Vyhodnocení 14. kola JNK čtenářské fotosoutěže

Vyhodnocení nejlepších tří snímků z Rally Jeseníky 2011

V předposledním kole naší JNK čtenářské fotosoutěže se sešlo 116 snímků od 24 fotografů. Celkem vás hlasovalo 24 a rozdělili jste tak 240 hlasů mezi 86 snímků.

Nejvíce hlasů (13) získala fotografie Jany Tesaříkové. Více si výsledky hlasování dovolím ponechat bez komentáře.


1. místo – Jana Tesaříková, originál zde


2. místo – Jana Tesaříková, originál zde


3. místo – Jana Tesaříková, originál zde

Autorce vítězných fotografií, Janě Tesaříkové, gratulujeme a prosíme o adresu pro zaslání výhry, kterou je DVD od JNK studia. Všechny tři snímky samozřejmě postupují do finálního kola o fotografii roku.

Kompletní výsledky hlasování:

Komentářů celkem: 39
22. 11. 2011 08:06
0 0
vymyslel bych přívětivější hlasování - resp. předvýběr redakcí tj. na první oko co se vám líbí, dejme tomu top 15 a potom nějaký jednoduchý hlasovací tlačítko...
22. 11. 2011 08:20
0 0
Byl bych pro výběr redakce ale rozšířil bych počet fotek na 15-20 kde by mohli klikat jen registrovaní. Taky je otázka jestli neskrýt jména soutěžicích po dobu hlasování ?
22. 11. 2011 08:34
0 0
Napřed jsem se divil, že jsou výsledky bez komentáře, pak jsem pochopil. Nu k věci. Důvod, proč třeba já nikdy nehlasoval je ve vetší složitosti pro hlasování. Procházet desítky fotek a pak ještě psát mail se mi prostě nikdy nechce. Stačilo by, kdyby se dalo hlasovat ihned při náhledu fotky nějakým kliknutím. Ale tím vyřeším jen větší počet hlasujících, což ještě samo o sobě nic neřeší. Snížil bych tedy počet možných nominovaných fotek a pak to nechal na porotě z foto teamu(případně celého teamu kolem eWRC). Jen tak se tomu vrátí úroveň.
22. 11. 2011 09:01
0 0
Jen tak jsem koukl na tenhle článeček, přiznám se, že mě zajímaly fotky... A díval jsem se docela vykuleně na to, co tady je... Ne, nechci rozebírat nějaké systémy hodnocení, o čem se tady asi vášnivě diskutuje... Zaráží mě jedna věc. Tyhle tři fotografie jsou naprosto "nic neříkající", bez jakékoliv "umělecké" hodnoty, pouze jen tak cvaknuté, obával bych se i napsat dokumentární... Tím se nechci v žádném případě dotknout autorky! To prosím NE! Každý má svoje hobby, dělá to rád, baví ho to... Na ewrc je každou chvíli nějaká fotosoutěž a s potěšením sleduji, jak obyčejní fanoušci-neprofesionálové fotí, jak se snaží, jak vnímají atmosféru, drama, kulisu, prostředí... Ale tohle... To mě opravdu vzalo dech... Fotosoutěž by měla být opravdu o kvalitě... Tým ewrc má mezi sebou hned několik zkušených a podle mého názoru velmi šikovných fotografů... Ti by měli dělat základní výběr, oddělit zrno od plev... A pak ať čtenáři posoudí třeba sami, co je dobré, co se líbí... Ale tohle je opravdu "pecka"... smajlík
22. 11. 2011 09:51
0 0
Byla jen otázka času kdy to někdo udělá. Ikdyž nejsem žádnej echt fotograf, dovolím si prohlásit, že vítězné fotky jsou hrozný. Ikdyž jsem občas s výběrem redakce taky zcela nesouhlasil, bylo to podle mě lepší a nikdy jsem si nato nestěžoval. Vymyslet lepší proces nebude lehké. Hlasování veřejnosti je vždy ovlivnitelné.
22. 11. 2011 10:06
0 0
Vážená redakce,

jelikož jsem vyhrála soutěž o které jsem ani nevěděla. Prosím cenu si nechte. Pokud mé fotografie jsou tak tragické cenu si nezasloužím. Vyřaďte mé fotky o celoroční soutěž, kterou tam máte a spusťe nové hlasování pro rally Vsetín.

