25. 11. 2011 19:47 − 4181× − 63

Luboš Tenkl k finálové jízdě v Sosnové

Luboš Tenkl se hlavně po slovech svého soupeře v tiskové zprávě rozhodl vysvětlit svůj postoj, který vyjádřil ve finále Setkání mistrů.

Luboš Tenkl z radotínského Kart Centra se v tomto roce zúčastňoval soutěží MČR v Rallysprintech ve skupině 13, dříve S2. Tento jezdec byl dlouhodobě znechucen poměry mezi historiky, jak mezi jezdci samotnými, tak poměry ve vedení historické rally komise. Proto si zvolil vlastní cestu závodění, kde si závodí v poli soutěžních aut podle výkonnosti a nevadí mu, že je zařazen do stejné kategorie jako třeba vozy WRC. „Ostatně závodím si za vlastní peníze, a tak je moje věc, kde a proti komu budu závodit,“ říká Luboš Tenkl.

Při X. Setkání mistrů, kde jeho týmový kolega Zdeněk Tichý představil identické BMW M3, došlo na finálovou jízdu Luboše Tenkla a Miroslava Janoty. Luboš Tenkl ale finálovou jízdu pojal trochu netradičně a hned ze startu nechal soupeře pořádně poodjet a následně divákům předvedl několik koleček. Hned potom se strhla diskuse, proč takto Luboš finálovou jízdu „prodal“ a komentář k této jízdě měl i tým Miroslava Janoty. Luboš Tenkl se hlavně po slovech svého soupeře v tiskové zprávě rozhodl vysvětlit svůj postoj. „Předně se omlouvám divákům, kteří ve finálové jízdě historiků čekali napínavý boj. Já jsem v Sosnové závodil a předváděl rychlou jízdu až právě do toho finále. S Miroslavem Janotou jsem vůbec závodit nechtěl a nechtěl jsem ani vedle něj stát na startovní čáře. Přiznávám, že za tím jsou naše osobní spory s ním a s panem Hájkem a jen Mirek Janota a pan Hájek ví, co za nimi skutečně je. Nemohu a nechci špinavé prádlo prát na veřejnosti před fanoušky krásného sportu, kterým rally je, protože jim nechci brát iluze. Fanouškům děkuji za podporu a fandění za celý rok a ve finálové jízdě jsme pro ně před tribunou udělali pár koleček. Pokud by znali pravdu, tak se možná k vítězi Setkání mistrů v historicích na rampě otočí zády. Rozhodně jsem neměl v úmyslu naše spory vytahovat na veřejnost a svůj postoj jsem jasně vyjádřil ve finálové jízdě. Pokud se ale do mě tým soupeřů pustil ve vlastní tiskové zprávě, tak mi nezbývá než na to reagovat. Bohužel se stoprocentně potvrdilo pořekadlo o té potrefené huse a ta včera v tiskové zprávě pořádně zakejhala,“ dodává Luboš Tenkl.

PS: "Moje spory s Mírou Janotou a panem Hájkem jsou v ryze osobní rovině. Rozhodně nemají nic společného financováním sportu nebo řešením "čistoty" aut." – Luboš Tenkl.

Komentářů celkem: 63
Ifo
29. 11. 2011 09:1761
0 0
Čím více článků od pana Tenkla čtu, tím více mi připadá jako věčný kverulant. Prostě člověk věčně nespokojený a rozhádaný. No snad aspoň vydrží sám se sebou ... smajlík
29. 11. 2011 12:1062
0 0
Nechtel jsem reagovat musim. Za podvod na divaky bych povazoval kdyby na start vubec nenastoupil. Tim,ze udelal kolecka pobavil divaky,tudiz se na ne nevykaslal. Na Prazskem sprintu se to povazuje za divacky atraktivni,tady za zradu? A hlavne to nebyl on kdo zacal celou vec resit verejne. Co mezi nimi je vi oni a my se muzeme jen dohadovat a domyslet si. A to je celkem k nicemu.
1. 12. 2011 14:1563
0 0
Myslím si že takových lidí jako je pan Tenkl by mělo být více.Nebojí se protestovat i proti samotnému pořadateli a odhaluje dost divné poměry které panují na závodech i v celé naší společnosti.Já sám jsem dlouhá léta jezdil jako doprovod jednoho výborného nejmenovaného závodníka do vrchu.Poznal jsem mnohokrát tak špinavé a nesolidní praktiky pořadatelů i soupeřů že se mi z toho chtělo zvracet.Takže pane Tenkl,držím vám palce! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!