5. 1. 2012 10:38 − 2507× − 0

Do čela Citroën Racing je jmenován Yves Matton

Yves Matton je dne 5. ledna 2012 jmenován ředitelem Citroën Racingu, kde nahrazuje Oliviera Quesnela, který si ponechal vedení Peugeot Sport.

Yves Matton je dne 5. ledna 2012 jmenován ředitelem Citroën Racingu, kde nahrazuje Oliviera Quesnela, který si ponechal vedení Peugeot Sport. Zástupcem ředitele se stává Xavier Mestelan-Pinon, který vedle toho zastává funkci technického ředitele.

Úkolem Yves Mattona, který se stává přímým podřízeným Frédérica Banzeta, generálního ředitele společnosti Citroën, bude zajistit pokračování úspěchu týmu Citroën Racing po výjimečné sezóně 2011, kdy tým získal deset vítězství, sedmý Pohár konstruktérů pro Citroën Total World Rally Team a osmý Pohár jezdců a spolujezdců v řadě po sobě pro Sébastiena Loeba a Daniela Elenu.

Frédéric Banzet prohlásil: „Chtěl bych poděkovat Olivieru Quesnelovi za práci, kterou za 4 roky v čele týmu Citroën Racing odvedl. Pod jeho vedením získal Citroën každý rok Pohár konstruktérů a Sébastien Loeb s Danielem Elenou získali každoročně Pohár jezdců a spolujezdců. Cílem Yves Mattona bude tuto vysokou úroveň udržet a dovést Citroën k dalším vítězstvím.“

Yves Matton (44), absolvent bakalářského studia Business Administration na Univerzitě v Anvers, založil v roce společnost Prorace, specializovanou na přípravu a pronajímání závodních vozů. Od roku 1996 se společnost Prorace úspěšně zapojila do soutěží Citroën. V roce 2002 nastoupil do Citroën Racing, kde zastával post týmového manažera a měl na starost klientský sport. V roce 2008 se rozhodl založit MY Racing, který distribuuje náhradní díly Citroën Racing do Belgie, Nizozemska, Lucemburska a Německa.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!