20. 12. 2011 07:52 − 2687× − 2

Nasser Al-Attiyah v týmu Citroën Racing

Citroën Racing s radostí oznamuje, že jeho tým posílí Nasser Al-Attiyah.

Citroën Racing s radostí oznamuje, že jeho tým posílí Nasser Al-Attiyah. Katarský jezdec bude mít od švédské rally k dispozici stejný vůz Citroën DS3 WRC jako Sébastien Loeb a Mikko Hirvonen.

Vedle dvou vozů startujících v barvách týmu Citroën Total World Rally Team, které byly svěřeny posádkám ve složení Sébastien Loeb / Daniel Elena a Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen, postaví Citroën Racing na start další vůz DS3 WRC s posádkou Nasser Al-Attiyah / Giovanni Bernacchini.

Nasser Al-Attiyah, který v roce 2011 zvítězil v Dakarské rally, již šampionát WRC dobře zná. Od roku 2004 má za sebou 46 startů a jeden titul v P-WRC (produkční vozy), který získal v roce 2006. Tento katarský jezdec má tedy solidní zkušenost, kterou hodlá v rýmu Citroën Racing využít. Nasser Al-Attiyah letos rovněž získal sedmý titul v mistrovství Středního východu v rally FIA. Tento sportovec se poprvé objeví na švédské rally, poté, co se pokusí obhájit svůj titul v Dakaru. Měl by rovněž reprezentovat svou zemi na Olympiádě v Londýně v disciplíně střelby na pohyblivý terč.

Olivier Quesnel, ředitel týmu Citroën Racing: „S velkou radostí oznamujeme, že tým Citroën Racing posílí Nasser Al-Attiyah. Je to zkušený jezdec, který má solidní zkušenost potvrzenou úctyhodnými úspěchy. Jsme nadšeni, že si nás vybral pro svůj debut ve voze WRC a jsme odhodlaní mu pomoci, aby se dostal na nejvyšší úroveň.“

Nasser Al-Attiyah: „Jsem šťastný, že se mi podařilo dosáhnout toho, co bylo mým snem i sportovním cílem. V posledních měsících jsme na tomto projektu intenzivně pracovali a děkuji Raoufu Menhemovi za jeho pomoc. Velice se těším, až se lépe poznám s týmem a vyzkouším si vůz DS3 WRC. Ještě je brzy stanovovat si nějaké cíle, ale hodlám nasbírat zkušenosti nejen ve spojení s technickým týmem, ale také s tak nadanými piloty, jako je Sébastien Loeb a Mikko Hirvonen. Myslím, že můžu získat dobré výsledky na strmých tratích, jako je například Řecko. Je také velmi pozitivní, že se WRC otevírá delším závodům: moje zkušenost z Dakaru bude bezpochyby nesmírně užitečná pro rally, u kterých bude nutné prokázat vytrvalost.“

Komentářů celkem: 2
21. 12. 2011 09:38
0 0
Se ani nedivím, že radostně. Ne vzhledem ke kvalitě ale s ohledem na velikost peněženky.
Fox
24. 12. 2011 17:13
0 0
pačes: Přesně tak, vzal jsi mi to z klávesnice.
I když Nasser není špatný jezdec, ta radost Citroenu rozhodně nepramení z jeho kvalit, ale z výšky jeho konta smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!