21. 2. 2012 12:47 − 2560× − 0

Závěrečný spurt rallye v mezinárodní atmosféře

Díky zaslouženému zvýšení hodnocení ze strany FIA proběhne Rallye Waldviertel 2012 také jako finále European Rallye Cup.

Díky zaslouženému zvýšení hodnocení ze strany FIA proběhne Rallye Waldviertel 2012 také jako finále European Rallye Cup.

Úvod rakouského mistrovství v rallye 2012 se díky Jänner-Rallye v hornorakouském Freistadtu, která byla poprvé závodem mistrovství Evropy, vydařil na výbornou. A ačkoli je mezi první a poslední rallye ještě šest závodů nebo, počítáno podle kalendáře, devět měsíců, je již nyní zaručeno, že letos velké finále mistrovství proběhne v oblasti dolnorakouského Hornu.

Vysoce profesionální organizace Rallye Waldviertel v posledních letech neunikla ani FIA – Mezinárodní automobilové federaci. Proto bylo v Paříži rozhodnuto, že Rallye Waldviertel 2012, konaná ve dnech 25. až 27. října, se pojede s koeficientem 5. Důsledkem tohoto hodnocení je, že finále rakouského mistrovství bude zároveň posledním závodem FIA European Rallye Cup (ERC) zóny Střední Evropa. Pořadatel Rallye-Waldviertel Helmut Schöpf to vidí jako potvrzení svých snah: „Vždy jsme se snažili zvyšovat nároky na kvalitu, abychom umožnili návrat této soutěže na mezinárodní scénu. Za pomoci Sportland Niederösterreich se to nyní podařilo. A na to jsme přirozeně velice hrdí.“ Hezké jubileum přitom bude slavit také město Horn. Již podesáté bude letos toto město s 6 500 obyvatel v nejvýchodnější části Waldviertelu centrem tradiční rallye.

Schöpf zároveň pokládá mezinárodní ocenění za další motivaci k tomu, aby s plným nasazením pracoval na přípravě 32. ročníku této klasické rallye. „Jedno můžu slíbit už dnes. Rallye Waldviertel 2012 se startem a cílem v Hornu bude, jak je již zvykem, lahůdkou pro milovníky závodní jízdy – 60 procent šotoliny v první den a 80 procent druhý den.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!