29. 11. 2011 16:27 − 3921× − 53

Kimi Räikkönen: Epizoda v rally byla pro mě užitečná

Kimi Räikkönen se vrací po dvou letech strávených v MS v rally za volantem Citroenu do formule jedna.

Kimi Räikkönen se vrací po dvou letech strávených v MS v rally za volantem Citroenu do formule jedna. Za 24 měsíců dokázal Fin zajet nejlépe v Turecku 2010, kde skončil pátý před Villagrou a Wilsonem. Svoji váhu má i vyhraná zkouška Circus Maximus Trier při loňském Německu. S Kajem Lindströmem se bývalý mistr F1 objevil na 24 soutěžích s vozy Citroen C4 WRC a Citroen DS3 WRC.

"Jsem rád, že se po dvouleté přestávce vracím do formule 1 a jsem vděčný Lotus Renault GP za nabídku této šance. Můj čas ve světovém šampionátu v rally byla užitečná část mé jezdecké kariéry, ale nemohu popřít fakt, že můj hlad po F1 se v poslední době zvyšoval," podotkl dvaatřicetiletý Fin, který poslední tři soutěže nedokončil.

"Byl jsem ohromen rozsahem ambic týmu, takže s Lotusem Renault GP to byla jednoduchá volba. Už teď se těším, že sehraji důležitou roli v prosazování týmu na přední příčky," vidí Räikkönen před sebou další motoristickou výzvu.

Návrat do světového šampionátu v rally Kimi Räikkönen v budoucnu nevylučuje.

Komentářů celkem: 53
30. 11. 2011 18:40
0 0
Prokop o Raikkönenovi: pominu-li kvality a zásluhy obou jezdců o motorsport, profesionál by se takto o kolegovi vyjadřovat neměl. Toto je vyjádření úrovní někde u piva mezi kamarády, ne do do médií. To není profesionální. Při stejném sdělení to jde říct i jinak, trochu přemýšlet a vážit slova.
Slyšel nebo četl někdo od Loeba před Walesem, že Mikko je v souboji o titul omylem, že letos jezdí jak ponocný a na mistra světa nemá ani náhodou, že titul patří do zcela jiných rukou? Já tedy ne. A to jeho rozhovory procházejí ještě překladem, než se dostanou k nám. Úcta a respekt k soupeři, to je to, co dělá profesionála profesionálem. A některým to holt chvíli trvá, než k tomu dospějí.
30. 11. 2011 19:04
0 0
martin.blader: Teď už jen zbývá aby jsi napsal že ho Prokop pochváli a vyjádřil mu úctu. smajlík
milín60: Naprostý souhlas. smajlík
30. 11. 2011 19:40
0 0
milín60: a já zese naprostý nesouhlas smajlík a vůbec s tím jak to řekl nemám problém.
30. 11. 2011 20:21
0 0
Já si tam jen přečetl, že Kimi není podle Prokopa typ pro rally a že mu víc sedí okruhy. Že od něj čekal víc je taktéž normální vyjádření a nikde se do něj neopřel.
30. 11. 2011 20:27
0 0
Navíc politických řečí, které nic nesdělí, už mám pokrk, jen řekl, co se domnívá většina lidí, a sice že si myslel, že bude lepší, nic špatného na tom nevidím.
30. 11. 2011 22:13
0 0
Ano, po opětovném přečtení článku musím svůj původní text poopravit.
Úroveň vyjádření v článku není jako u piva s kamarády, ale po pivu, po velkém množství piva. Za sebe tvrdím, že toto není vyjádření hodné profesionála a pokud je původcem slov skutečně Martin Prokop, tak snad se mezi elitou ve WRC naučí i slušnému chování vůči kolegům z branže.
Pokud s tím má někdo problém, je to jeho věc. Doufám, že mluvíme o stejném článku.
30. 11. 2011 22:22
0 0
Zeptám se takto, kde je tam nějaké osočení kimiho nebo tak něco?

Znovu opakuji, vidím tak jen fakta (jako že se nezlepšil apod.) a jeho názor, že od něj čekal víc. Něco špatně?
30. 11. 2011 22:27
0 0
Kimi není kolega, ale soupeř. Kimi šel do rallye coby mistr světa F1. Kimi toho v rallye nic moc neukázal. Aspoň ne tolik, kolik se od šampiona čekalo. Kimi toho v rallye nikomu moc neřekl (ale taky nikdy neslíbil, že mluvit bude). Sponzoři taktéž čekali víc, než předvedl, proto odešli. Snad jen to ořezávátko bych si odpustil, ale Prokop je drsnej i k sobě, může si pak k druhým dovolit totéž.
30. 11. 2011 22:29
0 0
martine,bladere, tak si ten článek přečti ještě jednou. Já ho právě dočetl znova. Tam není jediná věta, která je soudná, to je totální opilecký blábol téměř v každém slově a po opětovném přečtení už nevěřím, že to řekl Martin Prokop. Víc se k tomu nehodlám vyjadřovat.
1. 12. 2011 01:09
0 0
Kimi zdrhl před Prstem. smajlík
1. 12. 2011 11:32
0 0
Já ho četl několikrát a je tam: "nezlepšil se, nepodával rozhovory, nedokázal se rally přizpůsobit". To jsou fakta, ne opilecké řeči. A pak tam vyjádřil svůj názor, že čekal víc. Navíc jak zmiňuje Novej, vzhledem k tomu, jak se vyjadřuje sám o svých výkonech, je to zcela v normě a nelze v tom hledat nějaké útočné řeči, prostě se takhle přímo vyjadřuje. Asi v tom vidíme každý něco jiného, nemá cenu to dál rozebírat.
1. 12. 2011 12:38
0 0
Novej: Souhlas, jen dodám, že jsem čekal jakýsi plán - na více let. I Kimmi sám uznal, že jet špičkově si vyžádá nějaký čas, a proto utéct po druhé sezoně mi nepřijde moc "koncepční". Ale je pravda, že když chce a někdo mu dá více peněz, větší pocit seberealizace, tak ať si dělá co chce.
Jen si myslím, že je dost přelétavý ptáček a na F1 se může brzy také vyprdnout...
1. 12. 2011 12:59
0 0
Ono je hlavně dobré odfiltrovat různé až bulvární nadpisy, senzacechtivý a překrucovaný text často vytrhovaný z kontextu atd., myslím, že snad všichni máme zkušenosti s tím, co média s informacemi provádí. Proto je dobré se zaměřit na konkrétní řečené věci a ne na takové to vyznění článku, které hlavně dělá autor, jenž to chce napsat "atraktivně". Fakticky vzato se o žádnou neúctivou kritiku Kimiho nejednalo, i když se to tak snaží vypadat. Napadá mě spousta příkladů, ale jak už jsem psal, známe to asi všichni...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!