Omlouvám se, ale mé přátele, kteří mi chtěli udělat pouze radost já neovlivním. Nevím kolik lidí mi poslalo hlas a jsou mojí známí.

Já sama jsem samozřejmě pro své fotky hlasovala, ale myslím, že tolik bodů z jednoho emailu mi nemohlo přijít.

Je mi líto, že závist je všude. A lidé by měli začít kritizovat až poznají člověka z jiné stránky.

Také prosím o navrácení k hlasování, co bylo dříve. Lidé tak budou více spokojení.

Prosím o zveřejnění mého emailu, jelikož nemohu napsat komentář.

Pěkný den

Tesaříková Jana
22. 11. 2011 10:17
0 0
Z meho osobniho pohledu ty fotky tragicke nejsou. Ani nebyly poruseny pravidla. Dokonce si ani nemyslim, ze to bylo rizene hlasovani, to vypada jinak. Podobne to byva i v jinych kolech, akorat zde se tech kamaradu seslo vice nez obvykle. Proto vysledek rusit nebudu, ale musime nastavit jina pravidla.
22. 11. 2011 10:35
0 0
Já myslím, že tu nikdo nechtěl nějaké fotky hanit, jde o to, že při tak malém počtu hlasujících se projeví i ti hlasující kamarádi a nějaké opravdu zajímavé fotky zapadly. Buď udělat nějakou galerii a tam jednoduše umožnit hlasování, nebo to třeba hodit na FB, kde ěco takového lze jednoduše udělat hned.
22. 11. 2011 10:48
0 0
Velmi by mě mrzelo, kdyby autorka fotografií cítila nějakou křivdu, zášť, nebo snad opovržení... Opravdu by mě to mrzelo. Ale fotosoutěže mají ve svém názvu to podstatné a tím je "soutěž" a logicky by tam mělo být to dobré, lepší, nejlepší... Myslím, že každý, kdo s tím fotoaparátem chodí a cvaká, má touhu dělat krásné obrázky, stále lepší a lepší, zdokonalovat se... Ty soutěže by měly být pro všechny fanoušky focení rallye motivační... Výsledky by měly u všech evokovat myšlenky typu "takového něco bych chtěl/chtěla nafotit taky" a ne "takových fotek mám plný šuplík"... Snad moje myšlenky jsou jasné...
Norri: Ty fotky nejsou "tragické", to bych neřekl, a nejde myslím ani o to, jestli byla nebo nebyla porušena nějaká pravidla... Moje úvahy jsou o tom, že pokud je tohle výsledek nějaké soutěže, pak bych si vážně dělal obavy o naše fotografující fanoušky... Nebo o tom, jak ta soutěž probíhala, co tam bylo... Fotografie vyhrávající fotosoutěže vypadají prostě jinak... A řada soutěží právě na ewrc byla hodně zajímavých!
22. 11. 2011 10:53
0 0
Už jsem to psal dříve - změny budou, vedeme o tom teď interní diskusi, brzy návrhy oficiálně předneseme i vám.
22. 11. 2011 11:14
0 0
Přesně tohle jsem čekal že se stane když se bude hlasovat tímto způsobem. Myslím že loni jsem se s Janou Tesaříkovou bavil na Jesenikách bavil o nastavení stáli jsme na jednom místě jinak ji neznám. Nevypadala na slečnu která by si chtěla takto vítězství pomoct. Věřím že ji fakt někto chtěl jen udělat radost vítězstvím.
Tragické fotky to rozhodně nejsou. Kvalita fotek v soutěží stoupá a věřím že vybrat 10 do finále není jednoduché. Kolik lidí tady nadávalo že redakce vybirá finalisty špatně tak se udělal jiný system. Taky není to pravé tak je třeba zavést diskuzi jak to udělat lépe..
22. 11. 2011 11:25
0 0
