Jaromír Tomaštík v Uherském Brodě bavil diváky

Sezona mistrovství České republiky ve sprintrally je ta tam a závěr roku se již nese ve znamení rallyshow.

Sezona mistrovství České republiky ve sprintrally je ta tam a závěr roku se již nese ve znamení rallyshow. Na jedné z nich, konkrétně v Uherském Brodě, se pak představil o uplynulém víkendu i Jaromír Tomaštík s kráskou jménem Subaru Impreza S9 WRC. Po jeho boku se však neobjevili ani Jarda Vrečka, ani Olga Lounová, nýbrž Markéta Filáková.

„S Markétou jsme již loni startovali na rallysprintu ve Slušovicích a byl to pro ni takový malý dárek ode mne za práci, kterou celý rok pro JTRT vykonávala. Letos jsem k tomu přistoupil stejným způsobem, a tak jsme se dohodli, že pojedeme pobavit společně diváky do Uherského Brodu,“ prozradil Jaromír Tomaštík důvod startu spolujezdkyně, která rozhodně není mezi navigátory žádným nováčkem.

V duchu předstartovního úkolu, především udělat pár smyků pro diváky, se posádka Tomaštík – Filáková vydala na trať. Jakoby jim byla souzena 5. pozice. Od startu, vyjma stavu po třetí rychlostní zkoušce, se totiž smíšená dvojice na jiné příčce ani neobjevila. A s tím byla posádka také velmi spokojena. Ve finále to totiž znamenalo poháry na 3. místo v rámci třídy 13, když posádku předstihly pouze špičkové modernější stroje Mitsubishi Lancer WRC z dílen MML Sport. Zároveň dvojice týmu JTRT získala pohár za vítězství mezi smíšenými posádkami.

„Celý závod jsme si perfektně užili. Pro Markétu to byl navíc první start s WRC na asfaltu a pro nás oba první společný start za tmy. Nepřijeli jsme sem ani závodit. Šlo nám především o pobavení diváků a věřím, že se to podařilo. Letos nás ještě čekají dva závody v Praze a ve Slušovicích a pak už se plně budeme soustředit na příští rok, kdy se maximálně snažíme o to, abychom vyrukovali s modernějším nářadím,“ uzavřel Jaromír Tomaštík.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!