Azorská rally otevírá sezonu IRC 2012

Azorská Rally otevírá o nadcházejícím „víkendu“ brány nové sezony šampionátu Intercontinental Rally Challenge (IRC) 2012.

› ŠKODA vykročí za obhajobou titulu ve značkách IRC
› Azorská rally se jede 23.-25. února 2012 na ostrově Sao Miguel
› Na startu celkem pět Fabií Super 2000, mezi nimi loňský vítěz Juho Hänninen
› Premiéra pro Seppa Wieganda z týmu ŠKODA AUTO Deutschland

Azorská Rally otevírá o nadcházejícím „víkendu“ brány nové sezony šampionátu Intercontinental Rally Challenge (IRC) 2012. Po zatím nejúspěšnějším roce své 111-leté historie motorsportu chce ŠKODA v roce 2012 získat potřetí v řadě titul IRC ve značkách. Na startu první soutěže sezony je celkem pět Fabií Super 2000. Šance uspět na Azorech se dávají zejména loňskému vítězi a mistru světa SWRC Juho Hänninenovi stejně jako úřadujícímu šampionovi IRC Andreasovi Mikkelsenovi. Na posádky a týmy čeká letos v seriálu IRC celkem 13 soutěží.

Michal Hrabánek k úvodní soutěži IRC poznamenává: „Cílem pro letošní sezonu je obhajoba titulu ve značkách IRC. K němu by měli dopomoci zejména jezdci jedoucí s továrními vozy Fabia Super 2000 – Juho Hänninen a Jan Kopecký z týmu ŠKODA Motorsport a Andreas Mikkelsen z týmu ŠKODA UK Motorsport. Jsme velice rádi, že se do projektu Fabia Super 2000 naplno zapojil tým ŠKODA AUTO Deutschland a rozšířil rodinu ŠKODA na soutěžích tohoto atraktivního šampionátu.“

Úřadující mistr světa Juho Hänninen je na Azorskou rally natěšený: „Tuto soutěž skutečně miluji, je zde nádherná příroda a navíc i můj oblíbený povrch – šotolina. Zdejší tratě jsou charakterem dosti odlišné od ostatních soutěží. Budu se snažit podat co nejlepší výkon, naším cílem je zisk maximálního počtu bodů pro značku.“

Premiérově se na Azorech a v celém IRC objeví Sepp Wiegand – nadějný mladý německý jezdec z týmu ŠKODA AUTO Deutschland navigovaný zkušeným Timo Gottschalkem. S privátními Fabiemi Super 2000 se pak na Azorských ostrovech představí i Hermann Gassner s velezkušeným Klausem Wichou (tým Red Bull) a Rashid Al Ketbi s Khalidem Al Kendim (tým Skydive Dubai Rally Team).

Soutěž na největším z Azorských ostrovů – Sao Miguel – se pojede v nejvzdálenější lokalitě letošního seriálu IRC. Na jezdce čekají tratě vedoucí nádhernou přírodní scenérií, z níž vyčnívá dnes již legendární rychlostní zkouška na úpatí zatopeného vulkánu a celkem 14 rychlostních zkoušek, které měří 198 kilometrů.

Komentářů celkem: 3
Fox
21. 2. 2012 12:011
0 0
"Juho Hänninen a Jan Kopecký z týmu ŠKODA Motorsport"
Buď mám sklerózu, nebo občas nechápu psaný text, ale podle starších tiskovek ŠM to původně mělo vypadat jinak...
Kopecký, co si tak pamatuji, se měl soustředit na MR plus ME, o jeho startech v IRC nepadlo do této chvíle ani slovo. A teď s naprostou samozřejmostí ho ŠM uvádí jako svého jezdce v IRC. Nějak tomu nerozumím, ale je fakt že do zákulisí a různých neveřejných jednání a kontaktů naprosto nevidím. V každém případě - celkem pozitivní zpráva, že v IRC pojede i nějaký český jezdec.
21. 2. 2012 13:042
0 0
Kopecký pojede i několik soutěží v IRC
22. 2. 2012 17:123
0 0
Fox: Tak to nevím, co si četl za tiskovky, od začátku to bylo v plánu tak, jak to je teď, priorita je stále IRC, navíc obhajoba a s kym by to pak jeli když ne s Juhou a Honzou. Možná by to nebylo třeba, ale škodovka nic neponechá náhodě.
Co já četl, tak ME jede výhradně Juho...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!