7. 12. 2011 08:33 − 3532× − 25

Francois Delecour s Fiestou WRC na Monte Carlu

Slavný francouzský jezdec Francois Delecour chystá po deseti letech návrat do MS, a to hned s Fiestou WRC od M-Sportu.

Slavný francouzský jezdec Francois Delecour chystá po deseti letech návrat do MS, a to hned s Fiestou WRC od M-Sportu. V lednu se s ní objeví na Monte Carlu, které v roce 1994 dokonce vyhrál. Svou kariéru v továrním týmu ukončil u Mitsubshi v roce 2002 a od té doby se na světové soutěži neobjevil. Určitou vlaštovkou byl loňský start na Monte, které se jelo v rámci IRC, a konečné páté místo. Teď je před ním návrat přímo do MS.

Zajímavé je, že start se uskuteční s podporou rumunské vlády a s motivem "Visit Romania", tedy navštivte Rumunsko. "Jsem mimořádně šťastný, že mám šanci zase jet Monte s autem nejvyšší specifikace, navíc v mém věku," říká Delecour, kterému je 49 let. "Pro mě to bude o tom zase se vše naučit prakticky znovu, protože o tomto typu vozu nic nevím, vše to je pro mě nové. Ale myslím, že dva testovací dny v lednu by mně měly hodně pomoci."

Přislíbený má vůz nejvyšší tovární specifikace. "Vždy jsem měl dobré vztahy s Fordem a s Malcolmem Wilsonem. Budu mít vůz stejné specifikace jako Jari-Matti Latvala a připravený přímo M-Sportem, takže to je to nejlepší, co jsem mohl získat."

A s jakým cílem půjde Delecour do soutěže? "Chci být co nejblíže těm nejlepším a užít si to. Vzhledem k mému věku a skutečnosti, že jsem dlouho nejezdil, je to nejvíc, v co mohu doufat. Ale je to Monte Carlo a tam nikdy nevíte, co se může stát. Loni jsem jel s Peugeotem 207 S2000, který nebyl v top specifikace, a bylo to dobré, s výkonem jsem byl spokojen. Vždy jsem se snažil udržovat v kondici, takže tam by problém být neměl. Na Monte se těším, jsou tam úžasné tratě, je třeba hodně zkušeností. Někdo říká, že je soutěž moc dlouhá, ale já s tím nesouhlasím. Už se moc těším na testování i na samotnou soutěž."

Komentářů celkem: 25
7. 12. 2011 23:44
0 0
Loni taky jel po vetsi pauze a cas yzajizdel ve spicce, k lepsimu vykonu mu tehdy nepomohl ani slabsi klientsky motor.. nemyslim, ze n tom bude tak spatne, aby se tahal z ogierem.. Nepodcenoval bych ho.. S WRC musi Ogiera v S2000 davat..
8. 12. 2011 01:26
0 0
Původně napsal shifty

Škoda, že neměli lepší onboard ven.
Bohužel to byla asi nutnost, kdyby bylo vidět ven, tak pokud by se vůbec EVO odvážilo ke zveřejnění, tak video koluje po internetu ne výhradně mezi nadšenci, ale na serverech typu novinky.cz a s titulky obsahujícími slova jako "šílený, pirát, bezohledně, v provozu" smajlík
8. 12. 2011 09:08
0 0
Uvidí se, Ogier bude chtít bojovat ikdyž pojede s Fabii S2000, určitě na to šlápné co nejvíc!!!smajlíksmajlík
8. 12. 2011 18:48
0 0
Původně napsal škodakitcar90

Uvidí se, Ogier bude chtít bojovat ikdyž pojede s Fabii S2000, určitě na to šlápné co nejvíc!!!

Auto S2000 ma svuj limit a nemuzes chtit po nikom, aby s nim porazel bezne WRC. Ano muze porazit slabsi zacatecniky, Wilsony apod., ale nezda se mi realne, aby kdokoliv byl schopny v S2000 porazet legendy jako Sainz, Gronholm ci Delecour, pokud ti sedi ve WRC. To uz je moc velke podcenovani Delecoura nebo prilesne precenovani Ogiera..
10. 12. 2011 12:19
0 0
Tak tohle je pro mě osobně nejlepší zpráva poslední doby.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!