Jiří Fryje - eWRC.cz
12. 2. 2012 20:07 − 3734× − 1

Rallye Dakar v Jižní Americe

V Hummer tvrzi v Horních Počernicích se 8. února sešla zajímavá společnost. Důvod pro to byl více než pádný. Křtila se kniha.

V Hummer tvrzi na východním okraji Prahy v Horních Počernicích se 8. února sešla zajímavá společnost. Důvod pro to byl více než pádný. Křtila se kniha.

Její autor, Jan Říha, je kromě vedoucího redaktora Motožurnálu a Zelené vlny také velkým znalcem Dakarské rallye. Jako novinář jí absolvoval prvně v roce 2005 a od té doby má na každý leden zajištěný stále stejný program.


Karel Loprais a Pavel Nový

Okouzlení touto soutěží ho přivedlo k napsání knihy 30 let Rallye Dakar, která vyšla v roce 2008. O dva roky později se na knižních pultech objevily Historky ze servisu. Letos mu nakladatelství DEUS vydalo jeho třetí počin s podtitulem Peklo pod nebeskými branami. Autor v ní mapuje období, kdy se nejtěžší motoristický podnik světa stěhoval z Afriky na Jihoamerický kontinent a jeho následné tři ročníky.


Nasser Al-Attiyah doporučuje…

Kniha, ve které naleznete poutavé vyprávění o průběhu těchto maratónů, je doplněna řadou excelentních fotografií dalšího pacienta s diagnózou Dakar, Petra Luska. Jejím kmotrem se stal herec Pavel Nový a dakarská legenda a šestinásobný vítěz, pan Karel Loprais.


Pan nakladatel, Petr Lusk, Jan Říha a Jan Pokorný

Slavnostnímu okamžiku přihlíželo mnoho dalších účastníků této jedinečné soutěže v čele s Ivo Kaštanem a Josefem Macháčkem.


Petr Lusk, Jan Říha, Karel Loprais a kmotr

Příjemnou a veselou atmosféru celého večera doplňoval svým moderováním Jan Pokorný.

Komentářů celkem: 1
12. 2. 2012 21:281
0 0
to je dobre 8.unora byl krest ale ja ji koupil uz pred vanocema smajlík jinak uz ji mam temer celou prectenou a musim rict ze je to super kniha:komentare,zajimavosti,spousta krasnych fotek,rozhovory a dalsi.. proste suprove pocteni muzu jen doporucit smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!