunovský se spolujezdcem Petrem Machů se na Rallyshow Uherský Brod ukázali v jiném světle, než jsme ze sezóny 2011 zvyklí. Jejich jména už nezdobila Suzuki Ignis S1600, ale Škodu Fabii S2000.

První krůčky, první sbližování, první odvážný běh. Tak by se daly nazvat sobotní průjezdy Vaška Dunovského s Fabií. Od opatrného projíždění první rychlostkou až ke zběsilému poskakování v RZ5. Ačkoli jsou vozy S1600 a S2000 naprostými protipóly a Václav musel co nejrychleji zapomenout vše, co do teď vybudoval, hoši se s odvahou vrhli do jízdy a nakonec z toho bylo 9. místo v celkovém pořadí. „Před soutěží jsme vůbec nemysleli na výsledek… Ale asi jsme to čekali horší. Shodli jsme se s Vaškem na tom, že ostudu jsme neudělali,“ usmívá se Petr Machů.

Jako v každém závodě v rally, ani v tomto ale k ostudě daleko nebylo. V RZ5 se diváci stojící podél tratě už smiřovali s tím, že uvidí Dunovského Fabii ve stromě. „Nejen, že jsem se v množství šotoliny vůbec netrefil do stopy, ale hlavně to byla daň za nezkušenost. V ten moment jsem byl jako malý školáček. Reagoval jsem přesně tak, jak se s takovým vozem nemá. S S1600 by to možná vyšlo, možná taky ne. Každopádně děkuju někomu nahoru, že při nás stál. Od toho momentu jsem soutěž „jen“ dojel – na rovinu přiznám, že mi bylo hodně úzko,“ připomíná Václav Dunovský dramatické chvíle z RZ Rudice.

S prvním závodem s S2000 se Václav Dunovský a Petr Machů popasovali dobře a i ze samotných závodníků radost jen čiší. „Je to naprostý hukot. Je to obrovský krok z S1600. Nečekali jsme, že to bude takový rozdíl. Fabie musí mít svůj strop šíleně vysoko, proto všechny klobouky dolů před špičkou naší, IRC i SWRC. Užili jsme si každý metr jízdy i přes výlet ven a přes to, že ovládání byl tak trochu boj,“ neskrývá nadšení Dunovský a dodává: „Jsme velmi vděčni Sparrow racing teamu za příležitost řídit takový skvost. Díky všem za podporu, cenné rady a také fanouškům a těm, kteří byli při naší premiéře. Snad jsme se vám alespoň trochu líbili.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!