Blýská se na lepší časy Protonu?

Giandomenico Basso sice skončil po havárii už na RZ1, P-G Andersson ale drží skvělé 10. místo absolutně.

Giandomenico Basso sice skončil po havárii už na RZ1, P-G Andersson ale drží skvělé 10. místo absolutně. Šéf týmu Chris Mellors tak jistě pociťuje určitou satisfakci poté, co se loni Protonu vůbec nedařilo.

Během posledních dvou měsíců se Proton zaměřil na vylepšení vozu a Andersson si chválí zejména lepší výkon motoru. "Zcela jistě jde o můj nejlepší den den u Protonu," přiznal v servisu Andersson. "Všechno šlo výborně. Na RZ1 jsme sice mohli být rychlejší v obou průjezdech, chci ale hlavně dojet do cíle. Auto dnes bylo fantastické."

Smůlu měl naopak Basso, který byl na RZ1 oslněn sluncem a obouchal Proton levou stranou o zídku. A to měl ještě štěstí, že ji neprorazil, protože pod tratí byla obrovská strž. Nabourané auto bude ještě dnes naloženo a odvezeno do centrály firmy, kde se okamžitě zahájí oprava. "Musíte začít s opravou, Švédsko je za dveřmi. Bohužel na autě jsou dost velké škody," přiznal Mellors.

Jinak je ale Mellors spokojen. "Konečně vidíme skutečný potenciál vozu. Jasně, můžete namítat, že je zde málo soupeřů v SWRC, ale co namítat na 10. místo na Monte Carlu? S P-G jsme velmi spokojeni."

Andersson tak zítra odstartuje do druhé etapy jako vedoucí jezdec SWRC s velkým náskokem na Breena, který měl defekt.

Komentářů celkem: 4
18. 1. 2012 22:12
0 0
Zase ten potenciálsmajlík P-G překvapil, ale na velké úsudky je brzo, počkejme si...
18. 1. 2012 22:21
0 0
tak nějak.. asi jako když tam zářil Kopejda s už vydechlým wrcem
18. 1. 2012 23:29
0 0
Monte Carlo nic o kvalite auta neprozradi.. Pockal bych az na jaro..
19. 1. 2012 07:39
0 0
Jak píše Peťan....není to tady až tak moc o absolutním výkonu auta, proto je nahoře P-G a ostatně to dokazuje i Ogier. Až přijde rally s konstantními podmínkami, kde všichni pojedou naplno v rámci svých možností a limitů, uvidíme, jak si Protony budou stát oproti srovnatelné konkurenci, ale tady bych raději žádné závěry nedělal!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!