21. 2. 2012 17:58 − 2867× − 6

Rally jezdci tmelili partu při hokejovém mači

Modrý tým Romana Kresty pod vedením trenéra Miloslava Regnera zvítězil v sobotním hokejovém utkání na zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně.

Modrý tým Romana Kresty pod vedením trenéra Miloslava Regnera, ředitele populární zlínské soutěže Barum Rally, zvítězil v sobotním hokejovém utkání jezdců rally a jejich mechaniků hraném na zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně pod názvem názvem Rally Ice Tour . Obrovský podíl na vítězství modrého týmu má mimo jiné i pětinásobný mistr české republiky v rally Roman Kresta.


Foto: Luděk Ovesný

Roman si totiž v tomto netradičním čtvrtém klání soutěžních jezdců připsal v zápase celkem čtyři gólové přihrávky, za což jej pořadatelé po zásluze vyhlásili nejlepším hráčem modrého týmu. „ Jsem rád, že jsem se mohl této zajímavé akce zúčastnit. Hokej na zimním stadionu totiž příliš často nehraji, spíše se zajdu někdy sklouznout někam na zamrzlý rybník. V mládí jsem totiž při jednom ze zápasů na rybníce dostal ránu pukem do oka a strávil potom spoustu času po nemocnicích. Tento zápas byl ale opravdu velmi příjemným odreagováním, když se navíc na ledě sešla velmi dobrá parta. Nešlo totiž vůbec o to kdo vyhraje, ale především o pobavení nás samotných, ale i diváků kteří se na zápas přišli podívat v opravdu hojném počtu, za což jim patří náš dík, “ pravil po zápase Roman Kresta, který zvažuje pořízení hokejové výstroje. „Tento zápas mě opravdu hodně nadchnul a tak uvažuji, že si hokej na zimák zajdu s někým zahrát i častěji, pokud bude příležitost,“ vyhlíží do budoucna Kresta.

Při úvodním slavnostním vhazování, kterého se zhostil dlouholetý spolujezdec Billy Latif se proti Romanovi postavil za tým bílých okruhový specialista a příležitostný soutěžák Tomáš Kostka. Ten se sice v zápase gólově neprosadil, ovšem v samostatných nájezdech, které byly na programu mezi první a druhou třetinou se mu vedlo o poznání lépe. „ Ten nájezd se mi docela podařil. Využil jsem zkušenosti z florballu který chodím hrávat a gólmana jsem nachytal dobře provedeným blafákem do bekhendu,“ hýřil spokojeností loňský okruhový mistr republiky.

„Jsem ale typem člověka, který se na hokej dívá spíše v televizi. Přesto jsem si dnešní zápas opravdu užil. Škoda pouze toho velkého rozdílu ve skóre. Pro příště se asi budeme muset více snažit,“ podotkl Kostka, jehož tým prohrál 3:8. Vzhledem k tomu, že byl jediným hráčem bílých, který dokázal překonat brankáře při samostatných nájezdech, i jeho pořadatelé vyhlásili nejlepším hráčem svého týmu a po právu odměnili jak jinak než na moravě tradičním darem – láhví pravé valašské slivovice.


Foto: Luděk Ovesný

Novinkou v letošním ročníku tour byla vytvořená pozice trenérů. Na lavičku modrých se postavil ředitel zlínské Barumky Miloslav Regner, který se do role trenéra vžil naplno. „ Jistě je to pro mě nová zkušenost a když už jsem přijal tuto nabídku, budu se snažit svůj tým přivést k vítězství, “ hlásal trenér před začátkem duelu. Své předsevzetí vzal opravdu vážně, neboť si na lavičce počínal jako zkušený hokejový harcovník. S přehledem totiž řídil střídání svého týmu, nebo nominoval exekutory na druhou rundu samostatných nájezdů. Na protější lavičce bílého týmu pak stanul jeho syn Jan, pro kterého vedení hokejového týmu rovněž bylo něco zcela nového. „ Sice vůbec nevím, jak si mám při zápase počínat a co se ode mne má očekávat, ale budu se snažit se zorientovat a přizpůsobit se této nové roli,“ hloubal nad papírem se soupiskami zástupce ředitele zlínské soutěže.

Po první třetině zápasu přišly na řadu zmiňovanésamostatné nájezdy, kdy na obou stranách vybrali pořadatelé po pěti nájezdnících. První runda dopadla lépe pro modrý tým, když se trefili mechanik Jana Jelínka Jan Hejtmánek a příbramský pilot Petr Brynda a jedinou trefu bílých zařídil ukázkovým blafákem okruhář Tomáš Kostka. Mimořádně zařazené nájezdy po druhé třetině však již skončili bezbrankovou plichtou.


