31. 12. 2011 15:47 − 2813× − 9

Loeb nakonec na Rally Lužické hory neodstartuje

Jako „časovanou bombu“ měli pořadatelé připravenou informaci, že při jubilejním 15. ročníku Rally Lužické hory pojede s číslem 1 Sebastian Loeb.

Jako „časovanou bombu“ měli pořadatelé připravenou informaci, že při jubilejním 15. ročníku Rally Lužické hory pojede s číslem 1 mnohonásobný mistr světa Sebastian Loeb s vozem Citroën WRC. Bohužel se o svůj start v Hrádku nad Nisou připravil sám. O velice negativní zážitek se podělil jeden z pořadatelů rychlostní zkoušky u Bílého Kostela pan P.S: „Vyrazil jsem do lesa, abych si za šera uřízl vánoční stromek a na úzké lesní cestě jsem si nechal kárku. Už jsem řezal, když jsem zaslechl něco jako tryskáč, ale najednou se přiřítilo auto, sestřelilo moji kárku a já si jen všiml, že červená střela má na bocích bílé nápisy SEB a měla francouzskou esézetku. Kárku už jsem nenašel a espézetku jsem nahlásil panovi ředitelovi,“ sděloval ještě roztřeseným hlasem P.S..

Ředitelství hrádecké soutěže posléze vypátralo, že vůz patří jmenovanému jezdci a sportovní řády hovoří jasně – nepovolené trénování znamená nepřijetí posádky do soutěže. „Je nám to líto, ale na všechny musíme mít stejný metr, před třemi roky na to doplatil Franta Vonásek, teď Sebastian Loeb. Nabídli jsme mu místo předjezdce, ale to nepřijal,“ říká ředitel Rally Lužické hory Jan Krečman.

Jednu novinku však pořadatelé přesto neutajili. V rámci zatraktivnění automobilových rally se na FASu cosi šušká o vypsání kategorie VIP OPEN. Tato novinka se bude projednávat 30. února, aby ji mohli pořadatelé vypsat již při první mistrovské sprintrally. V této kategorii by mohly startovat pouze osobnosti z kulturního, sportovního a společenského života, které mají „závodní původ“, tzn., že předloží důkaz o minimálně jednom dřívějším startu v automobilovém závodě nebo soutěži. „Oslovíme například bývalého ministra vnitra Petra Čermáka, který za volantem Fordu dosáhl na nejeden úspěch. Počítáme se startem dnes již ostříleného závodníka Mirka Topolánka, nabízí se Roman Skamene, Pavel Nový, Chantal Poulaine, Dominik Hašek, Josef Váňa, Tomáš Berdych nebo Miroslav Vladyka,“ přibližuje zájem pořadatelů ředitel rally.

Další informace hovoří o tom, že posádky v této kategorii by měly startovat s identickými vozy SMART Gti Rally, neboť při případném vypadnutí do příkopu nebudou vozy zasahovat do vozovky a nebude tudíž nutné rušit erzetu.

Z pražského FASu unikla i další zpráva, která hovoří o tom, že od roku 2012 bude vypsáno další mistrovství ČR, a to v Super Sprint Rally (zkratka SSR). „Vyšli jsme vstříc posádkám, které volaly po co nejkratších soutěžích v rámci úspor času a financí. Jednotný časový harmonogram sobotních soutěží bude následující: 6:00 – 8:00 přejímky, 8:00 – 10:00 seznamovací jízdy, 10:30 start, 13:00 dojezd posledního vozu do cíle a začátek vyhlášení výsledků,“ informuje o novém šampionátu nejmenovaný člen rallykomise F.R.. Na celou sezónu v Super Sprint Rally postačí jedna sada gum (+ rezerva), po soutěži stihnou posádky ještě třeba navštívit babičku a většině z nich vydrží i špatně udržovaný favorit až do cíle. Podle řádů totiž může být erzeta dlouhá maximálně dva kilometry (erzety mohou být nejvíce čtyři) celková délka soutěže nesmí přesáhnout třicet kilometrů. Je tedy reálné celou soutěž odjet na dvoře bývalého JZD nebo v případě šotoliny v lomu. Do domácího mistrovství se tak vrací zkušený tým pořadatelů Rallye Vyškov (body ze soutěže se budou násobit koeficientem 2), Rally Úslava Blovice, kteří vytáhnou městskou erzetu z prvního ročníku bývalé rally šou, dále Rally Autorent Jizera Železný Brod a šotolinová Rally Verva Litvínov. Jedinou zcela novou soutěží je tak soutěž v Dolní Lhotě, kde pořadatelé využijí atraktivní úseky mezi zrezivělými kombajny a traktory v areálu JZD Mír. Volným podnikem je pak prosincová Rally Taxis Pardubice jedoucí se na Silvestra po obslužných komunikacích dostihového závodiště.

Kachnov u Hrádku nad Nisou

Komentářů celkem: 9
31. 12. 2011 15:551
0 0
dobré počtení na Silvestra smajlíksmajlík
31. 12. 2011 15:572
0 0
1. dubna bych tenhle pokus o vtip ještě bral, ale jinak mi fakt uniká význam.
31. 12. 2011 16:053
0 0
tak v první okamžik sem se dost zarazil smajlík
31. 12. 2011 16:164
0 0
smajlík
kirra
31. 12. 2011 16:165
0 0
To, že Seb EVO II je malinko nafouknutý, jsme tady tak nějak tušili. Ale že Seb EVO I nevezme místo předjezdce na Lužičkách ... to je fakt dost silný kafe! Co si ten chlap o sobě vůbec myslí?! Sakra! Hezký silvestr všem a neztrácejte úsměv na rtech, ani když není zrovna aprílsmajlík
31. 12. 2011 18:026
0 0
hi-hi...ha-ha.. NUDA!!!!
31. 12. 2011 18:157
0 0
ten smart v příkopu mě fakt rozesmálsmajlík
31. 12. 2011 18:418
0 0
tenhle se moc nepovedl
31. 12. 2011 18:529
0 0
smajlíkokamzite pokutovat za kradez stromku smajlíksmajlík a naprazkani boha smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!