Pestrý týden pro Bujáčka s Omelkou

Domácí show v Uherském Brodě a setkání mistrů v Sosnové – tak vypadal minulý týden v podání Martina Bujáčka a Marka Omelky.

Posádka Martin Bujáček a Marek Omelka má za sebou letos velmi povedenou sezonu a na konci roku už se účastní pouze volných závodů. Prvním z těchto podniků byla domácí Autogames RallyShow Uherský Brod, která se jela v sobotu 12. 11. 2011. Jelikož oba členové posádky patří k hlavním organizátorům této stále populárnější soutěže, bylo pro ně velice náročné pořádat závod a přitom ještě závodit. Kluci to ale zvládli skvěle a v cíli jim patřilo šesté místo absolutně a první ve skupině N a třídě 3.


foto: Martin Zemánek

"Domácí RallyShow jsem si moc užil, protože všechno klaplo na jedničku. Počasí hezké, diváků bylo také velmi mnoho nejen na Městské zkoušce, ale i na erzetách na Bojkovicku a Luhačovicku. Náš cíl s Markem byl jasný – pobavit domácí diváky a pokusit se obhájit loňské šesté místo. Letos se v Brodě sešla skvělá konkurence s mnoha vozy WRC a S2000 a s výsledkem jsem spokojen, protože s vozem skupiny N už to o mnoho lépe asi nešlo," komentuje RallyShow Martin.

Autogames RallyShow v Uherském Brodě se teda vydařila po všech stránkách. Martin s Markem ale moc odpočívat nemohli. Už v pátek se tato dvojice vydala do Prahy na vyhlášení mistrů ČR v automobilových soutěžích. Vyhlášení proběhlo v Hotelu Ambassador Zlatá Husa a moderování se ujala dvojice Dalibor Gondík – Adéla Gondíková. Martin obdržel pohár za zisk Juniorského titulu mistra ČR 2011 a cenu mu předal předseda svazu rally pan Ing. František Rosický. Po vyhlášení následoval přesun do České Lípy, kde v sobotu a neděli probíhalo Setkání mistrů na autodromu Sosnová.

Sobota byla ve znamení volných tréninků a vození sponzorů a vítězů tipovací soutěže podporované našim partnerem firmou Profit Finance. Bohužel po odjetí prvních koleček se projevil problém na těsnění pod hlavou na našem Mitsubishi a byl konec. Po rychlé poradě kolem 11 hodiny a zjištění přesné závady bylo rozhodnuto o dovezení všech potřebných náhradních dílu z Otrokovic, sídla týmu K.I.T. Racing. Bohužel nedošlo na žádné domluvené svezení a vše se tedy přesunulo na další termíny po dohodě s výherci tipovací soutěže na serveru eWRC.cz. Náhradní díly byly během odpoledne úspěšně dovezeny přes celou republiku a kolem 18:00 Lancer opět zavrčel. "Velký dík patří mechanikům a celému týmu za možnost aspoň v neděli odstartovat do závodu. DÍKY MOC!," nezapomíná jezdec ani na lidi, kteří se mu po celou sezonu starali o závodní techniku.

V neděli byly na programu první rozjížďky a Martin i přes absenci sobotních tréninků zvládl první souboj s Danem Běhálkem a těsně ho porazil. Druhá rozjížďka s Marcelem Tučkem dopadla taky vítězně i přes defekt levé přední pneumatiky na Martinově voze. Dvěma výhrami si Martin zajistil účast v semifinále, kde se proti němu postavil Josef Semerád. Martin dal do jízdy vše a i do třetice zvítězil a probojoval se do finále třídy 3. Ve finále na něj čekal jezdec se kterým právě v Sosnové před 4 lety absolvoval rallyškolu pro pohár mládeže, je na den stejně starý, mnohokrát s ním bojoval o vteřinky hlavně v počátcích své kariéry, jezdí na stejném voze jako on, stejně se i jmenuje a není to nikdo jiný než letos čtvrtý jezdec PWRC Martin Semerád.

Sám juniorský mistr se po skončení krásné akce vyjádřil následovně: "Po sobotních problémech jsem vůbec nevěděl, jestli se podařilo vše opravit a jak bude vůz fungovat. Nakonec bylo vše připravené na jedničku a podařilo se mě probojovat až do finále, kde jsem si přál jako soupeře právě Mácu. To se vyplnilo a do finálové jízdy jsem dal vše, ale v posledním asfaltovém okruhu jsem udělal pár menších chybek, což rozhodlo. Ale Máca jel skvěle a stejně bych na něj asi nestačil. Byla to super neděle a finále nemělo chybu."

Záznam ze Setkání mistrů bude možné sledovat ve středu 23. 11. 2011 v 16:25 na ČT 4 Sport. Dalším startem Martina s Markem bude Pražský Rallysprint.

Komentářů celkem: 3
23. 11. 2011 15:211
0 0
co tam dela na te posledni fotce arazim??
23. 11. 2011 15:222
0 0
Hehe, Venca už zase přičuchává k Mitsubishi. To je vidět ta láska k autu smajlík
23. 11. 2011 18:533
0 0
Stavil se za nam na kuk smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!