Olivier Quesnel: Loeb a Hirvonen jsou dobrou sestavou

Sportovní šéf Citroenu vysvětluje důvody proč se tým rozloučil se Sebastienem Ogierem a obstral si Mikko Hirvonena.

U Citroenu bylo v letošní sezoně celkem živo. Sebastien Loeb a Sebastien Ogier se zrovna v lásce neměli a tak se musela dvojka z týmu poroučet. Místo vedle osminásobného mistra světa nyní zaujme Mikko Hirvonen, který po šesti letech opustil tým Ford. Přitom Ogier platí jako jeden z největších talentů současnosti a letos vyhrál pět soutěží MS – stejně jako mistr světa Loeb.

"Citroen mu řekl, že je volný. To znamená přesně to, co to je. Je zapotřebí si vzpomenout na začátek sezony. Loeb chtěl na konci roku skončit. A v ten okamžik měl Ogier velmi dobrou nabídku od Fordu," cituje Oliviera Quesnela GPWeek. "Museli jsme Ogiera udržet, kdyby Loeb skutečně skončil."

"Ogier se s námi dohodnul, ale za méně peněz než mu nabízel Ford. Chtěl mít ale stejné postavení jako Loeb. Když jsme pak přijeli na Sardinii, tak Loeb řekl, že chce dále pokračovat. Od toho okamžiku se situace změnila." Od té chvíle se z mladšího Sebastiena stala dvojka týmu a své postavení nesl Ogier velmi nelibě. V Německu musel tým Ogiera brzdit, aby soutěž vyhrál Loeb. Toho ale postihnul defekt a vítězem se přeci jen stal Ogier. A v cíli pak prohlásil, že přeci jen v tomto sportu existuje spravedlnost. "Za sebe mohu jen říct, že Ogier udělal v Německu chybu," okomentoval situaci Quesnel.

"K tomu prohlášení neměl žádný důvod. Vím že je mladý a že se takové věci mohou stát. Vyhrál pětkrát jako Loeb. Loučíme se s Ogierem s pěknými vzpomínkami," ukončil povídání k bývalému jezdci Citroenu sportovní šéf. Na místo Ogiera si pak tým obstaral Mikko Hirvonena, který byl v posledních letech největším rivalem francouzského mistra světa.

"Když se podíváme na poslední tři roky, tak vlastně vždy získal body. To samozřejmě pomáhá týmu v boji o titul mezi týmy," říká Quesnel. "Loeb je nyní osminásobným mistrem světa. To o Mikkovi tvrdit nelze. Mikko je velmi rychlý, velmi silný a normálně nikdy nekončí mimo trať. Když se podíváme na jeho kvality, tak uvidíme, že sestava Loeb – Hirvonen je pro Citroen dobrá."

Komentářů celkem: 28
22. 11. 2011 11:23
0 0
Zajímavé pro mě je,že tu nikdo nereaguje na to,že Ogiera u Citroenu normálně podvedli.Nejdříve mu slíbili rovnocennou pozici,což i dodržovali,ale v okamžiku,kdy se Loeb rozhodl dále pokračovat,začali upřednostňovat Loeba a Ogi již nesměl bojovat o titul.A nakonec ho vyhodili z týmu.
22. 11. 2011 11:52
0 0
Ako to uz tu niekde zaznelo. Neudrzanie si Ogiera moze naznacovat ze Citroen v horizonte 2-3 rokov planuje skoncit s WRC.
22. 11. 2011 12:01
0 0
Tak moc se těším na příští sezonu, že jsem se možná přetěšil. Mini má problém ufinancovat sezonu, bude se muset samo starat o motory, u Fordu to vypadá všelijak, kdoví, jak to vypadá s dalším vývojem Fiesty, Nasser jde taky k Citroenu...
Seb s Mikkem žádné drama o titul nepřipustí a tak to vypadá na další titul Loeba. Ne že bych mu to nepřál, ale snad se pletu... Chtělo by to vzruch jako letos s Ogim. Ten ale asi WRCko nepojede žádné.
22. 11. 2011 15:35
0 0
RAcKY-můžeš prosím upřesnit kdy pravidelně pouštěl seb mladší toho staršího?Předem moc děkuji a těším se na ten seznamsmajlík
22. 11. 2011 15:39
0 0
hobit-to je jasné že mu to nepřeješ a nejsi sám.....ale at vyhraje ten nejlepší to je můj názor,jen doufám že se nebude příští rok dělat taková šaškárna jako u Fordu,to by mě fakt nebavilo.
22. 11. 2011 18:34
0 0
Jojo, fordi letos perlili, ale třeba takovej Žeňa Novikov má ještě teď nudou vokousaný bříška prstů, jak čtvrt hodiny zahříval sedačku citroenu před časovkou smajlíksmajlíksmajlík
22. 11. 2011 18:59
0 0
Sebufoun: Já mu to ale přeju! Je to super jezdec - vyhraje na jakémkoli povrchu, často i když čistí trať, na hájemství skandinávců (Finsko), takže není co řešit. Jen jsem chtěl říci, že zatímco ostatní řeší problémy a panuje nejistota, tak Seb má klid, vynikajícího druha (Mikko), auto, které není horší, než ostatní, takže by to nebyl Loeb, aby nevyhrál. Ale je pravda, že v rally se může stát cokoli. Tak uvidíme!
22. 11. 2011 21:01
0 0
OK Hobit,beru zpět když mu to tedy přeješ.Tak už aby začala sezona 2012 se meůžu dočkat jak Miko pojede s tím citronem
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!