Ladislav Kopelent - eWRC.cz
8. 12. 2011 18:25 − 3235× − 0

V Katovicích proběhne dekorování nejúspěšnějších v RC 2011

Tradičně agilní členové katovického Rally Fans klubu připravili v místním kulturním domě vyhlášení vítězů letošního ročníku Rallye Cupu.

Tradičně agilní členové katovického Rally Fans klubu připravili v místním kulturním domě vyhlášení vítězů letošního ročníku Rallye Cupu.

Slavnostní večer u příležitosti bilancování a ocenění nejúspěšnějších posádek RC bude zahájen úderem devatenácté hodiny v sobotu 10.12.2011. Reservace míst a další důležité informace naleznete zde. Na slavnostní večer jsou zváni nejen ti, kteří se umístili po ročním klání na pódiových místech, ale i ostatní posádky, členové jejich doprovodných a realizačních týmů, sponzoři, partneři, rodinní příslušníci, kamarádi, známí. Pořadatel připravil jako již v minulosti bohatý, zábavný program věnovaný převážně tématice rallye, jemuž bude předcházet slavnostní akt, na němž bude provedeno vyhlášení medailistů RC 2011.

Ve zkratce se podívejme, jak letošní seriál v konečném hodnocení dopadl. V nejsilnější třídě soudobých vozidel vavříny vítězství získali Martinové Šikl a Pecina s vozem Mitshubishi Lancer EVO IX startující za ABV autodíly. Na druhém místě je klasifikována posádka Štěpán Zabloudil se spolujezdci Martinem Plockem a Michalem Černým, toto tri používalo Subaru Impreza STi stáje MK Motorsport Praha. Na třetí příčku se protlačil finišem na posledním podniku seriálu Dušan Bánský s mitfárou Petrem Stančekem na voze stejné značky jako vítěz, tato dvojice startovala za BSS Racing Team.

Třída do dvou litrů se stala kořistí dvojice Fiala Petr a Jiří s diselovou Fabií startující za tým Fiala Rally Team. Druhý se umístil Standa Brousek s Karlem Sloupem na stejném typu vozu, jejich tým SB Rally Team očekával konečné prvenství, ke kterému vše směřovalo do havárie v Chrudimi. Třetí místo obsadila polská posádka ve složení Grzegorz Woznik s Batosz Sydor, která používala vůz Opel Astra a startovala za tým Woznik Grzegorz.

Ve třídě do 1600 ccm zvítězilo s vysokým bodovým náskokem duo, Ondřej Plašil se Zdeňkem Bártou používající Hondu CRX. Druhé místo patří posádce CITO Racing Teamu ve složení Michal Trojan s Jirkou Bendou na Ex továrním speciálu Škoda Felicia KIT CAR. Stupně vítězů doplnil Pawel Bis spolu s Magdalenou Misiars, tato polská dvojice startoval za tým Bis Pawel s vozem Peugeot 206.

Nejslabší třídu do 1400 kubíků opanovala posádka Felicie KIT CAR ve složení Ladislav Kopelent se svými spolujezdci Přemkem Budínem a Markem Procházkou, toto trio startovalo za eWRC.cz Rally Team. V těchto malorážkách stupně vítězů doplnil druhým místem Jirka Zahrádka s Petrou Valentovou se starším typem Škody Favorit 136 L/A podporováni týmem Sobotka rally team. Osvědčený Favorit dovezl na třetí pozici Jaromíra Kovandu s Josefem Kolářem soutěžící za tým JK Komárov Rally Sport.

V nejsilnější třídě historických vozidel si výsledkem na posledním podniku zajistil prvenství Hary Ředitel s Martinem Lidickým s bývalou legendární tovární Škodou 130 RS, posádka startuje za Zlatý časy team. Druhé místo obsadil Jiří Vichta s Helenou Petříkovou startující s VW Brouk za tým VIVA Racing team. Třetí místo na pódiu patří smíšené posádce Porsche 944 ve složení Kraus Jaroslav a Alena Krousová, kterou na sedadle spolujezdce střídala Pavla Stránská, jedoucí za tým Veterán-sport-cars club.

Třídu H3, po technických potížích na posledním podniku, vyhrál s vysokým náskokem Tomáš Denk s Pavlem Breníkem se Škodou 120 S, podporováni Honecker rallyeteamem. Druhé místo obsadila posádka Škody 130 RS Martin Král a Pavel Dušek z týmu Motorsport Sázená. Jako třetí je klasifikována posádka ve složení Lubomír Sychra s Tomášem Kavalekem se Škodou 130 LR startující za eBrána Rallye team. Zde se auta seřadila na stupních vítězů od nejstaršího po nejnovější provedení.

Ve třídě H2 má tým Honecker rallye team dalšího vítěze a tím je posádka Petr Novák a Jaroslav Randa se Škodou 1000 MB. Druhá pozice patří dvojici Štěpánů Paveleků, jejichž sportovním náčiním je sovětský VAZ 2101, startují za tým Historik Rallye club Cheb. Třetí je klasifikována dvojice Jiří Srnka a Karel Čech s vozem Škoda 125 L z Autoklubu Příbram.

Velmi oblíbenou třídu Trabantů vyhrál s velkým bodovým rozdílem Jirka Formánek spolu s Jirkou Melichem a Jirkou Donátem, soutěžícím je Jirka Formánek. Druhá příčka v konečném hodnocení patří Michalovi Kotkovi a Honzovi Cimrovi startujícím za Krtek Rating Team. Třetí místo vybojovala posádka Jirka Donát a Miloslav Říha, jejich týmem je Hnata Racing Team Praha.

Letos je v RC dobojováno a nadešel čas pro bilancování, hodnocení, plánování pro nadcházející rok. Je nutno poděkovat všem pořadatelům za přípravu a organizaci jednotlivých podniků. Jednotlivé akce měli své klady i zápory, ale tak již to chodí. Letos se RC mohl pochlubit velmi pěknými a náročnými tratěmi se slušnou organizací. Početná divácká kulisa dojmy a zážitky z letošní sezony jen umocnila. Poděkování za účast patří rozhodně i všem posádkám, jejich doprovodům, mechanikům a celým realizačním týmům, včetně sponzorů a partnerů. Dík zaslouží i fotografové, filmaři za jejich objektivní, nezištnou, mravenčí práci při pořizování a zpracování mnoha záběrů do svých galerií a video sestřihů. Největší poděkování je nutno dát rodinám všech zúčastněných za to, že je v této zájmové činnosti podporují a jsou tolerantní.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!