21. 1. 2012 21:03 − 2401× − 5

Sebastien Loeb kousek od dalšího triumfu na Monte Carlu

Jen zítřejší Power Stage dělí Sebastiena Loeba od šestého triumfu na Rallye Monte Carlo.

Jen zítřejší Power Stage dělí Sebastiena Loeba od šestého triumfu na Rallye Monte Carlo. To vše při jeho osmém startu s vozem WRC na této soutěži, kromě pěti vítězství má na kontě ještě dvě druhá místa. S náskokem 2:41,6 na druhého Sorda by zítřejších 5 kilometrů speciálky mělo být jen formalitou pro potvrzení jeho vítězství. Skoro se až nabízí myšlenka, že by power stage mohl odcouvat a stejně by vyhrál. Jako vždy se ale i zítra budou přidělovat další body, takže motivaci jistě má.

Dnes byl ale nejrychlejší Petter Solberg, který vyhrál tři RZ ze čtyř. Jasně tak odrazil útok Hirvonena, kterému vyšla včerejší etapa. K druhému Sordovi se ale dokázal přiblížit jen na 19 vteřin, takže o pořadí na předních příčkách je patrně rozhodnuto. Za Hirvonenem si v klidu hlídali svoje pozice Novikov, Delecour, Campana i Tänak.

Ovšem na dalších příčkách se tvrdě bojovalo. Především souboj Araujo – Prokop byl ozdobou dne. Nakonec byl úspěšnější český jezdec, který dnes na Arauja najel pět vteřin, v dnešní etapě pak byl celkově 7. nejlepší, což je viditelný posun. Dnešek mu prostě vyšel, ale zítra na power stage bude muset ještě bojovat, protože Araujo za ním ztrácí jen 2,9 vteřiny.

Velkou smůlu měl P-G Andersson, který na RZ16 musel odstoupit. Podle dostupných informací mu po technické závadě začal jeho Proton i hořet. Obrovská smůla pro něj i pro Proton, protože k vítězství v SWRC bylo nedaleko. To teď má na dosah Craig Breen.

Poer stage začíná zítra v 10:11, výsledky soutěže najdete na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 5
21. 1. 2012 21:31
0 0
P-G Anderssona je mi ze všech odstoupených líto nejvíc. Protonu obzvlášť, to vítězství potřebovali jako sůl smajlík
21. 1. 2012 21:36
0 0
Malá útěcha Protonu může být to patrné zlepšení. Fandím jim
xox
22. 1. 2012 00:33
0 0
Tak na Eurosportu jezdi jeste Tomanek s Prokopem smajlík
22. 1. 2012 02:39
0 0
Mě je hlavně líto Malcolma, pod jeho vedením vzniklo výborné auto, vybral nejlepší jezdce co byli dostupní, vydělává na provoz propracovaným klientským programem, bez kterého by několik soukromníků vůbec nejelo, prostě dělá maximum...a sezónu začne tím, že jeho jednička dá ránu na 4.RZ.
22. 1. 2012 08:42
0 0
... a navíc jeho auto na bedně poráží tým, který závodí ani ne rok a bez jeho souhlasu by letos ani nebodoval smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!