JTRT: povídání o sezoně 2011

Závěr roku 2011 je tady. Jaromír Tomaštík zhodnotil sezonu týmu JTRT.

Závěr roku 2011 je tady. Jaromír Tomaštík zhodnotil sezonu týmu JTRT. Až na smolnou tečku při Mikuláši, se dá závodnický rok na Vsetíně hodnotit jako povedený.

O sezoně 2011 vypráví jezdec a majitel týmu JTRT, Jaromír Tomaštík.

„Nejvíc pozitivním faktem uplynulé sezony je to, že všichni, kteří si od nás v sezoně 2011 půjčili auto, se na mě v prosinci usmívají, což je pro mě asi to úplně nejzásadnější. Z toho pramení ústní domluva, že všichni, pokud tedy budou závodit v roce 2012, by chtěli zůstat u našeho týmu. Takže to je asi ten největší úspěch a ocenění našeho snažení," pochvaluje si Jarda Tomaštík a pokračuje: „Dalším pozitivem je statistika počtu startů a dojetých závodů, kde se dá říct, že až na dvě vyjímky nám auta z padesáti startů buď dojela, nebo nedojela z jiného důvodu, než je technický problém."

„Já jsem absolvoval kompletní rallysprintový mistrák po třech letech, na což v minulosti, vzhledem k budování týmu nebyl absolutně čas," vyjmenovává vsetínský jezdec klady letošní sezony.

„Ze začátku roku jsme řešili obrovské problémy s týmem Korda racing a já jsem z toho vlastně do dneška nešťastný. Tým BUDAI byl taková náhrada. I přes tyto komplikace, které mě do dneška netěší a nemám pro Kordy dobré slovo, jsme to se ctí dohráli na osmém místě absolutně, druzí ve WRCéčkách. Samozřejmě se na tom podepsala pravidelnost dojíždění do cíle. Neříkám, že jsme byli neskutečně rychlí :), je třeba brát v potaz, že to auto něco stojí. Paradoxně teď, na konci sezony pocítím v číslech, s jakým autem jsem jel a co to vlastně znamená požívat WRC. Ale když si uvědomím, že to byla ve výsledku jedna bouračka za sezonu, tak je to relativně v pohodě. I ty moje výkony jsou v rámci možností uspokojivé, obzvlášť v kombinaci s tím, že pro mě jsou prioritní jezdci, kteří se účastní soutěže s našimi auty, a já se jdu opravdu jen svézt do počtu. I když je jasné, že si u stolu můžeme vyprávět, co chceme, a když nasadíme helmy, tak je všechno jinak ;)" směje se Tomaštík.

Poděkování za sezonu od Jardy Tomaštíka patří především:

„Poděkování za loňskou sezonu musí jít v první ředě mým klukům v týmu, dále celému Budai týmu a v neposlední řadě, jak já říkávám „mým jezdcům" v týmu.

Samozřejmě velké poděkování patří sponzorům a partnerům, kteří nám pomáhají i v této těžké době. Většinou se tato spolupráce zakládá na tom, že jsou si dlouhodobě naše firmy blízké, a nebo i na osobním přátelství, takže těmto lidem patří také velikánský dík.

Dále bych chtěl poděkovat i pořadatelům, protože si myslím, že uspořádat rally není jednoduché. Především pak k těm pořadatelům, kteří se chovají k posádkám jako k lidem, což není vždy v České republice pravidlem. Jsou rally, které by potřeboval dostat trošku za uši, ale v globálu mají určitě pořadatelé těžký život, takže i jim patří poděkování.

Děkuji také našim fanouškům, protože i když člověk letí sebevíc a podaří se mu trefit dva stromy, vždycky potom vlajky u cesty potěší. Fanouškům přeji i pěkné vánoce i nový rok, moc se neožerte, protože Janner rally už klepe na dveře."

Jak bys zhodnotil české podniky, kterých se JTRT zúčastnil?

„Líbily se mi Lužičky a Pačejov. A trošku jsem zklamaný z velkých Moravských soutěží. Především z toho největšího. S panem Regnerem se znám moc dlouho a vím, že je to moc fajn člověk. Mockrát mi pomohl a s ním vyjdu vždy dobře, ale bohužel, on je ne vždy obklopen „těmi správnými lidmi" a já nejsem zvyklý, aby po mě někdo řval v rámci obchodních jednání ani jindy. Nicméně arogance některých lidí v orgánech rally, je mezi jezdci už pověstná. Naštěstí se najdou i ti fajn. Sám jsem zvědavý, jak se zdvořilostní tanečky kolem této rally budou do budoucna vyvíjet dál :)"

Jaké je největší zklamání Jardy Tomaštíka v sezoně 2011

„Jednoznačně tým KORDA racing, protože takhle se dohody mezi týmy v rally nedělají. A na druhém místě výkon ve Vsetíně, kdy jsem doufal, že nějaký bod urveme a pokusíme se dostat na šesté místo," přiznává Tomaštík.

„Velké rozčarování mám především ze skladby soutěží velkého mistráku 2012. Je pro mě naprosto nepochopitelné, že v první půlce sezony bychom měli odjet 6 z 8 soutěží. Já už si teď živě představuji, jak budu klečet u svých sponzorů, a žádat je, aby mě v březnu, v dubnu a v květnu poslali aspoň nějaké peníze, abych ufinancoval chod týmu v první půlce roku. Pravděpodobně ten kalendář tvořil ten, kdo ne úplně ekonomicky přemýšlí, nebo je mu to jedno. Osobně bych si tipnul, že příští rok nebude velký mistrák vypadat moc dobře. A jak Roman Kresta bojuje za posádky středních tříd, a já ho v tom samozřejmě podporuji, tak Janner je jen první krok proti tomu a skladba kalendáře 2012 krok druhý. Na druhou stranu, o to lepší budou rallysprinty :), ikdyž velký mistrák je jen jeden a to mě hodně mrzí. A tak se paradoxně zklamání minulé sezony týká sezony budoucí," dodává závěrem Jarda Tomaštík.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!