Přípravy pokračují i na začátku nového roku

Na podzim minulého roku proběhlo představení nového rally seriálu vypsaného pro vozy Škoda Fabia R2.

Na podzim minulého roku proběhlo představení nového rally seriálu vypsaného pro vozy ŠKODA Fabia R2. Projekt „Česká pojišťovna Škoda Fabia Rally Cup“ odstartuje premiérově v letošním roce v rámci Mediasport Mezinárodního Mistrovství ČR v rally a to na Valašské rally koncem března. Mezi hlavní pilíře celého projektu patří špičkový soutěžní automobil, profesionální servisní zázemí a identické podmínky pro všechny soutěžící.

Start vozu ŠKODA Fabia R2 na konci minulého roku na území ČR, i lednový start na zasněžené rakouské Jänner Rallye, vyvolal další příliv dotazů ohledně účasti v cupovém závodění. Josef Pátl ze společnosti Mediasport komentuje situaci „V průběhu prosincových závodů v Praze a ve Slušovicích, ale i nyní v Rakousku, jsme byli osloveni několika zájemci o projekt cupového závodění s vozy ŠKODA v kategorii R2. Na základě komunikace s našimi partnery, ale i posádkami, jsme se rozhodli jít cestou skutečně cupového závodění. Všechny soutěžní vozy ŠKODA Fabia R2 budou zcela identické a budou mít naprosto identickou technickou specifikaci. Žádná posádka nebo soutěžní automobil tak nebude zvýhodněn. Chceme zamezit jakýmkoli spekulacím a tak si všechny posádky před prvním závodem vylosují svoji řídící jednotku.“

Spojení silných partnerů, společností Česká pojišťovna a ŠKODA Auto, poskytuje záruku profesionálního a vyspělého servisního zázemí. Výrazně je pečováno o první klienty, prvním deseti zákazníkům náleží podpora částkou 100.000,- Kč v každém roce existence cupu. Tým navíc ke každému soutěžnímu automobilu obdrží další vybavení v podobě nehořlavých kombinéz, pracovních oděvů pro mechaniky, týmového oblečení, servisního stanu, servisní plachty nebo servisních reklamních zábran. V servisním areálu bude k dispozici týmům a jejich doprovodu jednotný cateringový stan, který poskytne odpovídající zázemí nejen pro sledování on-line výsledků z trati, ale i pro obchodní jednání. Veškeré vyjmenované vybavení a služby jsou posádkám a týmům k dispozici zcela zdarma. Společnost ŠkoFIN poskytuje všem zájemcům nadstandardní možnosti v podobě financování soutěžního vozu prostřednictvím úvěru a značně tak usnadňuje jeho pořízení. Jednotná maziva a náplně pro všechny vozy startující v cupu dodá společnost Castrol Lubricants (CR), s.r.o. Návrat do prostředí automobilových soutěží již v loňském roce avizovala značka Sherlog, která je nedílnou součásti realizačního týmu.

„Finanční bonus pro prvních deset prodaných vozů se nevztahuje na konkrétní posádku, ale na daný soutěžní automobil. Pokud tedy posádka s vozem odstartuje např. pouze do 3 podniků a další 3 odjede se stejným automobilem posádka jiná, bude majiteli vozu finanční bonus vyplacen. Tato skutečnost tedy umožňuje v průběhu sezony automobil pronajímat a jeho majitel tak neztrácí veškeré výhody plynoucí z cupu.“ doplňuje Josef Pátl.

Ředitel společnosti Impromat Motorsport Vlastimil Brůzl „Naší snahou je co nejvíce sjednotit technické předpisy. Není naším cílem aby vynikal ten, kdo má nejvyšší rozpočet a může si dovolit mnoho nadstandardních úprav. Naopak na trati musí rozhodovat výkon a bojovnost posádky samotné. I proto bude na všech závodech přítomen technický zástupce výrobce elektroniky Magneti Marelli. Jeho úkolem bude nejen zajistit vždy poslední verzi softwaru pro všechny soutěžní vozy, ale bude mít zároveň oprávnění kdykoli nahlédnout během servisní přestávky do jakéhokoli vozu a zkontrolovat zda soutěžící dodržuje veškeré sportovní předpisy.“

Česká pojišťovna Škoda Fabia Rally Cup bude v roce 2012 vypsán na šesti podnicích mezinárodního mistrovství. Z nich se započítá pět nejlepších výsledků do konečného hodnocení. Bodovou, ale i finančně prémiovou, výjimkou bude srpnová Barum Czech Rally Zlín, která bude násobena koeficientem 1,5 proti ostatním soutěžím. Pohárové závodění odstartuje březnovou Valašskou Rally v okolí Valašského Meziříčí.

