Kurz Sportovní jízdy v Sosnové

V Global Racing Aréně v Sosnové uskutečnil první letošní kurz sportovní jízdy, který je jednou z akcí, které se na trati autodromu pořádají.

V uplynulém týdnu se v Global Racing Aréně v Sosnové u České Lípy uskutečnil první letošní kurz sportovní jízdy, který je jednou z akcí, které se na trati autodromu pořádají. Nabídka kurzů v Global Racing Aréně obsahuje kurzy bezpečné jízdy pro běžné řidiče, které jsou zaměřené na bezpečné zvládání automobilu, ale například i pro pokročilejší řidiče, kteří se chtějí dozvědět něco o zásadách sportovní, ale přitom bezpečné jízdy. Právě pro ně je určen kurz sportovní jízdy.

Účastníkům kurzu sportovní jízdy jsou nejprve teoreticky vysvětleny zásady, které je třeba dodržovat, a jsou jim vysvětleny základní pojmy, s nimiž se řidič při teoretické přípravě sportovní jízdy setká. Žák kurzu se tak dozví o tom, jaký je správný posez v autě, držení volantu, jaké jsou brzdné body, co je to třeba apex zatáčky a další pojmy, které mají vliv na sportovní jízdu podle správných zásad. Zkušený instruktor za použití audiovizuální techniky v učebně předá účastníkům zkušenosti, které jsou k bezpečné a současně sportovní jízdě třeba.

Při praktické části výcviku sportovní jízdy se účastníci seznámí nejprve s tratí v Global Racing Aréně v Sosnové u České Lípy, jsou jim vysvětleny brzdné body a prakticky je jim vysvětlena správná stopa, která je důležitá pro rychlé projetí zatáček na autodromu. Následují jízdy po trati autodromu za vozidlem instruktora a následně samostatné jízdy s vozidly účastníků kurzu, které jsou ve stálém radiovém spojení s instruktorem, který může případné chyby na dálku vysílačkou korigovat. V další části kurzu následuje výcvik zvládání smyku na kluzných plochách autodromu, které jsou jak na rovných úsecích, tak v zatáčkách a simulují nástrahy, s nimiž se řidič na silnici setká nejen v zimním období. Na závěr kurzu je účastníkům umožněno jezdit na trati autodromu v upravených závodních vozech vybavených sportovním podvozkem a ochranným rámem, kde lze bezpečně vyzkoušet jízdu na limitu.

Přesně tak, jak je uvedeno výše, proběhl i první kurz sportovní jízdy v roce 2012, kterého se zúčastnili řidiči amatéři, mající zájem o sportovní techniku jízdy. Účastníci kurzu v Sosnové, kde část z nich tvořili i příznivci motorismu z Polska, odjížděli z kurzu spokojení a bez materiálních ztrát na jejich vozech. Možnost se svézt v ostrém tempu v okruhovém závodním voze využili všichni z přítomných a jízdu na limitu si do sytosti vychutnali. Z kurzu sportovní jízdy z Global Racing Arény v Sosnové odjížděli účastníci – řidiči s většími zkušenostmi, které se jim možná budou hodit už během této tuhé zimy, jenž nám řidičům připravuje na silnicích nejedno zákeřné překvapení.

Úplnou nabídku kurzů pro řidiče v Global Racing Aréně v Sosnové u České Lípy najdete na internetových stránkách www.autodrom.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!