Tlusťák svezl hokejovou legendu Rostislava Vlacha

Antonín Tlusťák se setkal před startem PdTECH Mikuláš Rally Slušovice na pravidelném setkání s novináři na závěr letošní úspěšné sezony.

Letošní druhý vicemistr Evropy v rally Antonín Tlusťák se setkal před startem PdTECH Mikuláš Rally Slušovice na pravidelném setkání s novináři na závěr letošní úspěšné sezony. V rámci mediálního dne se svezl v závodním voze Škoda Fabia Super 2000 trenér extraligových hokejistů PSG Zlín Rostislav Vlach, v nedávných letech úspěšný reprezentant a držitel osmi mistrovských titulů jako hráč.

Rostislav Vlach zvolil netradiční přípravu před úterním extraligovým zápasem PSG Zlín versus Rytíři Kladno. Usedl na sedadlo spolujezdce v soutěžním voze automobilového jezdce Antonína Tlusťáka, letošního druhého vicemistra Evropy. "Byl to parádní zážitek. V závodním voze jsem dosud nejel a tento pocit jsem dříve poznal jen z vyprávění přátel. Dostal jsem v předstihu pěkný vánoční dárek," pověděl devětačtyřicetiletý kouč. Současný trenér hokejistů Zlína Rostislav Vlach má za sebou úspěšnou kariéru vrcholového sportovce. Legenda zlínského a vsetínského hokeje získala celkem sedm mistrovských titulů s týmy Jihlavy, Vsetína a Zlína, osmý mistrovský titul přidala na Slovensku v dresu Zvolenu. Rostislav Vlach získal tři bronzy z mistrovství světa a hrál na Zimních olympijských hrách v Calgary. Současný trenér PSG Zlín se stal exkluzivním hostem tiskové konference automobilového jezdce Antonína Tlusťáka a volného podniku PdTECH Mikuláš Rally Slušovice. Tlusťák společně se spolujezdcem Janem Škaloudem získali v posledních třech letech pravidelně vavříny v soutěžích mistrovství Evropy. Před dvěma lety slavili titul mistra Evropy ve dvoukolkách, loni přidali titul vicemistra v celkovém pořadí a letos skončili na třetím místě.

Pro Rostislava Vlacha není motorismus cizím pojmem. "Mám k němu velmi kladný vztah. Každoročně chodím sledovat diváckou městskou erzetu v ulicích Zlína při světoznámé barumce. Před lety mě jeden bývalý hokejista posadil do svého vozu Porsche a cestu ze Vsetína do Zlína jsme zvládli za pár minut. Ale bylo to v noci, prázdná cesta a tehdy ještě neexistoval bodový systém," prozradil Rostislav Vlach přítomným novinářům. Zlínský kouč měl možnost posadit se do soutěžního speciálu kategorie Super 2000. Škoda Fabia je v současnosti nejlepší vůz v této kategorii, o čemž svědčí vavříny v seriálu S-WRC v mistrovství světa nebo v Intercontinental Rally Challenge zásluhou továrních jezdců Škoda Motorsport.

"Byl to nezapomenutelný zážitek. Zkrátka jsem dostal předčasný vánoční dárek. Překvapilo mě, jak auto skvělé sedí v zatáčkách. Klobouk dolů před Tondou Tlusťákem, jak dokáže tolik koní pod kapotou zkrotit," uvedl Rostislav Vlach po absolvování několika kol kolem dostihové dráhy ve Slušovicích. Šéf zlínské střídačky před důležitým extraligovým zápasem s týmem majitele Jaromíra Jágra mladšího relaxoval rychlou jízdou a přišla mu k duhu. Jeho svěřenci v duelu s Rytíři z Kladna přeřadili na rychlejší stupeň a poprvé v sezoně nasázeli soupeři více než pět branek.

Komentářů celkem: 3
9. 12. 2011 16:01
0 0
Ať žije Vlach!
9. 12. 2011 16:40
0 0
ted jsem se vrátil z testu s WRCečkem a když jes z toho vysedl tak se ni klepaly kolena.
9. 12. 2011 20:37
0 0
Jako Ostravák jsem kdysi fandil Vsetínu. To byl Team velká škoda že už je to v p.... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!