15. 12. 2011 18:24 − 3144× − 34

Další spekulace – kdo, kde, s čím

Na svět se dostávají další informace a spekulace o tom, kdo s čím a kde pojede.

Na svět se dostávají další informace a spekulace o tom, kdo s čím a kde pojede. Pojďme si to shrnout.

Situace v továrním týmu Fordu byla vyjasněna a díky tomu se začínají vyjasňovat i další otazníky. Henning Solberg prý pojede i příští rok s Fiestou WRC v MS, stejně tak jako Ott Tänak, který ale bude jezdit s pneumatikami Dmack. Poslední dobou se přestalo mluvit o Madsi Ostbergovi, který byl s Fordem najisto spojován. Pak si ale testoval i Mini WRC, a tak si ještě musíme počkat.

Britský magazín Autosport také přinesl informaci, že tovární tým Škoda Motorsport nasadí do IRC dvojici Juho Hänninen a Kevin Abbring. Jan Kopecký by se měl zaměřit na zisk českého titulu a jet i vybrané závody ME.

Thierry Neuville prý zůstává u koncernu PSA měl by jet některé závody IRC s Peugeotem 207 S2000. Vedle toho ale usedne i Citroenu DS3 WRC v závodech MS.

Komentářů celkem: 34
15. 12. 2011 22:45
0 0
Původně napsal jurisek

Tom: Je běžné že továrný chtěji domáci jezdce. Proč třeba Vazmuza nemá zahraničního jezdce byl by lepší než valda. Tady se hraje na nacionalitu. Škoda má dvě auta jeden bude čech druhý cizinec. Chápu jak to myslíš. Domáci jezdec a pak kukanda do zahraničí. Pro...
Řekl bych, že týmy, které jezdí na světové úrovni (do toho počítám i IRC) se neřídějí podle toho, zda mají domácí jezdce, myslím, že spíš hodně vsázejí na rychlost a budoucnost, to budou podle mě hlavní kritéria. Pan Varmuža si drží českého jezdce kvůli tomu, že ho zajímá především český trh, tam ta "nacionalita" naopak má prioritní význam. A vzhledem k tomu, že Pech i Kresta mají své dlouhodobé generální sponzory, nejlepší volbou byl pro pana Varmužu jednoznačně Valda.
15. 12. 2011 22:52
0 0
Nesouhlasim s nazorem, ze by muselo byt jednoznacne vymalovano v MMCR. Kopecky bude vitezit, ale pokud budou vsichni vedet, ze pojede vic nez 5 rally, budou se snazit prizpusobit. Kresta koupil nove auto, ta zmena muze byt drobna, ale podstatna. Pro nic za nic to nedelal. Na Bohemii dokazal, ze muze stacit i tovarne. Stejne tak verim, ze Kopecky muze byt pokoren v Krumlove. Roman za nove situace nebude moct vypustit Barumku. Takze to bude mit i sve plusy. Pech zase ma uplne nove auto. Nikdo nevi jak si proti atmosfere povede. Ten restriktor ho dost omezuje. Nekteri uz vidi Pecha jako drtice sezony, ale ono to turbo neni vse. Staci se nahlednout na jine narodni sampionaty a uvidite vyrovnane souboje atmosfery vs. priskrcene turbo.. Vaska bych neprecenoval ani nepodcenoval. Kopecky, Kresta, Pech ci Valda jsou na zacatku v rovine, karty jsou rozdany.
15. 12. 2011 22:55
0 0
Ale podívej se do světa Ford se snažil mít brita VW hledalo taky Němce, Citroš našel, Ralliart Itala, ta snaha tu je. Každý team hledá nejdřív doma pak venku. Ano Škoda má prachy umí si vybrat koho koliv proč si tam hned nedal Atkinsona nebo PGA ti by jim zajeli.
A vůbec pohádáme se někde na rally přes net mě to neba ...
15. 12. 2011 22:58 Upraveno 23:00
0 0
Peťane, u toho Abbrinka si spíš, než marketing, myslím, že ho VW "zacílil" a potřebují ho někam upíchnout, samy už místo nemají. A nebo ho svézt nechají, ale chtějí, aby kluk lítal co nejvíce a pak se uvidí. Když to bude dobré, vezmou si ho k sobě. Když to nebude tak dobré, nechá si ho Škoda pro sebe. Když to nebude vůbec dobré, má kluk smůlu, ale to se asi nestane.

