Otevření 1. kola JNK čtenářské fotosoutěže 2012

Otevření prvního kola JNK čtenářské fotosoutěže – Jänner Rallye.

S novou sezónou a prvním závodem MMČR odstartoval i nový ročník naší JNK čtenářské fotosoutěže. A s novým ročníkem přicházejí i nová pravidla. V posledních letech se několikrát měnil způsob hlasování a hledání nejlepší fotografie v každém kole. Vždy se našel někdo, kdo s tím či oním nebyl spokojený a my jsme si mohli ověřit co funguje a co ne. Proto jsme letos udělali změny poněkud větší.

Tou největší změnou je počet zasílaných fotografií. Doposud každý posílal 5 snímků. Nově to bude jen jedna fotografie. Nově bude také vyžadován rozměr 1200x800 pixelů. Doposud jsme tolerovali i menší fotky, ale nyní jiný rozměr nepůjde ani nahrát. Panoramatické fotografie (užší) doplňte nahoře a dole rámečkem tak, aby výsledná velikost byla těch 1200x800 pixelů. Zůstává maximální velikost 300 kB. Všechny zaslané fotografie projdou schválením a poté budou zobrazeny v soutěžní fotogalerii.

Druhou změnou je inovovaný způsob hlasování. Nejlepší fotografii, respektive nejlepší tři fotografie bude opět vybírat odborná porota. Novinkou je složení této poroty. Budou ji tvořit dva zástupci naší redakce eWRC.cz a autoři nejlepších fotografií z minulého kola. Dohromady tedy 5 lidí. jedinou vyjímkou bude právě toto kolo, ve kterém vybere nejlepší fotografie jen naše redakce.

Všechny tyto novinky jsou zahrnuty i v pravidlech fotosoutěže.

A nyní k samotnému prvnímu kolu. To patří odjeté Jänner Rallye. Ta se letos vydařila a o sníh, tedy materiál v našich rally už téměř neznámy, nebyla nouze. Focení na sněhu má své specifika a je potřeba si s fotoaparátem rozumět, aby výsledné fotografie nebyly podexponované a nebo příliš přepálené. Atraktivní bylo také startovní pole, čítající mimo jiné tovární tým Škody a nebo premiéru Mini S2000 na sněhu. Proto jsme moc zvědaví, jaké fotografie nám od vás přijdou.


1. místo z Jänner Rallye 2008 – Tomáš Mansfeld, originál zde

Uzávěrka prvního kola je 20.1.2012 20:00:00.

Čtenářská fotosoutěž a fotogalerie je přístupná na následující adrese:

http://www.ewrc.cz/ewrc/fotosoutez.php

Někomu možná pomůže naše malá fotoporadna:

Fotoporadna 1 – Výběr místa a co do batohu
Fotoporadna 2 – Základní ovládání a nastavení fotoaparátu
Fotoporadna 3 – Vše o expozici a ostření
Fotoporadna 4 – Kompozice
Fotoporadna 5 – Post processing

Dobré světlo!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!