ArtFordSport – vytrvalostní závod v Mostě na Apríla

Přihlášky na první okruhový vytrvalostní závod sezony jsou otevřeny. Můžete startovat s některým ze speciálů Ford nebo s vlastním speciálem.

Přihlášky na první okruhový vytrvalostní závod sezony jsou otevřeny. Můžete startovat s některým ze speciálů Ford nebo s vlastním závodním speciálem.

Mrazy udržují řidiče na silnicích v opatrnějším jízdním režimu. Jsme v půlce února a možná se někteří již těší na jarní počasí. Možná i na to Aprílové počasí, které bývá nevyzpytatelné.… Ale část automobilových nadšenců se již teď může nejen těšit, ale hlavně může plánovat svoji účast na první okruhové akci sezony 2012. Plzeňský ARTFordSPORT totiž ve spolupráci s RACEControl.cz připravuje přímo na Apríla již počtvrté dvoudílný závod COCAINE-Drink Most-Open! Termínem závodu je neděle 1.Dubna 2012! Jak je již zvykem, jedná se o open klubový závod – nemusíte tedy vlastnit žádnou licenci. Hlásit se tak mohou všichni majitelé „plechových“ závodních speciálů, které splňují předpisy některého z volných závodních pohárů na území ČR. Pokud vlastníte speciál postavený dle předpisů Rallye Cupu nebo Volného poháru v rallye, podle vrchařských předpisů na EddaCup nebo moravský Berg-Cup, pokud vlastníte přímo okruhový speciál – ve všech těchto případech se můžete účastnit závodu. A pokud nemáte vlastní použitelný „závoďák“, můžete využít některého ze speciálů ARTFordSPORTu Plzeň a pronajmout si speciál Ford Fiesta1,3Cup nebo Ford Puma1,7Sport.

Závodní den na Autodromu Most bude rozdělen do dvou samostatných bloků – dopoledního a odpoledního závodu. Stejně tak je rozdělen závod pro dvě skupiny závodních speciálů – tzv.„cestovní vozy“ organizuje ARFordSPORT Plzeň, otevřené speciály (Caterham, X-Bow, Radical) zajišťuje RACEControl.cz (info na www.racecontrol.cz). Oba závody jsou stavěny jako vytrvalostní a obsahují 20 minutový volný trénink a poté samotný závod (2h45min). V rámci obou závodů budou všechny speciály startovat společně, ale hodnocení bude odděleno. Tyto základní prvky jsou pro obě skupiny speciálů shodné.

Harmonogram závodu:

Dopolední závod: 8.30h rozprava s jezdci, losování startu, 9.00-9.20 hod – volný trénink, 9.30 – 12.15 Start závodu (2h 45min), 13.30h Vyhlášení výsledků.

Odpolední závod: 12.50 rozprava s jezdci, losování startu, 13.30-13.50 – volný trénink, 14.00 -16.45 Start závodu (2h 45min), 17.30 Vyhlášení výsledků.

Další informace se již týkají jen tzv. “cestovních vozů“. Závod je postaven pro teamy o 2-4 jezdcích. Povinností teamu je v průběhu závodu minimálně 2x střídat. Nejmenší časový úsek pro jednoho jezdce je 20min, nejdelší 60min. Základní informací je ale pro všechny posádky s vlastním autem výše startovného – které je stanoveno na 9.120Kč (pro jeden závod)! A samozřejmě je na každé posádce, zda se zúčastní jen jednoho vybraného závodu, nebo bude startovat dopoledne i odpoledne. Termín akce je stanoven na 1.4 2012 a uzávěrka přihlášek je do 23. 3. 2012. Pozor! Pro oba závody (dopoledne i odpoledne) je možné přijmout jen určený počet závodních speciálů. Pro cestovní vozy je v této chvíli volných pro oba závody 10 míst. Pro závod cestovních vozů jsou vypsané dvě třídy: Divize A-do 1500ccm(součástí bude FiestaCUP) a Divize B-do 2500ccm.

Pokud nevlastníte speciál vhodný pro tento typ akce, ale přesto chcete v Mostě závodit, je tu ještě nabídka na pronájem některého ze speciálů Ford. V nabídce jsou speciály Fiesta1,3Cup a Ford Puma1,7 Sport. Do závodu se mohou přihlásit kompletní teamy (2-4.jezdci) a rezervovat si vlastní auto, nebo i jednotlivci. Pro jednotlivé přihlášky je vždy vyčleněn jeden speciál a každý jezdec teamu pak hradí svoji část nájemného. Podmínkou pro možnost startu v závodě je věk minimálně 16let (zde je však nutný souhlas odpovědného zástupce). Pro jezdce starší 18let stačí pouze platný ŘP. Cena za kompletní pronájem speciálu Ford Fiesta1,3Cup na jeden závod je 26.880 Kč. V případě jednotlivce je cena 9.000 Kč (3 jezdci v teamu). Cena za kompletní pronájem Ford Puma 1,7Sport na jeden závod je 29.400 Kč, cena pro jednoho jezdce je 10.200 Kč. V ceně je vždy i startovné (výše uvedená cena je tedy pro celý team konečná!), dále obsahuje kompletní pronájem a přípravu auta, jednotné pneu, benzín a další náplně na celou akci, servisní box a servis v průběhu akce, servisní auta. V ceně není pronájem helem a kombinéz, ten je možný zajistit za příplatek 700Kč/osobu. Pro lepší představivost, jeden závodní team zvládne za 2h45min na Autodromu Most cca 70kol a to je skoro 300 ostrých závodních kilometrů!

Přihlášky nebo dotazy k celé akci ohledně cestovních vozů můžete směřovat na mail artfordsport@email.cz. Podmínky pro start v otevřených speciálech (Caterham, X-Bow, Radical) získáte na webu www.racecontrol.cz. V každém případě si můžete na startu nové závodní sezóny (bez nutnosti vlastnit okruhovou licenci) vyzkoušet svoje schopnosti na Autodromu Most.

Komentářů celkem: 2
13. 2. 2012 21:501
0 0
No už aby to bylo smajlík Zima je dlouhá... Letos nějak obzvláště dlouhá.
Fox
15. 2. 2012 19:192
0 0
Není to aprílový žert ?
To opravdu vyrazí na dráhu kdokoliv, třeba i bez sebemenších zkušeností s tím, jak se chovat v poli ostatních jezdců ?
No tak to potěš koště...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!