Exhibiční závěr sezony Bujáčka a Omelky

Závěrečné podniky si posádka Bujáček – Omelka opravdu užila. Pod článkem můžete jezdci i navigátorovi položit nějaké otázky.

Jak už bývá zvykem, na závěr soutěžácké sezony se sejdou závodníci ještě na některých podnicích, kde nejde ani tak o sekundy, jako spíše o pobavení sebe a diváků. Pro Martina Bujáčka a Marka Omelku byl prvním z těchto podniků ten domácí – Autogames RallyShow Uherský Brod, který také organizovali. Po množství starostí, které ale ve výsledku znamenaly zdárný průběh soutěže, se kluci vydali opravdu již jen pobavit a to nejdříve na Pražský Rallysprint a následně Mikuláš Rally ve Slušovicích.

Do Prahy se Martin chystal prolomit smůlu, když loni i předloni skončil až ve třetí desítce výsledkové listiny. „Můj cíl je na letošek naprosto jasný – pobavit diváky, pěkně si zajezdit a třeba také konečně udělat nějaký ten pražský výsledek,“ vyjádřil se před startem jezdec.

Posádka letos konečně dokázala skloubit jízdu na čas společně s diváckou atraktivitou. Martinovi s Markem se skvěle vydařil úvod, když po dvou erzetách byli pátí absolutně. Divácká show v Chuchli ovšem výustila v defekt, na kterém museli kluci jet dvě kola. Nebyli sice zdaleka jedinou posádkou, které se to týkalo, ale přesto tento problém znamenal propad na třetí místo mezi produkčními vozy a sedmé absolutně. Takové výsledky si nakonec také odváží domů na Slovácko. „Trať byla letos hodně rozbitá, takže v každém průjezdu docházelo k ničení ráfků. Letošní verze Chuchle nebyla zrovna šťastně vyřešená, beton se hrozně drolil a víc než o nějaké pořádné show to bylo o vyhýbání se překážkám, aby nedošlo k poškození vozu,“ komentuje v cíli s mírnými rozpaky Martin.

Po návratu z Prahy soutěžní motory dlouho nezahálely. Na programu byla totiž stále populárnější Mikuláš rally Slušovice. Martinovi se zde loni podařil skvělý výsledek, když jednu RZ vyhrál absolutně a celkově skončil třetí, když si hlavně pochvaloval skvělé závodění na sněhu a hřebech. Martin neskrýval nadšení ani po letošním ročníku: „Letos to byla opět super soutěž, výborné počasí, davy diváků, skvělý konec sezony.“ Po polovině se Martin a Marek nacházeli na pátém místě absolutně a vedli produkční vozy, ale ve druhé sekci je předskočil Jarin Orsák, takže nakonec to v enkách dopadlo stejně jako loni – Orsák, Bujáček, Březík. „Trošku mě pak mrzel pomalejší úvod na RZ1, kde jsme ztratili asi 5 sekund, což nám chybělo k obhajobě třetího místa absolutně, ale show to byla skvělá a o to přece šlo. Drift stage byla opravdu skvělá, velký dík fandícím davům fanoušků, kteří se postarali o vynikající atmosféru celé akce.“

Do konce roku se ještě můžete těšit na vánoční rozhovor s Martinem i Markem a pokud byste se jich sami chtěli na něco zeptat, položte otázku dolů do diskuze a na co budou chtít, na to vám, svým fanouškům, odpoví.

Komentářů celkem: 9
16. 12. 2011 12:391
0 0
martas hlavne bych ti chtel pogratulovat k cele letosni sezone byla opravdu super a chci se zeptat na pristi sezonu mate uz nejake plany?a nechystate treba vymenu techniky nebo vyzkouseni jineho auta?
16. 12. 2011 14:012
0 0
Martin je talent, je dobré, že letos hodně jezdil. Bylo vidět, že nám vyspívá. Přesně tak, i mě by zajímalo, zda se neplánuje třeba jet do světa (myslím svět jako např. Rakousko, ne WRC) na zkušenou, třeba zkusit nějaké šotoliny u sousedů a tak podobně.
16. 12. 2011 16:133
0 0
Hlavně je to jeden z jezdců, na které se u RZ nejvíce těším,
16. 12. 2011 17:194
0 0
presme tak vzdy se na nej u trati tesim a na to jak jezdi divoce to snad jeste nikdy nerozbil a jezdi velice spolehlive
17. 12. 2011 17:005
0 0
Martine umyješ mi auto až budu na hotelu?? smajlíksmajlík A jedna vážně. Kolik času strávíš týdně na RBR? smajlíksmajlík Ne. tak jako tedy opravdu vážně. Neplánuješ nějaký výlet za poznáním do zahraničí?
17. 12. 2011 17:126
0 0
Ale že nám ten klučina z fabie N1 vyrostl, co? A jak si umí užívat jízdu, to se fakt jen tak nikde nevidí. V takové rodině, kde se fandí motorům je radost se narodit a vyrůstat smajlíksmajlík
18. 12. 2011 11:137
0 0
Jen tak mimo. Není náhodou na té druhé fotce i Emil?smajlík
18. 12. 2011 11:378
0 0
gonzo: Ano, to místo se jmenovalo "Emil Triner VIP tribuna" a bylo na Pražském rallysprintu letos.smajlík ...nedělám si legraci z Emila, ale z těch příspěvů pod fotama, kde se divili, že Emil smí jít do zakázaného prostoru.
18. 12. 2011 15:489
0 0
Bujón je talent, a to hlavně na projíždění zatáček a show pro diváky. smajlík smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!