Ondřej Plšek - eWRC.cz
7. 2. 2012 18:50 − 2532× − 2

Matthew Wilson se vrátí nejdříve v Portugalsku

Britského jezdce čeká delší přestávka, chybět bude jak ve Švédsku, tak i v Mexiku.

Matthew Wilson si v sobotu zlomil levý kotník a přišel tak o start na Švédské rally. Chybět bude ale i v Mexiku, protože tak rychle se nestihne uzdravit. "Při těžké nehodě ve Walesu 2005 jsem si zlomil obě ruce a pravou nohu," řekl jezdec autosport.com. "Takže nyní to mám komplet, protože mám zlomenou levou nohu."

Ke zranění došlo velmi nešťastně. Odjezd z Velké Británie do Švédska se opozdil. Takže Matthew zůstal o den déle doma a šel s přítelkyní běhat. "Cvičím více než kdykoliv předtím, abych byl pro sezonu fit, protože se mluví o prodlužování soutěží. Často chodím běhat a přítelkyně říkala, že by ráda ven. Takže jsme v sobotu vyrazili," vysvětluje britský jezdec.

"Začalo trochu sněžit, ale nebylo to nic hrozného. Bohužel jsem šlápnul na ledovou plotnu, která byla po sněhem. Pak jsem slyšel prasknutí," říká Matthew. Jenže k úrazu došlo daleko od civilizace a tak jezdec Go Fast týmu musel k autu s pomocí přítelkyně dokulhat. Po prvním vyšetření byl převezen do nemocnice v Newcastlu, kde byl v neděli operován. Následovat bude ještě jeden zákrok, kdy dojde k operaci vazů a noha bude zpevněna kusem kovu.

"Bolest v noze není nějak hrozná, ale přijít o Švédskou rally bolí mnohem více. Jednoznačně to je jedna z nejlepších soutěží roku – stále nemůžu věřit že se to stalo. Nestihnu ani Mexiko, protože stále budu mít na noze sádru. Lékaři vědí, jak moc se chci vrátit za volant, ale jen tak mi to nedovolí. Chci se vrátit koncem března v Portugalsku, to je mým cílem a na jeho splnění budu tvrdě pracovat," doplnil Matthew Wilson.

Komentářů celkem: 2
7. 2. 2012 19:15
0 0
Ondro "koncem března" ne října. Nerýpu, jen upozorňuju, než to tady někdo nemístně okomentuje.
7. 2. 2012 20:03
0 0
Tak aspoň ušetří něco z rozpočtu. Brzké uzdravení přeji.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!