Reportáže ze seriálu „Česká pojišťovna Škoda Fabia Rally Cup“ budete mít možnost sledovat na programu ČT4 Sport.

Komentářů celkem: 8
13. 1. 2012 13:49
0 0
Mají to celkem vymyšlené a těším se na to i když stále a vždy budu pochybovat o tom zda jsou vozy totžné, zasvěcené ví že motory se dělají každému jinak, ten dostane takovou hlavu a druhý zas makovou. Pokud se tomuhle zamezí, bude to nejlepší Cup.
13. 1. 2012 14:45 Upraveno 14:46
0 0
Čejdo, než začneš psát takové blbosti, podívej se na oficiální web fabiar2.com. Tam najdeš přesnou specifikaci i s ceníkem daného dílu. Za žádný díl neexistuje jiná alternativa, neboť by nebyla v homologaci... Co se týká totožnosti vozu, tak si myslím, že jsi také mimo... Na FB je vidět, že každý vůz předává osobně jeho tvůrce p. Brůzl a myslím si, že také na každý vůz dohlíží a má poslední slovo... V dnešní době si nemůžeš dovolit předat něco jiného, než řekneš, že tam je...
13. 1. 2012 15:32
0 0
je to sice pěkný, ale jestli pojednou tak tři auta, bude to hodně..
kirra
13. 1. 2012 15:40
0 0
Čejda blbosti nepíše, neustálé pochybnosti jsou jednou ze základních podmínek vývojesmajlík A já doufám, že v tomto případě budou naprosto zbytečné. R2 jsou výborná auta, těším se na výkony posádek a věřím, že jich uvidíme co nejvíc.
A také využiji této diskuze a všem, kteří stojí u zrodu tohoto cupu gratuluji a přeji ať je zrozením dlouholeté tradice smajlík
13. 1. 2012 15:47
0 0
billku: Jediný kdo je tady teď mimo seš vážně ale ty. Ten, kdo někdy kupoval závodní auto ví svoje o tom, co tam může a nemůže být. A kdo má tu čest s páně Brůzlem tak ten se směje až se za břicho popadá. Tvoje hysterické fandění Impromatu je komické smajlík
13. 1. 2012 17:04
0 0
Díl je věc jedna, to se zaměnit nedá už kvůli homologaci, ale postavit lepší motor než má druhej ze stejných dílů jde a dělalo se to tak snad ve všech cupech co znam, jak v rally tak na okruzich. Ten dostane víc sraženou hlavu a blok a ten dostanej novou hlavu blok na motor, kdo asi bude mít víc koní? Netvrdím že to tak bude zde.
13. 1. 2012 18:51
0 0
Vážení,zas se tu u některých projevila echt česká nátura se vším všudy... Pomluvit, zpochybnit a dokázat si ve svém zamindrákovaném přizdisráčství že jsem nejchytřejší.Místo aby jsme byli rádi, že můžeme u trati vidět pár nových zajimavých aut brbleme a brbleme.Nejsem přitel p.Brůzla ani ho osobně neznám, ale jeho počin je jen úcty hodný.Jenom si vzpomeňte na Fabii Kit Car jak ho Škodovka zařízla a auto dostalo jenom národní klasifikaci. Přesto se na to nevysral a dal se do díla. Pokud vím tak R2 se objevuje v Italii,Slovinsku,Holandsku byla prodána do Norska....Takže auto jakýsi úspěch má,navíc poku má dobrého pilota viz Elvis ve Slušovicích tak je i na něj velmi pěkný pohled.
Pepa
13. 1. 2012 21:37
0 0
Pepo, chce si to ode mě přečíst celé, já jsem jedině rád a přeju jim jen to nejlepší a hodně jezdců, jen mám jisté zkušenosti z cupů.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!