Foto: Luděk Ovesný

Zápasu se kromě Kresty a Kostky zůčastnila i spousta jezdců nejen ze zlínského regionu. Třeba ze slovenska dorazil Peter Gavlák a od Příbrami dorazili bratři Bryndové, nebo matador českých soutěží a devítinásobný mistr republiky ve skupině A – Josef Peták doprovázen Alenou Benešovou. „ Já jsem z téhle akce opravdu velmi nadšený. Pořadatelům se podařilo seskládat vyrovnané sestavy se zvučnými jmény a hokej se hrál velmi čestně bez zbytečných faulů či podobných incidentů. Myslím si, že se musel líbit i té spoustě přihlížejících diváků, kteří si na zimák našli cestu. Pokud mě pořadatelé pozvou, rád se do Zlína vrátím i příští rok,“ těší se již na další ročník příbramský jezdec.

Ten se poté společně s jedním z pořadatelů této akce soutěžákem Vladimírem Barvíkem také dohodl na zachování a zároveň rozšíření tradice Rally Ice Tour. „Vzhledem k tomu, že příští rok půjde o malé jubileum tedy pátý ročník, plánujeme postavit proti sobě týmy českých a moravských rally jezdců. A aby to nebylo líto fanouškům, kteří to z Čech mají do Zlína daleko, odehrajeme pokud vše dobře dopadne v podobném termínu jako letos jeden zápas v Příbrami a druhý o čtrnáct dní později ve Zlíně,“ plánuje Barvík. „Každopádně ale chceme zachovat předem dané motto „ nejde o to vyhrát, ale zúčastnit se “ a hokej hrát opravdu jen pro pobavení sebe i fanoušků, kteří se na nás přijdou podívat,“ doplnil slova Ládi Barvíka Josef Peták , jenž tak předem odmítl spekulace o případné řežbě mezi oběma týmy.

Po ukončení zápasu byl příbramský matador společně s Romanem Krestou a Alenou Benešovou také jedním z těch, kdo losovali výherce tipovací soutěže, ve které byla rozdána spousta pěkných cen převážně s rally tématikou, věnovaných samotnými jezdci. Za tento vstřícný krok jim od pořadatelů patří srdečný dík, stejně jako za jejich účast v tomto klání. Sobotnímu duelu rallyových jezdců přihlíželo přes tři stovky diváků, kteří se mohli zahřát svařáčkem nebo čajem, v případě že si zakoupili slosovatelný program.


Foto: Luděk Ovesný

Hráči se pak po zápase přesunuli do restaurace přímo na zimním stadinu, kde nejprve došlo k malému ceremoniálu, když pořadatelé vyhlásili nejlepší hráče zápasu. V modrém týmu byl oceněn Roman Kresta a v bílém týmu pak Tomáš Kostka. Posledním oceněným hráčem byl Josef Peták, jenž byl vyhlášen smolařem zápasu. Ve třetí třetině totiž schytal bolestivou ránu do stehna od jednoho z protihráčů, ovšem i přes tento nepříjemný okamžik zápas dohrál až do konce. Poté již v restauraci mohla začít volná zábava , kde se živě diskutovalo nejen o hokeji, ale především o nadcházející soutěžní sezóně.

Pořadatelé se již teď těší na další, tentokráte jubilejní pátý ročník této zajímavé a netradiční akce, která jak již bylo avizováno se uskuteční opět začátkem příštího roku. Během čtrnácti dní budou odehrány tentokráte hned dva zápasy V. Rally Ice Tour.


Foto: Luděk Ovesný

Statistiky IV. Rally Ice Tour 2012:

Modrý tým – Bílý tým 8:3

Branky modrý tým – Hejtmánek 3, Jelínek, Skácelík, Vaňhara, Šelešovský, Šivic
Branky bílý tým – Řehák , Kučera, Firla
Samostatné nájezdy modrý tým – Hejtmánek , Dunovský
Samostatné nájezdy bílý tým – Kostka

Komentářů celkem: 6
21. 2. 2012 18:371
0 0
Fotoreportáž nikde není??? smajlík
21. 2. 2012 18:382
0 0
mestozlin.com ;)smajlík
21. 2. 2012 18:553
0 0
No ale za mě jde hučka dolů za první bully! Pozvat Billyho byl skvělej nápad a já mu (nápadu, ale hlavně Billymu) tleskám!!!smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
21. 2. 2012 19:074
0 0
Jak je na tom vlastně zdravotně?
22. 2. 2012 08:225
0 0
Rád bych touto cestou poděkoval pořadatelům na výbornou akci. Hokej se hrál pěkný smajlík , svařák výborný smajlík a tipovačka mě také potěšila, získal jsem kalendář Orsáka a DVD z Barum rallye smajlík

Jen mě překvapilo, že nikoho nenapadlo "rozbít" stan s rally tematikou (modely autíček, plakaty, DVD) - já jsem schválně vyrazil na stadion dříve a jaké bylo moje překvapení když nikde nic, jen tma smajlík

P.S. A taky chyběly klobásky smajlík
22. 2. 2012 17:116
0 0
Zde jsou fotky od zlínského Deníku:
http://zlinsky.denik.cz/multimedia/galerie/3582674.html
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!