U Pecha může taky pomoci nová homolagace motoru v březnu, to by se mělo odrazit i na jeho uškrceném motoru, určitě si ho hned pořídí.
15. 12. 2011 23:32
0 0
Jurisek: Vzdy jde o charakter trate a co komu sedi. PGA je vyborny jezdec pro MS, ale v IRC byl vetsinou ve stinu Bassa. Takze zrovna PGA a Skoda je nesmysl. Ten leda tak pro SWRC. Stejne tak jsem se zarazil, kdyz nekdo tusim tady v diskuzi prohlasil, ze Honza je lepsi nez Prst. Jan jezdi tovarnu v IRC, Prst jezdi privatne MS. Da se predpokladat, ze v S2000 by Kopecky na vetsine rally IRC Martina porazel. Ale v MS? Troufnu si rict, ze na mnoha sotolinach bych Kopecky Martinovi nestacil. Ja bych do srovnavani, kdo je lepsi nesel. Protoze to nevim. O Kopeckem si ymslim uz dlouhodobe, ze zadny extra talent neni.
16. 12. 2011 00:02
0 0
Septanda/spekulace: VW udajne ma nasazovat az 4 Fabie v MS (i kdyz ne vsude) a to castecne ve spolupraci se Skoda UK.. Ogier jede vse, Mikkelsen asi 9 podniku. Spekuluje se, ze pokud pojede Abbring za Skodu IRC, mel by se parkrat svezt i v MS a zkusit si Polo na testu. Stale zustava prostor i pro Hanninena, krery by se mohl opet ukazat i v SWRC, i kdyz ne pod hlavickou Skody Red Bull, ale pod VW. Ctvrte auto by zkouselo mlade jezdce, znovu ma dostat prilezitost Wiegand. Hanicka pry znovu (uz po druhe) usedl pri testu do Pola R WRC. Nekdo o tom nevite neco vic? Zda se ale, ze i kdyz to nikdo nepotvrzuje oficialne, Skoda s VW spolupracuje velice intenzivne, planuji spolecne jezdecke obsazeni, kdo kde s cim v MS nebo IRC, vymeny mezi SWRC/IRC.. Zacina se zdat, ze Skoda se stava takovym beckem VW, tedy neco jako Torro Rosso / Red Bull.. smajlík
16. 12. 2011 00:27
0 0
Pokud by to tak bylo, nebylo by to, ale vůbec špatné. A až se VW namlsá titulů, mohla by ho ta naše Škodověnka česká ve WRC vystřídat. To jsou vánoce. Máme se na co těšit. Takovéhle šachy- samozřejmě v dobrém- to už dlouho nebylo. Supér! smajlík
16. 12. 2011 01:06
0 0
Milin: Ja myslim, ze Skoda ani dlouhodobe o WRC neuvazuje, jak sam vis, N4T je budoucnost maleho tymu. Nezapominej na slova Hrabanka: Na WRC se nechystame, nejsme svetovi hraci ..
16. 12. 2011 01:21
0 0
Peťane, ale představa to je pěkná. A třeba za pět let už Škoda bude taky globál firma. smajlík
16. 12. 2011 09:09
0 0
Co je N4T? O chystané R4T vím, ale toto je co?
16. 12. 2011 09:55
0 0
Příspěvek byl smazán redakcí, děkujeme za pochopení!
Ifo
16. 12. 2011 12:08
0 0
No jestli pojede Kopecký jen doma a v ME, bude to škoda, protože v tom případě sice považuju jeho zisk titulu za téměř jasný, ale myslím si, že ještě pořád má na víc.
16. 12. 2011 15:38
0 0
Ten Abbring asi nesmysl a ME Hanninen, ne Honza.
18. 12. 2011 10:05
0 0
Rozhodně účast továrny je přínosem,ale pro ostatní jezdce a tím myslím Krestu,Pecha..to není dobré,protože soupeřit s továrnou je těžké!Vyjímečně v některých věcech souhlasím s Peťanem72
Pokud někdo je schopen porazit Kopeckého tak to je Roman a možná Pech
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!