Semerádové se v Sosnové bavili, ale ve finále byl jen jeden

Martin a Josef Semerádovi odstartovali na Setkání mistrů s identickými vozy a doufali, že si zazávodí proti sobě ve finále.

Pro Martina Semeráda dopadla předchozí Britská Rally ve Walesu velmi zvláštně. Po povedeném a taktickém výkonu jeho Mitsubishi Lancer EVO IX přejelo přes cílovou rampu na druhém místě v kategorii produkčních vozů, ale technici při závěrečné technické kontrole auto shledali v rozporu s homologací a Martin byl ze soutěže vyloučen. I z toho důvodu se velmi těšil na X. Global Assistance Setkání mistrů do Sosnové, kde si chtěl trochu spravit chuť, pěkně si zazávodit a nejlépe proti svému tátovi.

Oba závodící Semerádové totiž přijeli do Sosnové s identickými vozy Mitsubishi Lancer EVO IX a chtěli se proti sobě utkat ve finálové jízdě v kategorii produkčních vozů. To se nakonec nepodařilo, ale i přesto panovala s výsledkem Semerád Rally teamu velká spokojenost. „Nakonec nám stačí, že nám ze tří míst na stupních vítězů patří dvě,“ směje se Pepa Semerád a hned dodává, že celé Setkání mistrů nebylo pro Semerád Rally team vůbec jednoduché. „Už v sobotu při vození hostů a partnerů týmu jsme najeli dohromady asi 180 kilometrů v ostrém tempu a díky suché trati auta dost trpěla. Ze soutěží mistrovství světa máme hodně, takzvaně rozjetého materiálu. To znamená, že na závody v MS máme většinu součástek na autě nových a při podobných akcích, jako je třeba setkání mistrů, je můžeme takzvaně dojet. My jsme letos na Setkání „dojeli“ dvě převodovky, a to nám trochu zkomplikovalo naši účast, protože jsme sebou měli jen jednu náhradní. Já jsem potom závodil s Martinovým autem, které i když je úplně stejné, tak jsem se v něm přeci jen cítil trochu jinak, a zajel jsem s ním horší čas než s tím svým. Do finále se mi tedy postoupit nepodařilo, ale nejsem z toho zklamaný. Oba Martinové si to na trati rozdávali hodně pěkně, a jak jsem slyšel od některých fanoušků na tribuně, tak i jim se finálová jízda hodně líbila,“ komentuje Pepa Semerád finálovou jízdu, kde se v kategorii produkčních aut utkal Martin Semerád se stejně starým Martinem Bujáčkem. Martin Semerád v Sosnové při setkání mistrů ve své třídě nakonec těsně zvítězil a na stupních vítězů jej na třetím místě doprovodil právě jeho táta, Pepa Semerád.

Pro Semerád Rally team tedy X. Setkání mistrů dopadlo dobře, na autech zůstaly všechny plechy na správných místech, a kromě radosti, kterou si užili ti, kteří byli svezeni na místech spolujezdců, se atraktivní jízdou s mnoha smyky v podání obou Semerádů potěšili i diváci na tribunách sosnovského autodromu.

Další příležitostí, kdy by se měli oba Semerádové představit publiku, bude XVII. TipCars Pražský Rallysprint, který odstartuje už za necelé dva týdny, přesně řečeno 2. a 3. prosince v Praze.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!