19. 9. 2005 00:00 − 2317× − 0

V Příbrami se bude bojovat především o 2. a 3. místo

Už jen teoreticky může přijít o celkové vítězství ve 3. ročníku Škoda Fabia Rallye Cupu Josef Sedláček

Už jenom dvě soutěže zbývají do skončení 3. ročníku Škoda Fabia Rallye Cupu. O pohárové body budou posádky v identických fábiích bojovat o nadcházejícím víkendu v Příbrami a na konci října při Horácké Rallye Třebíč.

XXVII. ročník Rally Příbram startuje úvodní rychlostní zkouškou v pátek odpoledne. Ze startovní rampy by mělo sjet opět sedm pohárových fábií, jejichž piloti mají rozdílné plány. S jasným cílem potvrdit své suverénní postavení v poháru míří do Příbrami Josef Sedláček s Romanem Vorlem. Jejich pozice je téměř neotřesitelná a jen shoda náhod (resp. dvě nedojetí v řadě a současně nejméně jedno vítězství a jedno druhé místo Antonína Nováka) by mohlo posádku Sedláček – Vorel o výhru připravit. Dramatický bude zřejmě souboj o další příčky a tím i o hodnotné ceny, které promotér Škoda Fabia Rallye Cupu vypsal (za celkové prvenství vůz Škoda Fabia RS, za 2. místo 200 000 a za 3. příčku 100 000 korun). Po finančních odměnách pošilhávají stále ještě čtyři jezdci, vedle Antonína Nováka i Ladislav Kopelent, Lubomír Vokál a Simon Hughes. „Teoreticky ještě můžeme bojovat o celkové vítězství, ale nelze se spoléhat na to, že Sedláček dvakrát nedojede. Chceme bodovat a potvrdit druhé místo, takže pojedeme na jistotu,“ plánuje Antonín Novák.

Jeden z jeho největších soupeřů Lubomír Vokál by rád zaútočil na třetí místo a přeje si, aby při soutěži pršelo. „Na mokru při Rallye Bohemia se nám dařilo, kluzké silnice nám vyhovují. Chtěli bychom skončit v Příbrami na stupních vítězů a posunout se vzhůru i celkově. Potřebujeme, aby nám vydrželo auto,“ říká Lubomír Vokál.

Ladislav Kopelent odjíždí do Příbrami se skromným plánem soutěž dokončit. „Doufám, že smůly a problémů jsme si už vybrali dost. Pokud dojedeme, zkusíme zaútočit na druhé místo, ale prioritní je pro nás při Rallye Příbram projet cílovou rampu,“ tvrdí Ladislav Kopelent.

Zajímavou informaci má před Rallye Příbram promotér Škoda Fabia Rallye Cupu ing. Miroslav Levora z firmy Auto Power: „Josef Sedláček chce letošní pohár definitivně rozhodnout už v Příbrami. Dokonce existuje dohoda, že pokud Sedláček o víkendu potvrdí své celkové prvenství, pronajme si stáj JŠ Racing jeho vůz a v Třebíči s ním pojede loňský vítěz Fabia Cupu Michal Fiala. Na sedadle spolujezdce by se objevil Tomáš Heidenreich, takže souboj loňské vítězné posádky se Simonem Hughesem, Antonínem Novákem a dalšími by v Třebíči přinesl určitě zajímavou podívanou.“

V Příbrami čeká na startující posádky v 19 rychlostních zkouškách téměř 210 km. Vítěz bude znám v neděli odpoledne, podrobnosti a výsledky pohárových fábií naleznete jako vždy na www.fabia-cup.cz.

Startovní čísla posádek Škoda Fabia Rallye Cupu při Rally Příbram 2005
53 Josef Sedláček – Roman Vorel (Sedláček Josef)
54 Antonín Novák – Jiří Vajďák (AK A.T.C. Racing Team v AČR)
55 Simon Hughes – Glen Patterson (MAX Racing)
74 Ladislav Kopelent – Helena Kopelentová (Autosport Plzeň v AČR)
75 Lubomír Vokál – Ondřej Novák (Lubomír Vokál)
78 Miroslav Levora – Martin Pech (Auto Power)
82 Dušan Lešanský – Mojmír Sláma (Defrs rally team)

Aktuální pořadí Škoda Fabia Rallye Cupu před posledními dvěma soutěžemi:
Josef Sedláček 105
Antonín Novák 72
Ladislav Kopelent 60
Lubomír Vokál 52
Simon Hughes 47
Miroslav Levora 30
Dušan Lešanský 24
Daniel Fottera 8

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!