Sandell s osmým místem spokojen

Patrik Sandell se spolujezdcem Staffanem Parmanderem a vozem Mini Cooper WRC dokončil Rally Sweden na osmé příčce.

Patrik Sandell se spolujezdcem Staffanem Parmanderem a vozem Mini Cooper WRC dokončil Rally Sweden na osmé příčce. Švédská posádka vynikla během soutěže dvěma čtvrtými časy, na osmé pozici se usadila na konci první etapy a vydržela na tomto postu až do cíle podniku. "Byl to opravdu dobrý víkend. Všechno šlo přesně podle plánu. Krok za krokem jsme zrychlovali, tak jak jsme chtěli," poznamenal ke startu na Švédské Rally Patrik Sandell.

Jeho výkon nezůstal bez povšimnutí ani u vedení týmu Prodrive, který připravuje ve světovém šampionátu speciály Mini. "Patrick odvedl tento víkend skvělou práci vzhledem k tomu, že to byl jeho první start s WRC. Začal se stálým tempem, vybudoval si cit pro auto a zlepšoval se po celou dobu. Dovezl auto do cíle bez škrábnutí," řekl Richard Taylor z Prodrive.

Co bude ale se Sandellem dál, není úplně jasné. Nejasná situace u jezdců s Mini zatím není vyřešena. Devětadvacetiletý Švéd ale říká, že se jako dvojka Mini sveze letos ještě vícekrát: "Rozhodne se v nejbližších týdnech, který bude příští závod, ale my už víme, že s Mini a Prodrive pojedeme v letošním roce více soutěží."

Komentářů celkem: 5
14. 2. 2012 09:451
0 0
Tak co se proslýchá, tak Sandell se znovu objeví už v Portugalsku. Campana, který jel s Mini na Monte, má zájem o asfalty, takže Sandellovi se nabízí všechny šotolinové soutěže, kde se Mini objeví. Mini by mělo vystaráno. Jinak 1. března bude Mini homologovat nové díly, uvidíme, jak zrychlí.
14. 2. 2012 10:032
0 0
Jestli ještě zrychlí, tak se mají kluci od Fordu a Citroenu opravdu na co těšit. smajlík
14. 2. 2012 10:293
0 0
me zatim dela v hlave zmatek kdo vlastne za Mini letos bude bodovat, no snad to casem pochopimsmajlík v Monte to byl Prodrive, nove to ma byt Mini Portugal, ze Svedska maji zatim 0 - no nic, jdu juknout na stranky FIA a WRC, treba se mi vyjasni. Shacki, nevis o tom neco vic?
14. 2. 2012 10:404
0 0
On to asi poradne nevi nikdo - vcera jsem hledal "ofiko" bodovani na wrc.com a i tam to vypada divne - http://www.wrc.com/results/2012/championship-standings/manufacturers/ (např. pokud je Adapta Ostberg, kde jsou body za Svedsko?)
14. 2. 2012 12:035
0 0
no prave, asi zalezi i na tom, k jakemu datu se tym prihlasi a mozna i na jake souteze se prihlasi, jen tovarni tymy musi vsechny souteze, ostatni mohou urcity pocet. Na FIA jsem zase videl poznamku, ze Mini Portugal snad nebude bodovat do tovarnich tymu. Cert aby se v tom vyznalsmajlík A my, co sledujeme statistiky abychom si najali detektivasmajlík nebo se zeptat primo FIA? jen jestli tam maji jasno?smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!