podle mě fotky zas tak špatné nejsou, i když na vítězství taky ne. Co se týká hlasování, pro mě bylo nejjednoduší všechny fotky stáhnout a postupně mazat, až zbylo posledních 10. Ale posílání mailu s vypisováním jednotlivých fotek je taky otrava.
Ve výsledku se dá jakýkoliv systém stejně obejít, ale přišlo mě, že dříve se sice někdy nesouhlasilo s nominacemi, ale samotné hlasování už bylo v pohodě. Tak pokud to není technicky příliš složité, rozšířil bych počet nominovaných fotek a pak se vrátil k původnímu hlasování registrovaných. Kolik fotek se může ohodnotit, zda přidělovat body podle pořadí atd. už bych nechal na redakci...
DND
22. 11. 2011 15:46
0 0
Mně se ty první dvě fotky líbí, ta druhá dokonce docela dost, ale nehlasoval jsem a nevím jaká byla konkurence.
Jen jedna věc - v mailu si autorka protiřečí, když píše že vyhrála soutěž o které nevěděla a poté napíše, že pro svoje fotky hlasovala taky...to mi připadá takové trošku "nekonzistentní" smajlík
Fotosoutěž = skvělý nápad, ale souhlasím s tím že by měly soutěžní fotky projít prvotním sítem.
22. 11. 2011 16:39
0 0
Vyjádření slečny mi připomíná toho piráta Trpišovského, kterej onehdá prohlásil, že jeho zaměstnani mu chtěli udělat radost a pro mu na jeho luxusní Mercedes pořídili značku registrační značku obsahující 2222 smajlík Ale souhlasím s Norrim, že ty tři fotky rozhodně nejsou špatné až do očí bijící. Mě se třeba nelíbí jen ta třetí (technicky)
DND: jj, vyhrála jsem soutěž o které jsem nevěděla, ale poslala jsem fotky do té soutěže a taky jsem si je ohlasovala, protože se mi zdají nejlepší. Už jen dávat hlas vlastním fotkám mi přijde podlé. Já když jsem je posílal, tak jsem nehlasoval vůbec. Ale to je samozřejmě na každém soudruhovi.
Shacki, jak jsem psal, myslím si, že předchozí výběr redakcí top10 (možná by jich mohlo být 15-20)fotek špatný nebyl, jen by to chtělo rozšířit počet osob, které je vybírají. Berte to jako mou nabídku.
22. 11. 2011 18:44
0 0
Navrhuju redakci zařadit do poroty nejvášnivější diskutéry pod článkama o fotosoutěži. Podle jejich vyjádření to vypadá, že tomu rozumějí, tak proč je "nenamočit", že?smajlík Když vybírala redakce, dostala za nevybrané fotky parádně po čuni, teď dostávaj po čuni všickni, ale podle mě by to byl mix redakce a "vox populi" a bolo by, nu ni? Případný střet zájmu si páni fotografové v rámci své morální čistoty jistě sami ošéfujou, takže se toho nebojímsmajlík
22. 11. 2011 20:02
0 0
Czech press foto taky nevybírají autoří nebo jejich kámoši,aspoň v to doufám,takhle tato sekce je fakt komedie.Nechte to na Pavlovi a k němu vybraných lidech.Každá fotosoutěž je ovlivněna porotou a pokud je znalá,názory ostatních lehce patkou ustojí.Čeho jsme dosáhli?Asi srandapoháru na asi srandaserveru.smajlík
22. 11. 2011 20:18
0 0
Novej: Přesně tak. Nemám problém neposílat fotky do soutěže a přispět svým výběrem.
22. 11. 2011 20:38
0 0
To Vrátil: I accept your view.smajlík
22. 11. 2011 20:44
0 0
bony_k: O.K.!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!