Aleš Holakovský - eWRC.cz
17. 11. 2011 10:55 − 3339× − 23

„T&T“ odkrývají karty do dalších let!

Jako jedna z prvních předních posádek odhaluje své plány na příští sezonu dvojice „T&T“ – Jaromír Tarabus a Daniel Trunkát.

Jako jedna z prvních předních posádek odhaluje své plány na příští sezonu dvojice „T&T“. Daniel Trunkát podle plánu končí svoji sportovní „rodičovskou dovolenou“, vrací se na místo spolujezdce a společně s Jaromírem Tarabusem se po roce stráveném převážně v rallysprintech vracejí do MMČR v rally a také k nejvyspělejší technice.

Po bronzové příčce z roku 2010 samozřejmě nemůže mít posádka ve velkém mistrovství žádné malé cíle, čemuž odpovídá i volba vozu a především týmového zázemí. Více nám prozradí sám Daniel Trunkát. „V příštím roce budeme startovat s vozem Škoda Fabia S2000, který bude provozován týmem Kresta Racing. Tento program je po zralé úvaze koncipován jako dvouletý, abychom měli šanci auto stoprocentně poznat a využívat zkušeností. Již dříve ohlášené rozhodnutí o sezoně strávené v zahraniční posouváme z těchto důvodů až na následující rok. V roce 2012 se zúčastníme kompletního programu Mezinárodního mistrovství České Republiky v rally, s výjimkou úvodní Jänner rallye. V případě příznivých okolností bychom se pak v závěru sezony rádi vrátili po čtyřleté přestávce na britskou rally do Walesu, kde se nám v minulosti líbilo i dařilo.“ To je tedy nástin hlavních faktů nejen k příští sezoně z úst týmového manažera, který se pro příští sezonu navrací primárně do role spolujezdce.

Jezdec Jaromír Tarabus také již vzhlíží k nadcházející sezoně za volantem špičkového českého vozu. „Moc se těším na sezonu a na spolupráci s Romanem Krestou a jeho týmem. S Romanem jsme v minulosti již nárazově spolupracovali v oblasti nastavení vozu, nyní však naše spolupráce nabývá zcela nový rozměr. Nyní náš čeká přes zimu delší pauza, kterou se snažím vyplňovat odpovídající fyzickou přípravou. Chodím běhat, plavat, hraji badminton. Začal jsem aktivněji jezdit na kole, v době nepříznivého počasí přes zimu pak budu navštěvovat spinning centrum ve zlínských lázních, občas také využívám služeb trenéra Toma Smolíka. V zimě si pak určitě rád zajdu na lyže.“

Posádka za sebou již má první testování se Škodou Fabia S2000, které už absolvovala v kompletním obnoveném složení. „Již první kilometry, které jsme měli možnost v rámci týmu Kresta Racing absolvovat, nám ukázaly, že naše rozhodnutí o spolupráci bylo správné. Jsme velmi rádi, že jsme se s Romanem domluvili, protože jeho zkušenosti s tímto vozem a kvalita jeho týmu jsou pro nás zárukou toho, že se budeme moci soustředit pouze na závody a na náš výkon,“ konstatuje hlavní předpoklad nejen pro příští sezonu Daniel Trunkát.

O novinkách a zajímavostech z týmového prostředí se můžete přes zimu dozvědět z facebookového profilu posádky Tarabus&Trunkát Rally team, případně také na týmovém webu www.tarabus.cz.

Komentářů celkem: 23
18. 11. 2011 00:53
0 0
angus: to se nebojim..
Kurna ale ten Mira vlastne pojede stejnu karu jak Ogier v r.2012.. To je borec smajlík
18. 11. 2011 13:04
0 0
Bude to šupa!! Míra pojede opět s Fabii S 2000!! Je to dravec, v příští seźoně jednoznačně palec hore!smajlíksmajlíksmajlík
18. 11. 2011 15:24
0 0
Kluci držím palec.. A propo co Igor Norek? Ten bude sedět doma na zadku?smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!