Fotografování Rostislava Kadlíka

Součástí výhry za fotku roku z naší JNK čtenářské fotosoutěže byla vlastní prezentace jejího autora.

Zdravím všechny příznivce eWRC.

Stejně jako Radim Kubala v roce minulém jsem dostal možnost dát dohromady pár řádků a trochu se vám představit.

O focení jsem se začal zajímat někdy kolem roku 2002, 2003, kdy jsem ze skříně vytáhnul tátův Zenit. Za oběť mi padlo několik filmů a já už pomalu pokukoval po nějaké digitální krabičce. Po dlouhém rozhodování padla volba na Olympus C-720, tehdy poměrně slušný třímegapixel s osminásobným zoomem. Focení jsem od té doby doslova propadnul. Krajinky, makro, kámoši, pařby. Nikdo a nic se přede mnou neschovalo :)


Foto: Rostislav Kadlík

Po několikaleté pauze jsem taky vyrazil na rally. Foťák jsem měl samozřejmě s sebou. To spojení motorsportu a focení se zdálo úplně ideální. Bohužel jsem brzy přišel na to, že nejde dělat obojí najednou. Když fotím, snažím se o co nejlepší záběr, ale samotné průjezdy aut si moc neužiju. A tak na soutěžích přemlouvám sám sebe, abych nefotil úplně každou RZ, ale aspoň někdy se jen tak díval.


Foto: Rostislav Kadlík

Asi po dvou letech jsem Olympus vyměnil za Nikon D70, se kterým jsem byl dlouho velmi spokojený, a minulý rok mě potkalo štěstí v podobě D300s. Protože ale bývám v práci často i o víkendu, nemůžu bohužel (moje žena by řekla bohudíky) jezdit na závody tak často jak bych sám chtěl. Kromě rally nejraději fotím fotbal, reportáže nebo krajinu. Pokud byste se chtěli podívat na více mých fotografií, najdete je na adrese http://karfec.rajce.net

Závěrem bych chtěl všem popřát úspěšný rok 2012, fotografům dobré světlo, na erzetách plno hezkých zážitků a hlavně se vždy vraťte domů v pořádku. Manželce děkuji za nehynoucí podporu a pochopení při nákupu potřebného fotopříslušenství :)


Foto: Rostislav Kadlík


Foto: Rostislav Kadlík


Foto: Rostislav Kadlík


Foto: Rostislav Kadlík


Foto: Rostislav Kadlík


Foto: Rostislav Kadlík


Foto: Rostislav Kadlík


Foto: Rostislav Kadlík

Komentářů celkem: 3
29. 12. 2011 20:531
0 0
smajlík velice pěkné fotky smajlík
29. 12. 2011 21:422
0 0
Krásná prácesmajlík
29. 12. 2011 23:423
0 0
moc pěknésmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!