Volkswagen v Monte Carlu zvítězil

Volkswagen Motorsport bere přípravu na vstup do MS s vozem WRC opravdu vážně.

Volkswagen Motorsport bere přípravu na vstup do MS s vozem WRC opravdu vážně. Kevin Abbring byl v Monte Carlu mezi vozy S2000 nejrychlejší. Ještě lépe si vedla jednička týmu – Sebastien Ogier. Francouzskou posádku však zastavila havárie na desáté rychlostní vložce. V tu chvíli se pohybovali na šesté pozici absolutně a s přehledem vedli mezi S2000. Abbring se spolujezdkyní Vanneste se dostali do čela klasifikace skupiny 2 až na RZ16, kdy musel odstoupit Andersson s konkurenčním Protonem.

"Jsem šťastný. Vyhrát "Monte" je prostě nepopsatelný pocit. Lara a já jsme velmi pyšní," zářil třiadvacetiletý Abbring při vyhlášení vítězů v královském paláci. "Zlepšovali jsme od zkoušku do zkoušky a reagovali na týmové instrukce. Ze srdce děkuji celému týmu Volkswagen za podporu, spolupracovali jsme skvěle."

"Kevin podal fantastický výkon, jsme na něj a jeho spolujezdkyni Laru hrdí. Demonstroval svůj obrovský talent, proto jej podporujeme v týmu Volkswagen Junior," reagoval ředitel Volkswagen Motorsport Kris Nissen.

Ještě rychlejší byl v průběhu Rallye Monte Carlo Sebastien Ogier. "Cítím se v týmu velmi pohodlně. Před nehodou jsme byli velmi konkurenceschopní," řekl Ogier, třetí muž světového šampionátu v roce 2011. "Obtížné podmínky na startu rally byly pro nás výhodou, protože rozdíl ve výkonu mezi Fabií S2000 a třídou WRC neměl tak velký vliv. Budeme se snažit udržet naše tempo ve Švédsku a jsem si jistý, že i tam budeme rychlí."

Ve Švédsku doplní Ogiera vítěz loňského ročníku IRC Andreas Mikkelsen.

Komentářů celkem: 26
23. 1. 2012 12:53
0 0
Teď vůbec nejde o to, jak se ten tým jmenuje, ber to jako německej M-Sport, kterej se jen připravuje na WRC s vlastním autem a můžem bejt rádi že je to se Škodou. Název VW Motorsport je prostě jejich název a nebudou to kvůli jednomu roku nějak měnit a už vůbec nechtěj z úspěchů Škody něco těžit. Kdyby se to auto jmenovalo VW-Škoda Fabia S2000 tak by to tak asi bylo, ale pořád jezdí jen se Škodou Fabia S2000. Taky mě to prve pěkně sr**o, ale dopřejme jim to.smajlík
23. 1. 2012 13:11
0 0
Ale jo, když sa na to podívám z té stránky, o které mluvíte vy, tak je to vlastně fajn smajlík Důležité je, že vidíme škodovku, ať se tým jmenuje jak chce smajlík
23. 1. 2012 13:52
0 0
Já jsem rád, že s tím autem jede Ogi a můžeme srovnávat s ostatními jezdci na Fábiích, rychlejší jezdec už ve škodovce pravděpodobně nikdy sedět nebude. Hrozně by mě zajímalo přímé srovnání s Juhou. Jen nevim jestli bude letos nějaká možnost. Jedině snad pokud by jel druhé auto u VW.
zzz
23. 1. 2012 17:41
0 0
Původně napsal Speeder

Jako Ogi dobrý, ale mnozí to moc přeceňujou. Bylo to dáno podmínkama. Jinde rozhodně nebude takhle vysoko.



Budu teď trochu rejt, ale nepřijde vám vtipný, že se po monte v diskuzích píše, že Prokop kvůli podmínkám na trati jel celkem bídu (a není to teda tím že by byl tak špatnej) a zároveň se píše, že Ogier jel fantasticky jen kvůli podmínkám na trati (a není to teda tím že by byl tak dobrej)? :D Nic proti nikomu, jen mě to pobavilo...
23. 1. 2012 18:44
0 0
Měl jsem vždy tajné přání vidět moje oblíbené auto se špičkovým jezdcem, kterému nebude záležet na ničem a pojede totální hranu. Přání splněno, jen aby nemusel v ostatních závodech z příkazu VW ubrat a dojet. Klidně vždy půjdu na 1.RZ abych to viděl. Myslím že už nikdy nebude mít Škoda za volantem tak rychlého jezdce ničím nesvázaného.
23. 1. 2012 21:35
0 0
Původně napsal Pavel Mareš

Měl jsem vždy tajné přání vidět moje oblíbené auto se špičkovým jezdcem, kterému nebude záležet na ničem a pojede totální hranu. Přání splněno, jen aby nemusel v ostatních závodech z příkazu VW ubrat a dojet. Klidně vždy půjdu na 1.RZ abych to viděl. Myslím že...

I mi se splnilo tajné přání.Jsme dva.Já dokonce půjdu i na přejímky!!!Souhlasím s tebou že svazovat rychlé jezdce je podle mě blbost,protože svázaný jezdec asi nejede tak rychle jako nesvázaný.Blbě se mu řídí.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!